اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده به نفع تولید کنندگان
معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت گفت: برای کاهش خام فروشی و توسعه صنایع با ارزش افزوده بالا، طرحهای توازن در حال پیگیری است.
به گزراش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ سعید زرندی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان افزود: برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت تکمیل ارزش زنجیره تولیدات بویژه صنایع معدنی و فرآورده فروشی به جای خام فروشی است. وی گفت: تکمیل زنجیره تولید در برنامه ریزی برای مواد اولیه و نگاه آمایشی در دستورکار است و تکمیل زنجیره فلزات اساسی مانند آلومینیوم، مس و فولاد و پتروشیمی آغاز شده است. زرندی افزود: باید ارزش افزوده معادن گچ در هرمزگان بیشتر شود و برنامه ریزی برای تولید محصولات پایین دست معادن گچ در استان ضروری است سعید زرندی افزود: طرحهای توزان بویژه برای ایجاد و تکمیل ارزش افزوده در منابع منبع محور مانند نفت و پتروشیمی و معادن و صادرات فرآورده در دستور کار است. معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت گفت: در گذشته نیز نگاه جلوگیری از خام فروشی وجود داشت و در حوزه معدن تولید بیشتر از مراحل فرآوری آن بود. زرندی با اشاره به برنامه ریزی برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده معادن گفت: برقراری توازن میان ظرفیت معدنی و طرحهای تکمیلی در دستور کار است. معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت افزود:صادرات سنگ آهن در ۶ سال گذشته از ۲۳ میلیون تن به کمتر از ۶ میلیون تن رسیده است. زرندی علت کاهش صادرات سنگ آهن خام را تبدیل به کنسانتره عنوان کرد. وی در خصوص استفاده از ظرفیت استانهای مرزی برای توسعه صادرات به کشورهای همسایه گفت: هر استان مرزی باید راهبر ارتباط با کشورهای همسایه باشد. زرندی با بیان اینکه تمرکز منابع و جهت گیریها برای افزایش صادرات به کشورهای همسایه است افزود: تنها ۲ درصد از بازار کشورهای همسایه دراختیار ماست، هدف گذاری صادرات امسال ۴ درصد است. معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت گفت:با توجه به کمبود منابع آبی درکشور استقرار صنایع آب بر مانند فلزات، لاستیک و پلاستیک به استانهای جنوبی ضروری است. زرندی افزود: توصیه جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سرمایه گذاری در حوزه فلزات در استانهای جنوبی کشور بویژه در هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان اینکه راهبرد وزرات صنعت، معدن و تجارت استان تفویض اختیارات و صدور مجوزهای صنعتی، معادن و تنظیم بازار به استانها است افزود: در گام نخست فرآیند صدور جواز تاسیس و تسهیل و رفع موانع تولید را به تشکلهای خصوصی واگذار میکنیم. وی بیشترین بار مالیاتی را بر دوش تولیدکنندگان دانست و علت آن را معافیتهای مالیاتی در بخشهای دیگر و فرارهای مالیاتی اعلام کرد. زرندی افزود:حدود ۶۰ درصد مالیات کشور را تولید کنندگان پرداخت میکنند. وی گفت: برای کمک به رونق تولید اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت:مشکلی پیش روی تولید واحدهای بزرگ صنعتی استان نیست و موانع تولید واحدهای صنعتی استان مرتب رصد و رفع میشود. ایرج حیدری افزود:از پارسال تاکنون ۳۳ معدن راکد و نیمه فعال استان به چرخه تولید بازگشته است. وی گفت: در بهار امسال با پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی ۵ هزار و ۶۰۰ شغل واقعی در استان ایجاد شده که بیمه شده تامین اجتماعی هستند.