افزایش هزار و ۵۰۰ کشت برنج در استان
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال زراعی جاری حدود ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان به زیر کشت برنج رفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویر احمد، شهرام عسکری با بیان اینکه برداشت برنج از فصل پاییز شروع میشود گفت: این رقم نسبت به سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش داشته است.
وی افزود: بیشترین برنج کشت شده در شهرستان بویراحمد و دنا است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: صادرات برنج نداریم تنها سایر استانها به صورت خرده فروشی خرید میکنند.
عسکری تصریح کرد: همه کشت شلتوک ما سنتی است و با دست انجام میگیرد، اما برداشت اکثراً مکانیزه است، با این وجود ضریب مکانیزه شدن در استان ما کم است.
وی ادامه داد: ضریب کموانسیون این استان قبلاً یک بوده، اما هم اکنون این رقم به ۱.۳۰ درصد رسیده است یعنی حدوداً سه دهم افزایش یافت و این به دلیل فعال بودن خط اعتباری و استفاده کشاورزان از ادوات مکانیزه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: باید کشاورزان از تسهیلات ۱۵ درصدی که در اختیارشان قرار میگیرد برای ادوات مکانیزه استفاده کنند.
عسکری در خصوص مشکلات برنج کاران بیان کرد: برنج کاران مشکلی ندارند، ما هستیم که مشکل داریم، با توجه به سیاستهای دولتی که کشت برنج را در همه استانها به جز استان گیلان و مازندران منع کرده است، اخیراً با مشکلاتی رو به رو شدیم منتها جهاد کشاورزی موظف است که الگوی کشتی مناسب ارائه دهد تا در آینده با مسئله کمبود آب مواجه نشود.
وی در خصوص پیش بینی کشت برنج درسال آینده اظهارکرد: کشت برنج به آب بستگی دارد، اگر آب کافی باشد مسلما کشت افزایش مییابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال در شهرستان گچساران منطقه خیرآباد، خشکه کاری را به صورت آزمایشی در سطح یکی دو هکتار رواج دادیم و در صورت جواب دادن این روش با کشت برنج مخالفتی نداریم و کشاورزان میتوانند با این روش کشت کنند که آب کمتری مصرف کنند.
عسکری افزود: قبلاً کشت برنج در این استان غالب بر هشت هزار هکتار بوده که ما این رقم را با کارهای ترویجی و فرهنگی که در نهاد گذاریهای مختلف انجام گرفت و به ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار رساندیم.
وی به موضوع کم آبی اشاره کرد و از مردم خواستار مشارکت با جهاد کشاورزی و استفاده از الگوی کِشتی که جهاد کشاورزی در اختیار آنها قرار میدهد، شد.