اولین جشنواره انجیر با هدف معرفی ارقام بومی و توسعه فراوری این محصول در سمنان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در 14 غرفه این جشنواره علاوه بر تولیدات خوراکی بومی سمنان مربای انجیر و نهال درخت انجیر نیز برای فروش عرضه شد.
شاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سمنان گفت: حدود 100 هکتار باغ پراکنده انجیر در سطح شهرستان سمنان وجود دارد که 50 درصد آن بارور و نیمه دیگر آن بصورت نهال است.
بوستان کوشمغان سمنان بعنوان یکی از تفریحگاه های محله ای بعنوان مکان این جشنواره انتخاب شد تا به تدریج 6 استخر ذخیره آب سنتی کشاورزی درون شهری سمنان در یک طرح یکساله با بازآفرینی شهری به محل گردش و تفریح تبدیل شود.
در این جشنواره پویش مردمی اجرای طرح هر خانه، هر کوچه و هر محله یک درخت انجیر نیز برای توسعه کشت این درخت سنتی با توزیع نهال سازگار با آب و هوای سمنان آغاز شد.
انجیر بومی سمنان از نوع زرد است که با پوست نازک علاوه بر تازه خوری برای پخت مربا و فرآوری بصورت انجیر خشک بسیار مناسب است.
در فرهنگ بومی سمنانی ها اواخر مرداد و تا اواسط شهریور را دوره " انجیرپزان" می گویند.