با خودباوری مسلمانان و انقضای تاریخ مصرف مکاتب غربی، نشانه بارز شکلگیری تمدن اسلامی به ویژه در کنگره جهانی حج مشهود است
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما به مکه مکرمه، رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به محدویت ظرفیت اعزام زائر به حج تمتع گفت: هم اکنون یک میلیون و دویست هزار زائر در انتظار اعزام وجود دارد که با راه اندازی سامانه انتقال، اگر هر زائری به هر دلیلی نتواند به حج مشرف شود، می تواند فیش خود را منتقل کند.
علی رضا رشیدیان در نشست خبری مشترک با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وظیفه سازمان حج و زیارت بسترسازی تحقق شعار حج است و درباره سه وجه شعار امسال نیز اخوت دینی را با حضور پررنگ و قابل افتخار قومیتهای مختلف و به ویژه برادران اهل سنت شاهد بودیم.
وی افزود: در بعد خارجی نیز نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، دیدارهای مختلفی با بعثههای سایر کشورها داشتند و انتشار پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در همین راستا بود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره محور سوم شعار حج امسال که تمدن اسلامی است، گفت: با خودباوری مسلمانان و انقضای تاریخ مصرف مکاتب غربی چون سوسیالیسم و لیبرالیسم، نشانه بارز شکلگیری تمدن اسلامی به ویژه در کنگره جهانی حج مشهود است.
وی افزود: در دیداری که با وزیر حج عربستان داشتیم، وی تاکید بر برگزاری حج غیرسیاسی داشت ولی ما گفتیم که تاکید ایران بر برگزاری حج سیاسی است و آن سیاستی که ایران منادی آن است که وحدت مسلمین را خواهانیم.
رشیدیان همچنین از تلاش گروه اعزامی رسانه ملی که با انتقال دقیق و مناسب اخبار و رویدادهای حج امسال و جلوگیری از شایعات، موجبات آرامش خانواده ها را فراهم کرد، تشکر و قدردانی کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره عملیات اجرایی حج امسال نیز گفت: حج هوشمند یعنی استفاده از ظرفیت اینترنت و نرم افزارهایی که برای بخش های مختلف عملیات حج تعریف شده بود، امسال کمک بزرگی در تسهیل امور داشت و سعی شد خدمات بهتر و سریعتری به حجاج ارائه شود.
وی به عملیات پروازی و انتقال زائران ایرانی به سرزمین وحی نیز اشاره کرد و گفت: نخست قرار بود پنجاه درصد از پروازها را شرکت هواپیمایی سعودی تقبل کند و بقیه را ایران ایر و قشم ایر پوشش دهند ولی بعد از مذاکرات مفصل متوجه شدیم که طرف سعودی حاضر نیست که هزینه برابر برای خدمات برابر را بپذیرد.
رشیدیان گفت: برغم کارشکنی سعودی ها در ابطال مجوزهای صادر شده قشم ایر اما در میان شرکت های هواپیمائی کشور یک همت و عزم همگانی ایجاد شد تا با پوشش تعهدات ایران ایر برای سایر کشورها، ظرفیت های جدیدی برای زائران سرزمین وحی فراهم شود.
وی به 360 پرواز از 19 استان کشور در طول 29 روز برای عملیات رفت زائران به سرزمین وحی اشاره کرد و گفت: برای عملیات بازگشت نیز 365 پرواز ظرف 23 روز خواهیم داشت که 159 پرواز از مدینه و 205 پرواز از جده خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما که چرا به رغم اعلام اسامی گروه های رسانه ای از چهار ماه قبل اما مجوزی برای خبرنگاران ایرانی در ایام حج صادر نشده و این درحالی است که دولت میزبان از صدور 630 مجوز رسانه ای برای نمایندگان رسانه های جهان خبر داده است؟ گفت: صدور این تعداد مجوز برای دیگران و خودداری از صدور مجوز برای رسانه های ایرانی، آسیب و ایرادی جدی است که باید پیگیری شود.
وی از تشکیل بیست و دو کارگروه آسیب شناسی برای حج امسال در سازمان حج و زیارت خبر داد و گفت: این گروه ها از چهاردهم ذیحجه کار خود را شروع کرده اند تا آنچه را که اجراء شد با آنچه توافق شده بود، تطبیق دهند تا برای سال های آینده این نقائص کاهش یابد.
رشیدیان در عین حال، میزان همکاری دولت میزبان را نسبت به سالهای قبل خوب ارزیابی کرد و گفت: برخلاف فضای منفی رسانههای این کشور اما با تغییر مسئول موسسه مطوفی ایران و تعاملاتی که با وزارت حج عربستان داشتیم، احساس کردیم در تلاشند نسبت به سالهای قبل خدمات بهتری ارائه کنند.
