به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما از رم؛ در پی اوج گیری کشمکش و مجادله سیاسی میان دو حزب حاضر در ائتلاف حاکم ایتالیا برخاسته از دو جناح راست افراطی و عوامگرایان، دولت این کشور سقوط کرد.
1- جوزپه کونته، نخست وزیر مستعفی ایتالیا
2- متئو سالوینی، معاون نخست وزیر و وزیر کشور
بحران سیاسی در ایتالیا پس از ان بروز کرد که سه هفته پیش متئو سالوینی، معاون نخست وزیر و وزیر کشور و رهبر حزب راست گرای افراطی « اتحاد »، از شکست ائتلاف با « جنبش 5 ستاره »، به رهبری لوئیجی دی مایو، خبر داد و انتخابات زود هنگام را خواستار شد. جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا عصر روز سه شنبه با حضور در سنا این کشور، با انتقاد شدید از سالوینی، وی را فردی غیر مسئول و غیر قابل اعتماد که عامل سقوط دولت شده است معرفی کرد و افزود: « وزیر کشور در 14 ماه عمر دولت نشان داد که تنها به فکر منافع شخصی خود و حزبش است و تصمیم های او خطرهای زیادی را برای کشور به همراه دارد ».
این در حالی است که سالوینی در پایان سخنرانی کونته، بار دیگر بر برگزاری انتخابات زود هنگام پافشاری کرد و گفت که از اقداماتی که در جهت سقوط دولت کونته انجام داده است، پشیمان نیست. سالوینی گفت: « اگر به عقب برگردم همه اقداماتم را دوباره تکرار می کنم ».
همزمان با نشست سنا، شماری از طرفداران دو حزب موئتلفه دولتی، در برابر پارلمان حمایت خود را از رهبران این دو جناح سیاسی ابراز کردند.
کونته در پایان این نشست به کاخ ریاست جمهوری رفت و استعفا خود را به سرجو ماتارلا، رئیس جمهور ایتالیا تسلیم کرد. رئیس جمهور نیز با پذیرش این استعفا از کونته خواست تا تشکیل دولت جدید این کشور، وی انجام امور جاری ایتالیا را بر عهده بگیرد»
رایزنی های ماتارلا، رئیس جمهور ایتالیا با رهبران احزاب و گروه های پارلمانی برای تعیین نخست وزیر جدید و تشکیل کابینه به سرعت اغاز خواهد شد.ماتارلا دو گزینه در پیش روی خود دارد، یکی تشکیل دولت جدید در صورت وجود اکثریت لازم در پارلمان و دیگری منحل کردن مجلسین و برگزاری انتخابات زود هنگام است که بر اساس قانون اساسی ایتالیا حد اقل به 2 ماه وقت نیاز دارد.