دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه ساماندهی قیمت ها بر اساس تقاضای بازار ، اثربخشی زیادی دارد،گفت: بررسی های این انجمن نشان می دهد اگر قیمتها را آزاد بگذارند، با افزایش رقابت و عرضه، نرخ ها نیز قطعا کاهش می یابد.
حبیب اله انصاری امروز در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: دو ماه پیش تفاهم نامه ای با سازمان حمایت امضا کردیم تا درخواست واحدهای صنعتی برای افزایش نرخ را به سازمان حمایت اعلام کنیم و پس از تایید نهایی این سازمان ابلاغ شود ، که این روند زمان بر است.
وی تاکید کرد : تولیدکنندگان لوازم خانگی تقاضای افزایش 5 تا 20 درصدی داشته اند که نوع کالا، تنوع لوازم خانگی، شیوه تولید، شرایط تولید ، کمیت و کیفیت بازار در این باره مورد توجه است.
انصاری تصریح کرد: تولید کننده لوازم خانگی در شرایطی است که برای سودجویی و سود بیشتر ، قیمت گذاری نمی کند و چون مشکل نقدینگی دارد و می خواهد زودتر پول و سرمایه اش به چرخه تولید برگردد و حتما رویکرد افزایشی در قیمت گذاری نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه لوازم خانگی، طیف گسترده ای از کالاها را در بر می گیرد و عوامل گوناگون و متنوعی در تعیین قیمت آن نقش دارد ، گفت: در صنعت تولید لوازم خانگی از نظر فولاد، مواد پتروشیمی ، مس و آلومینیوم موقعیت خوبی برای تامین مواد اولیه داریم.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت : در افزایش قیمت لوازم خانگی علاوه بر عوامل خارجی از جمله تحریم، عوامل روانی و واسطه گری تاثیر داشته است به گونه ای که قیمت لوازم خانگی، فراتر از افزایش قیمت دلار بالا رفت و از افزایش نرخ دلار، سوء استفاده شد.
انصاری افزود: امروزه کارخانه های تولید لوازم خانگی در کشور از نظر کیفیت وضع مناسبی دارد که قابل رقابت با کالاهای خارجی است و صادرات نیز افزایش یافته است.
وی گفت : پیش از این قیمت لوازم خانگی داخلی اختلاف زیادی با لوازم خانگی خارجی داشت و اکنون تولید کننده لوازم خانگی در شرایطی است که برای سودجویی و سود بیشتر قیمت گذاری نمی کند بلکه برای تامین نقدینگی تلاش می کند.
انصاری گفت : اگر قیمت گذاری آزاد باشد، تولیدکننده میزان سودی را بر می گزیند که برگشت سرمایه اش را تسریع کند.
انصاری اظهار داشت : بر اساس تصمیم بانک مرکزی ، ارز مبادله ای به لوازم خانگی تعلق می گیرد ، اما هنوز گزارشی درباره اینکه این بخش ارز مبادلاتی گرفته باشد ، دریافت نشده است.