وی اما وضعیت سرویسهای بهداشتی در مشعر و منا را نامناسب برای همه کشورها خواند و گفت: ما طرح دو طبقه کردن سرویس های بهداشتی با سازه سبک را ارائه و حتی برای اجرای آن نیز اعلام آمادگی کردیم ولی توجه نکردند اما همچنان اعلام می کنیم برای حفظ شان حجاج، حاضریم در این زمینه سرمایهگذاری هم داشته باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت به افزوده شدن دو هزار زائر جدید به ۸۶ هزار و ۵۰۰ زائر قبلی اشاره کرد و گفت: این افزایش در منا سرانه فضا برای هر زائر را از یک متر به ۸۵ سانتی متر کاهش داد که مشکلات زائر را بیشتر کرد.
وی افزود: در ایام تشریق فقط 32 تریلی آب توزیع کردیم و حدود 300 هزار ریال سعودی نیز یخ اضافه خریدیم و حدود دویست یخچال نیز در چادرهای منا مستقر کردیم تا زائران با رفاه بیشتری به عبادت خود بپردازند.
رشیدیان به ارسال غذای گرم به سرزمین منا اشاره کرد و گفت: به رغم گرمای هوا ولی با کار کارشناسی و بهداشتی صورت گرفته در نحوه طبخ و ارسال غذا، حتی یک مورد نیز مسمویت غذایی در ایام تشریق نداشتیم.
وی به افزایش هشتاد درصدی هزینه حمل و نقل در عربستان اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم با به کارگیری ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری جدید مثل اتوبوس های سال 2019 میلادی، خدمات مناسبی به زائران ارائه کنیم.
رشیدیان به تنوع غذایی موجود در آشپزخانه های مدرن در اختیار ایران اشاره کرد و گفت: تاکنون سه و نیم میلیون پرس غذا برای 88 هزار زائر طبخ و ارائه شده است که تا پایان عملیات بازگشت، این رقم به شش میلیون پرس نیز می رسد.
وی به حمل و استقرار چهار نانوایی ویژه حجاج ایرانی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ذائقه ایرانی ها این چهار دستگاه پخت را آوردیم که تاکنون یک و نیم میلیون قرص نان پخت کرده اند که تا آخر سفر به بیش از دو میلیون قرص خواهد رسید.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه خدمات به حجاج تا هنگام بازگشت به ایران به طور کامل و بی وقفه ادامه خواهد داشت، تعداد حجاج بازگشتی به ایران تا پایان امشب را ده هزار و 817 نفر یعنی حدود دوازده درصد از کل دانست و گفت: هم اکنون شش هزار و 998 حاجی ایرانی در مدینه النبی و حدود 69 هزار نفر نیز در مکه مکرمه هستند.
وی به وجود نوزده ایستگاه درون شهری با بیش از پنج میلیون نفر سفر و سرانه دو ممیز هفت درصد برای هر زائر اشاره کرد و گفت: با توجه به تخلیه هتل های مکه و خالی شدن ظرفیت های موجود، تلاش کردیم تا شرایط اقامتی زائران مانند خانواده ها را بهبود بخشیم.
رشیدیان با اشاره به در پیش بودن ماه محرم الحرام و بلافاصله بعد از آن مراسم اربعین حسینی (ع) گفت: نخستین اولویت ما در تهران، ایجاد مقدمات برگزاری هرچه باشکوه تر بزرگترین اجتماع انسانی بر روی کره خاکی یعنی اربعین حسینی (ع) است و از ماه ها قبل کار را شروع کرده ایم و مذاکرات خوبی نیز با طرف عراقی برای برگزاری مناسب این اجتماع بزرگ داشته ایم.
وی به لغو روادید در ایام اربعین حسینی (ع) نیز اشاره کرد و گفت: پیش بینی می کنیم با توجه به این قانون، امسال زائر بیشتر عازم عراق شود و در حال توسعه دو سامانه سماح و زائریار هستیم تا بتوانیم خدمات بهتری به زوار اربعین ارائه کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت در پایان این نشست خبری از همه صاحبان ایده و فکر برای بهبود برگزاری مراسم حج تمتع و نیز اربعین حسینی (ع) دعوت کرد نقطه نظرات خود را به این سازمان منتقل کنند تا با توجه به شرایط و مقدورات دولت هاب میزبان، خدمات بهتری به زائران ارائه شود.