رئیس سازمان فناوری اطلاعات:
استخراج رمزارزها در ساعات اوج مصرف، ضایع کردن حق شهروندان
رئیس سازمان فناوری اطلاعات: استخراج رمزارزها در ساعات اوج مصرف برق نباید انجام شود
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اقای امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات در کارگاه آموزشی بلاکچین و رمزارزها با سخنانی با عنوان استخراج رمزارز، فرصت یا تهدید گفت: ظهور و بروز فناوری بلاکچین و نخستین فرآورده آن با عنوان رمزارز، اساسا بر تبادلات ملی و پولی جهان تاثیر گذاشت و آشنایی با زیست بوم استخراج رمزارزها باعث شناخت و بکارگیری هرچه بیشتر فناوری بلاکچین و استفاده از آن در دیگر کاربردها از جمله پزشکی، زنجیره تامین کالا و تبادلات اطلاعات خواهد شد.
آیا استخراج رمزارز قاچاق برق است؟
وی با طرح این سوال که آیا استخراج رمزارز، قاچاق برق محسوب میشود؟ گفت: مباحثی مطرح شده است که استخراج رمزارزها در ساعات اوج مصرف برق، ضایع کردن حق شهروندان است و طبق آمارهای وزارت نیرو میزان برق مصرفی در زمانهای اوج ۵۰ تا ۶۰ هزار مگاوات است و در طول سال حدود ۲۰۰ ساعت اوج مصرف برق داریم.
آقای ناظمی افزود: همه صحبتهای وزارت نیرو که در این موضوع با ما مخالفتهایی دارد این بود که این اقدام در ساعات اوج مصرف نباید انجام شود و بر همین اساس قیمت متوسط صادراتی را برای کسی که این کار را انجام میدهد درنظر گرفته اند که این استدلال غلطی است.
وی گفت: در زمان اوج مصرف، اغلب نیروگاهها با حداکثر ظرفیت اسمی درحال کار است و ما پیشنهاد دادیم استخراج رمزارز در ساعات اوج، قطع شود و در ساعات غیرپیک در بازار ثانویه ارتباطی میان عرضه کننده و مصرف کننده ایجاد شود و براساس مناقصه صورت گیرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره رابطه بانک مرکزی و رمزارز و مباحث مبادله افزود: رمزارزها به هیچ عنوان نباید جایگزین پول ملی تلقی شود و حداقل شیوه برخورد با رمزارزها باید به عنوان ارز خارجی باشد.
آقای ناظمی گفت: صرافیها هم باید قادر به انجام مبادله و نقل و انتقال آنها با شناسایی هویت طرفین معامله باشند.
وی بر لزوم استخراج رمزارزها در مزارع استخراج تاکید کرد و افزود: مزرعه استخراج رمزارز مجموعهای از دستگاهها و سیستمهای با قدرت پردازش بالا و همچنین تاسیسات برقی سرمایشی است که با استانداردهای مشخص و تحت شرایط ایمن، پایدار و مصرف برق مناسب و بهینه فعالیت میکنند.
مزایا و زیان های اسخراج ارز
آقای ناظمی درباره مزایای استخراج رمزارز در مزارع استخراج گفت: آگاهی تصمیم گیران از میزان برق مورداستفاده برای برنامه ریزیهای آینده و استفاده از زیرساختهای موجود شهرکهای صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی و ... برای استخراج و آگاهی از نوع و میزان ارز استخراج شده برای تبیین ظرفیتهای کشور در به دست آوردن رمزارز بخشی از این مزایاست.
وی افزود: استخراج رمزارز در مزارع استخراج از پراکندگی نقاط استخراج و مصرف برق خانگی برای این کار جلوگیری و برنامه ریزی برای اجرای زیرساختهای اینترنتی موردنیاز برای استخراج را نیز فراهم میکند.
ناظمی درخصوص این موضوع که اگر کل صنعت استخراج در دنیا شکست بخورد ما چقدر ضرر میکنیم؟ افزود: در صورت شکست کامل فرآیند استخراج رمزارز، تاسیسات ایجادشده شامل مرکز داده و سیستمهای خنک کننده و سامانههای برقی، شبکهای و ارتباطات اینترنتی همگی قابل استفاده در سایر کاربریها و مراکز آی تی و سی تی است.
وی گفت: در صورت شکست فرآیند رمزارز بیت کوین دستگاههای استخراج گر میتوانند سایر رمزارزها را استخراج کنند.
امکان جذب سرمایه در حوزه بلاکچین در مباحث تولید و حمل و نقل
مدیرکل ارزیابی امنیتی محصولات سازمان فناوری اطلاعات گفت:: بلاکچین در کشور ما میتواند در حوزههای تولید و خرده فروشی، بانکداری، ارتباطات و رسانه، اوراق بهادار و حمل و نقل جذب سرمایه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا فروزنده دوست در کارگاه آموزشی بلاکچین افزود: ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد برای چین تا سال ۲۰۳۰ در زمینه بلاکچین پیش بینی شده است که برای کشور ما هم میتواند تا همان سال یک میلیارد دلار جذب سرمایه داشته باشد.
