اراک از نظر اجاره و یا خرید مسکن گرانقیمت ترین شهر ایران پس از تهران است.
زندیه وکیلی افزود: ۵۰ درصد جمعیت شهرنشین استان مرکزی ساکن اراک هستند و باید بیشترین سهمیه طرح مذکور برای این کلانشهر تعریف شود وپس از آن نیز ساوه و سایر شهرها به ترتیب اولویت مدنظر باشند.
وی اضافه کرد: طرح بازآفرینی شهری با آغاز کار دولت تدبیر و امید کلید زده شده است تا با نوسازی و ساخت واحدهای مناسب نیاز خانوارها پاسخگویی شود.
مدیر کل راه و شهرسازی ضمن اشاره به بافت فرسوده شهر های اراک و ساوه از بازنگری در طرح ها و مسکن مهاجران و شهر جدید امیرکبیر گفت و افزود: بیش از ۴۰۰ هزار مسکن تا سال ۱۴۰۰ در کشور احداث می شود و 2 هزار و ۸۷ واحد از مجموع ۱۰۰ هزار واحدی که در بافت فرسوده ساخته می شود، سهم استان مرکزی است.
مرزبان اضافه کرد: از این دو هزار و ۸۷ واحد، هزار واحد در شهر اراک، ۸۰۰ واحد در شهر ساوه، ۱۰۰ واحد در شهر خمین، ۱۰۰ واحد در دلیجان و ۸۷ واحد هم در شهر محلات قرار میگیرد که ساخت آنها به زودی آغاز شود.
استاندار مرکزی نیز در این جلسه بر بازنگری بافت فرسوده، برنامه ریزی دقیق، نظرات کارشناسی و اقدامات لازم تاکید کرد.
آقازاده، زندگی در سکونتگاههای غیررسمی، کمبود امکانات ورزشی رفاهی و مسکن محقر و ناکارآمد در مناطق حاشیه شهر و بافت فرسوده را مورد نقد و بررسی قرار داد و گفت: شهرهای اراک و ساوه در اولویت کاری مسئولان باشد و با تعامل، همکاری و مشارکت بخش خصوصی، هرچه چه سریعتر اقدامات لازم جهت پیگیری و تحقق بازآفرینی پایدار شهری در این مناطق صورت پذیرد.
125 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 414 هزاری استان معادل 13 درصد جمعیت، ساکن محله های حاشیه ای و فرسوده هستند.
مقاوم سازی، ساماندهی سیما و منظر شهری، بهبود کیفیت زندگی شهروندان از مهمترین اهداف طرح بازآفرینی شهری است.