بررسی ۱۱ شاخص مهم ورزش بانوان در ۲ سال اخیر نشان میدهد توجه ویژه دولت تدبیر و امید موجب رشد فزاینده ورزش بانوان در ابعاد قهرمانی، همگانی و کرسیهای بین المللی شده است
رشد چشمگیر باشگاهها و ورزشکاران سازمان یافته
تعداد کل ورزشکاران زن سازمان یافته در سراسر کشور هم با رشد ۳۰۰ هزار نفری به حدود یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ افزایش یافت. در سال ۹۷ همچنین سه هزارو ۸۰۷ باشگاه فعال ویژه بانوان در کشور ثبت شده است که نسبت به سال قبل حدود ۳۰۰ عدد رشد داشته است.
توسعه کمی و کیفی مربیان و داوران زن
رشد ۳۵ هزار نفری در بخش مربیان و شش هزار نفری در بخش داوران زن هم گواه رویکرد مثبت جامعه و دولت در خصوص رشد همه جانبه ورزش بانوان بوده است. رشد داوری بانوان ایرانی به گونهای بوده است که تعداد آنها در اعزامهای بین المللی برای قضاوت از ۷۵ نفر در سال ۹۶ به ۱۳۷ نفر در سال ۹۷ رسیده است و همچنان این سیر صعودی ادامه دارد.
کسب کرسیها و میزبانی رویدادهای بین المللی
اما دغدغه اصلی ورزش بانوان در سالهای نه چندان دور حضور موفق در رویدادهای برون مرزی و کسب کرسیهای بین المللی بوده است. بررسیها نشان میدهد در سالهای ۹۶ و ۹۷ بیش از صد بانوی ایرانی به عضویت مجامع بین المللی درآمده اند و همچنین ایران میزبان حدود ۸۰ رویداد بین المللی در رشتههای مختلف ورزشی بوده است که قابل قیاس با گذشته نیست.
رفع ممنوعیت حضور با حجاب و افزایش مدال آوری
در حوزه ورزش قهرمانی با وجود تواناییهای بسیار زنان ایرانی اصلیترین مشکل تصویب نشدن پوشش اسلامی برای حضور در رویدادهای بین المللی بود. برگزاری جلسات متعدد داخلی، رایزنیهای بین المللی فراوان موجب تصویب پوشش ۸۰ رشته ورزشی بانوان متناسب با ضوابط و موازین اسلامی در سالهای ۹۶ و ۹۷ شد که نتیجه آن کسب بیش از ۱۵۰۰ مدال توسط بانوان ایرانی در میادین برون مرزی شد. همچنین حدود ۶ هزار دوره آموزش تخصصی ویژه بانوان در سالهای ۹۶ و ۹۷ برگزار شده است.