۶۵ درصد از سراهای دانشجویی عمر بالای ۲۵ سال دارند که برای بهبود وضعیت آنها حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است
وی با بیان اینکه رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عدالت محوری است، ادامه داد: در بخش وام دانشجویی و بهبود کیفیت تغذیه، منابع صندق دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری محدود است و ما براساس شاخص عدالت محوری تعیین شده به دانشجویان وام میدهیم.
آقای مطیعی به برخی از اولویتهای فعالیت صندوق رفاه دانشجویان اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای اسناد بالادستی و قوانین بودجه به منظور ارایه خدمات بیشتر به دانشجویان، تلاش برای ارتقای کیفیت تغذیه دانشجویان و ارتقای کمی و کیفی سراهای دانشجویی و البته اعتبارات وامهای دانشجویی از جمله اولویتهای صندوق رفاه دانشجویان برای ارایه خدمات بهتر در دوره جدید است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع مساحت کل سراهای دانشجویی کشور است، گفت: امسال ۱۲ هزار مترمربع به مساحت سراهای دانشجویی اضافه میشود که چهار مورد آن خوابگاههایی است که توسط خیرین ساخته شده است.
آقای مطیعی در ادامه به یکی از چالشهای اصلی در بخش سراهای دانشجویی اشاره کرد و افزود: ۶۵ درصد از سراهای دانشجویی عمر بالای ۲۵ سال دارند و همین امر یکی از چالشهای اصلی در این بخش است که با تعمیر و نصب تجهیزات جدید میتوان این مشکل را برطرف کرد.
وی ادامه داد: ۱۲۸ هزار مترمربع مساحت آشپزخانه خوابگاههای دانشجویی است و برای گسترش فضای آشپزخانهها ۳۳ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که امیدواریم در آغاز سال تحصیلی این خدمت رسانی تحقق پیدا کند.
آقای مطیعی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون تومان برای مجموع وامهای دانشجویی در نظر گرفته شده است، گفت: امسال وام ضروری دانشجویان ۶۰ درصد و وام شهریه برای مقاطع مختلف تحصیلی از ۳۰ تا ۵۰ درصد به ازای هر نیم سال افزایش داشته است.
وی افزود: پرداخت نکردن بدهی و تسویه حساب نکردن دانشجویان یکی از مشکلات صندوق رفاه دانشجویان است که امیدواریم با حمایت دانشجویان بتوانیم در این زمینه گامهای مؤثری برداریم و به دانشجویان نو ورود خدمات بهتری ارائه کنیم.
آقای مطیعی در ادامه به بحث تغذیه دانشجویی پرداخت و گفت: براساس شاخص بهای خوراکی بانک مرکزی در سال ۹۷ و ۹۸ چهل و یک درصد قیمت تغذیه دانشجویی افزایش مییابد، البته با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت معدن و تجارت برای تأمین مواد اولیه (گوشت، مرغ و برنج) گفتگو کرده ایم و قولهای مساعدی نیز داده شده است که امیدواریم امسال دیگر محدودیتی در تغذیه دانشجویی نداشته باشیم.
وی همچنین درباره اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی گفت: امسال اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی ۱۲ تا ۱۸ درصد افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه پرداخت وام شهریه دانشجویان دانشگاههای آزاد اسلامی در دستور کار قرار گرفته، افزود: علاوه بر دانشجویان دانشگاههای آزاد اسلامی، دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی نیز میتوانند از وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهرهمند شوند و دراین باره مکاتباتی با دانشگاه آزاد صورت گرفته است.
آقای مطیعی درخصوص خوابگاههای متأهلی گفت: هزار و ۵۰۰ واحد خوابگاه برای دانشجویان متأهل وجود دارد که میخواهیم تعداد این خوابگاهها را تا ۲ هزار و ۷۰۰ واحد افزایش دهیم.
وی افزود: از میان بدهکاران به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری به ترتیب دانشجویان دانشگاههای آزاد اسلامی، دانشجویان مؤسسات غیرانتفاعی، دانشجویان علمی کاربردی و در نهایت دانشجویان دانشگاههای دولتی بیشترین بدهکاری را به صندوق رفاه وزارت علوم دارند.
آقای مطیعی در پایان به بودجه صندوق رفاه دانشجویان اشاره کرد و گفت: بودجه این سازمان حدود ۶۶۱ میلیارد تومان است که امیدواریم سازمان برنامه و بودجه و خزانه دولت این بودجه را تخصیص دهد.