وی به کاربردهای بلاکچین اشاره کرد و گفت:: یکی از کاربردهای آن توزیع انرژی است که برای مثال در شیکاگو، طرحی آزمایشی مبتنی بر زنجیره بلوکی اجرا میشود که فرد در منزل خود از طریق سلولهای خورشیدی میتواند به همسایگانش از طریق این زنجیره برق بفروشد.
آقای فروزنده دوست گفت:: در برخی کشورهای پیشرفته از طریق بلاکچین توزیع گوشت را از مرحله تولید در مزرعه و نوع تغذیه حیوانات، مسیر ذبح و انتقال در کشتی و دیگر وسایل تا محل عرضه در قصابی را میتوانند کنترل کنند.
آقای فروزنده دوست گفت:: شرکت کشتیرانی مرسک، کانتینرهای خود را که هفت روز در بنادر میماند از طریق زنجیره بلوکی بلاکچین به دو روز تبدیل کرده است و از این طریق میتواند کانتینرهای خود را مدیریت کند.
پیگیری سازمان فناوری اطلاعات برای برگزاری انتخابات باشگاه استقلال و پرسپولیس بر بستر بلاکچین
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات از پیگیری برگزاری انتخابات الکترونیک و انجام تراکنشهای ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس در بستر بلاکچین خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای سجاد فلاح در کارگاه آموزشی بلاکچین افزود: این فناوری، خدشه ناپذیری در اطلاعات را برای ما تضمین میکند و در شفافیت امور موثر است.
وی مهمترین چالش همه انتخاباتها در سراسر جهان را خدشه در آرای آن خواند و گفت: ما از طریق بلاکچین میتوانیم انتخاباتی بدون خدشه داشته باشیم و البته این موضوع با به روز شدن قانون انتخابات منافاتی ندارد.
فلاح افزود: در این بخش نیازمند استارتاپهایی چابک و باسواد هستیم و در همین زمینه از استارتاپهای فعال در حوزه بلاکچین دعوت کرده ایم که انتخابات انجمنها یا اصناف را پیاده سازی کنند و ۲۶ شرکت تاکنون اجرای آن را در چندین حوزه به عهده گرفته اند.
وی گفت: ما در این خصوص جلساتی هم با شرکتهای دانش بنیان و پیام رسان برگزار کرده ایم و طرحهای اولیه آنها دریافت شده است و همزمان تلاش کردیم انجمنهای نظام صنفی را که حاضرند انتخابات شان را بر بستر بلاکچین برگزار کنند، پیدا کنیم و با انجمنهای زیرمجموعه وزارت علوم مذاکره کرده ایم.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات در خصوص واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هم افزود: این موضوع همیشه در دوران وزرای مختلف ورزش و جوانان مطرح میشود، اما چون تراکنشهای مالی دو باشگاه، شفاف نیست این واگذاری محقق نشده است و، چون زیان ده هم هستند در بورس قابل واگذاری نیستند و باید به دنبال فرابورس بود.
آقای فلاح گفت: پس ما بنا نداریم واگذاری سهام این دو باشگاه را بر بستر بلاکچین انجام دهیم، اما امور جاری شان را میتوانیم بر این بستر انجام دهیم که یکی از آنها انجام تراکنشهای این دو باشگاه است.
وی افزود: حق پخش تلویزیونی، تبلیغات، بلیت فروشی، حمایت مالی، انتخابات درون باشگاهی و فروش محصولات باشگاه؛ برخی تراکنشهای باشگاههای فوتبال میتواند باشد.
فلاح درباره فرآیند انجام کار گفت: ما باید در این بخش از بلاکچین خصوصی استفاده کنیم و باید همه تراکنشها و اطلاعات در یک پایگاه داده به صورت غیرقابل تغییر نگهداری و قابل دیدن برای هوادار باشد.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات، شفافیت تراکنشهای باشگاه و مشخص بودن اقدامات اجرایی آن، مشارکت هواداران در جهت گیری باشگاه، ایجاد اطمینان به هواداران مبنی بر اینکه مشارکت مالی شان در حوزههای مورد نظر باشگاه صرف شده، و رصد عمومی هواداران از مدیران باشگاه از نتایج این کار است.
وی گفت: امیدواریم انتخابات الکترونیکی و انجام تراکنشهای این دو باشگاه بر بستر بلاکچین را به انجام برسانیم و در حال رایزنی با مسئولان وزارت ورزش و جوانان هستیم و پیگیریهایی در خصوص پیاده سازی روال اجرایی و محدوده اجرایی کردن آن شده است.