به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون بهداشت، درمان و امداد ناجا در مراسم افتتاحیه نشست تخصصی بین المللی روانشناسی و روانشناختی (پاسفیک) گفت: این معاونت در چارچوب تدابیر و ماموریت ذاتی خود در حفظ و سلامت اعضای ناجا و با درک اهمیت و ضرورت توجه به سلامت روان در نيروي اتنظامی، برنامههای روانشناختی با نگاه دیروز، امروز و آینده اجرا کرده است.
سرهنگ محمدرضا حسینی با بیان اینکه سلامت روان در میان نیروهای مسلح از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: تمرکز بر سلامت روان نیروهای نظامی و انتظامی به دلیل مراوده و ارتباط مستقیم با مردم، ضروری است و در این حوزه نیاز مبرم به روانشناسی و روانشناختی احساس میشود.
معاون بهداشت، درمان و امداد ناجا با بیان اینکه بهره گیری از دانشهای روان شناسی و روان پزشکی برای تقویت پلیس دانش بنیان ضروری است، افزود: تمرکز بر استفاده از روانشناسی براي حفظ بنیان خانواده اعضای ناجا هم از دیگر تلاشهای سازمان بهداشت، درمان و امداد نيروي انتظامي است تا اعضا بدون دغدغه در انجام ماموریتهای بهینه، کوشا باشند و به همین منظور مرکز تخصصی روانشناسی ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: از آنجا که اساس همه سازمانها بر منابع انسانی بنا شده است، دانش روانشناختی که به مقوله نیروی انسانی میپردازد، اهمیت زیادی دارد.
سرهنگ حسینی با بیان اینکه هدف غایی ما استفاده از علوم مختلف از جمله روانشناسی برای نیروهایی مسلح است، گفت: وظیفه خطیر حفظ امنیت و ثبات بر عهده نیروهای انتظامی و نظامی در سراسر کشور است و در این نشست تخصصی میزبان ۳۰ استان به صورت مستقیم از طریق ویدئو کنفرانس هستیم.
دبیر علمی نشست تخصصی روانشناسی و روانشناختی نیروهای مسلح نیز در این نشست با اشاره به اجرای برنامههای مختلف در حوزه روانشناسی نیروهای نظامی گفت: باید یک نیرو را از زمانی که وارد سازمان میشود تا بازگشت او به آغوش خانواده تحت نظارت و پوشش روانشناسی قرار داد.
آقای علی فتحی آشتیانی با بیان اینکه روانشناسی خود را مدیون سازمانهای نظامی و انتظامی میداند، افزود: در واقع ریشه علوم روانشناسی و روان پزشکی به سازمانهای نظامی میرسد.
وي با بیان اینکه در این نشست به آینده روانشناسی در نیروهای نظامی میپردازیم، گفت: کمیته بین المللی طب نظامی، مسئولیت بحث روانشناسی در نیروی انتظامی را بر عهده ایران گذاشته است.
ضرورت بهرهمندی فرماندهان نظامی از مشاورههای روانشناسی و روانپزشکی
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح: فرماندهان نظامی باید در مأموریتهای خود از مشاورههای روانشناسی بهرهمند شوند تا در شرایط بحرانی بهترین تصمیم را بگیرند.
سردار حسن عراقیزاده در نشست بین المللی روانشناسی و روانپزشکی در نیروهای انتظامی و نظامی گفت : یکی از مهمترین ارکان انتظامی و نظامی، سلامت روان است که در واقع علما، سلامت را بر چهار قسم سلامت جسمی، روان، اجتماعی و معنوی تقسیم میکنند و معتقدند اگر هر چهار محور باهم جمع شود، مقوله سلامت در انسان و جامعه محقق میشود.
وی با بیان اینکه سلامت روان در نیروهای نظامی و انتظامی به صورت جدیتر باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: وقتی یک مامور نظامی را به کار میگیریم به مشاوره قوی قبل، حین و بعد از بکارگیری نیاز داریم.
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در صورت وقوع جنگ در هر کشوری، عوارض روحی آن بر جامعه و سربازان وارد میشود که باید برای پیشگیری از مشکلات آن اقدامات لازم انجام شود.
وی به تجربه ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: اغلب بعد از ماموریتهای نظامی با خیل مجروحان مواجه میشدیم که علاوه بر صدمات جسمی از صدمات روحی نیز رنج میبردند.
سردار عراقی زاده با بیان اینکه باید به موضوع سلامت روان در نیروهای مسلح پرداخته شود، افزود: در کمیته بینالمللی طب نظامی و انتظامی کمیتهای به عنوان سلامت روان تشکیل شده است و ۴ سال با حضور ۱۴۰ کشور به موضوعهای پژوهشی خواهیم پرداخت.
حضور ۹ کشور در نشست روان شناسی و روان پزشکی در نیروهای انتظامی و نظامیرئیس نشست بین المللی روان شناسی و روانپزشکی در نیروهای نظامی و انتظامی : ۹ کشور در این نشست شرکت کرده اند.
سرهنگ محمدرضا حسینی در حاشیه نشست بین المللی روان شناسی و روانپزشکی در جمع خبرنگاران گفت : مفاد نشست روان شناسی و روان پزشکی نیروهای انتظامی و نظامی جهان از ۶ ماه پیش با اهداف مشخص بررسی شد و۴ کارگروه با حضور ۹ کشور در نشست تهران فعال هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه نیروهای انتظامی با انجامماموریتهای خود ممکن است در فشارهای روانی مختلفی قرار بگیرند، این نشستها با رویکرد روان شناسی و روانپزشکی در نیروهای مسلح و در شرایط بحران تدارک دیده شده است تا با اقدامات مناسب به بهبود تمرکز روانی سربازان و نیروهای انتظامی و نظامی کمک شود.
معاون امداد، درمان و بهداشت نیروی انتظامی با بیان اینکه این همایش دو روزه است، افزود: چهار کارگروه سنجش، تاب آوری، انعطاف پذیری و سلامت روان فعال هستند.
وی گفت:: معاونت بهداشت امداد و درمان ناجا به نمایندگی از نیروهای مسلح ایران با درک اهمیت سلامت درمان برای متخصصان بهداشتی در حوزه انتظامی و نظامی نشستها و کارگروههای تخصصی را برگزار میکند.
ارتقای توان رزمی با استفاده موثر از علوم روانشناسی و روانپزشکی
جانشین معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی بر ارتقای توان رزمی با استفاده موثر از علوم روانشناسی و روانپزشکی تاکید کرد و گفت:: اهمیت بهداشت روانی در یگانهای انتظامی به لحاظ حفظ سلامت روانی و افزایش بهرهوری بسیار بالاست.
سردار محسن فتحی زاده در نشست بین المللی روانشناسی و روانپزشکی در نیروهای انتظامی و نظامی با بیان اینکه، سلامت روان یکی از مهمترین شاخصهای سلامت جامعه محسوب میشود، افزود: سلامت روان با سلامت جسمانی، اجتماعی و معنوی رابطه عمیقی دارد.
وی با بیان اینکه بهداشت روانی در یگانهای انتظامی به لحاظ حفظ سلامت روانی و افزایش بهرهوری در فعالیتهای پلیس اهمیت ویژهای دارد، گفت:: در زمان جنگ تحمیلی، نیروهای مسلح ضمن مقابله با تهدیدها، موفق به کنترل آن و حفظ امنیت در کشور شدند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا به شرایط و موقعیت ژئوپلیتیک و خاص ایران در منطقه اشاره کرد و افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تجربه ارزشمندی در حفظ و ارتقا امنیت روانی جامعه کسب کرده اند، ضمن اینکه در کنترل و مقابله با فعالیت گروهای تروریستی در منطقه نیز توانسته اند موفق عمل کنند و امنیت کم نظیری را در منطقه برقرار کنند.
وی در ادامه به فعالیت کمیته بین المللی طب نظامی به عنوان یک سازمان با قدمت و خدمات روانی اشاره کرد و گفت:: جمهوری اسلامی ایران تشکیل مجمع جامع سلامت روان را در این کمیته مطرح کرد که بعد از بحث و تبادل نظر بین ۱۱۹ عضو کنگره موضوع پیشنهادی به تصویب رسید و ایران به عنوان رئیس مرکز انتخاب شده است.
سردار فتحی زاده به ارتقای توان رزمی با استفاده موثر از علوم روانشناسی و روانپزشکی اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات بهداشت در بالاترین سطح ممکن به ماموران نیروهای انتظامی و نظامی و خانوادههایشان از برنامههای ماست، ضمن اینکه ارتقای توان کارشناسان با بهره گیری از دانشهای روز جهان و تشکیل کارگاههای متعدد و نشستهای تخصصی در دستور کار مرکز جامع بین المللی سلامت و روان قرار دارد.
وی گفت:: امیدواریم در مرکز جامع بین المللی سلامت و روان با اولویت پیشگیری پژوهش و آموزش نقش موثری در فعالیت کارکنان انتظامی ایفا کنیم.