رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بر لزوم استمرار راهبرد مقاومت فعال در عرصه سیاست خارجی به منظور مقابله با زورگویی بیگانگان و تامین منافع ملی تاکید کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای کمال خرازی در حاشیه دومین همایش ملی تحلیل اطلاعات در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما درباره دستاوردهای راهبرد مقاومت فعال از زمان کنار گذاشتن صبر استراتژیک در مواجهه با قدرتها و لزوم استمرار آن، حق را ستاندنی دانست و افزود: طبعاً حق از جانب قدرتها هدیه داده نمیشود و ما هم به عنوان ملتی که همواره مقاوم بوده و در چارچوب تامین حقوق مان تلاش کرده و خونهای زیادی داده ایم از طریق مقاومت در برابر زورگوییهای بیگانگان است که میتوانیم حقمان را بگیریم.
وی گفت: آنچه در ماههای اخیر در چارچوب راهبرد مقاومت فعال و توازن در سیاست خارجی روی داد در همین چارچوب است که ما در مقابله با زورگوییهای دیگران میتوانیم حقوق مان را استیفا کنیم.
آقای خرازی تاکید کرد: امروزه ملت ایران سربلندند که در برابر فشارها و زورگوییهای امریکا و متحدانش توانستند مقاومت کنند و اقتدارشان را نشان دهند که این مسیر باید با تدبیر، عقلانیت و خردورزی ادامه یابد تا از این دورهای که مشکلات زیادی از جانب بیگانگان بر ملت ایران وارد میشود بگذریم و ملت سربلند بمانند.
رفع توقیف کشتی ایرانی؛ شکستی برای انگلیس
رییس شورای راهبردی روابط خارجی، رفع توقیف کشتی نفتکش ایرانی را پیروزی برای کشورمان و شکست برای انگلیس دانست که بدون هیچ دلیل و توجیه قانونی اقدام به این راهزنی دریایی کرده بود.
آقای کمال خرازی در حاشیه دومین همایش ملی تحلیل اطلاعات در جمع خبرنگاران درباره دستاورد رفع توقیف نفتکش ایرانی و تهدید امریکا به توقیف مجدد آن گفت: البته این گونه نیست که این پایان کار باشد دشمنان همواره علیه ما طراحی و توطئه میکنند.
وی تاکید کرد: با این حال ما باید آماده باشیم و با پاسخ دادن به توطئه هایشان از هویت و منافع ملی دفاع کنیم.
اقای خرازی درباره تدوین راهبردهای سیاست خارجی و اعمال مقاومت فعال در این راهبردها گفت:: این راهبردها در شورای راهبردی روابط خارجی تهیه و برای مقام معظم رهبری ارسال میشود که اگر ایشان مصلحت بدانند به دستگاههای ذیربط ابلاغ میکنند.
وی افزود: ما در خصوص راهبرد مقاومت فعال، گزارشهایی را خدمت رهبر معظم انقلاب فرستاده ایم که ان شاء الله از آن استفاده شود.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین درباره محتوای سخنرانی اش در دومین همایش تحلیل اطلاعات گفت:: سخنان من مربوط به کارکردهای ذهن و مغز انسان مبتنی بر یافتههای علوم شناختی و تاثیر آن بود؛ تاثیری که این فرآیند میتواند بر تحلیل اطلاعات داشته باشد و نیز خطاهایی که مغز انسان میتواند به آن مبتلا شود و باید در تحلیل اطلاعات از آن بر حذر بود.
خرازی افزود: شناسایی کارکردهای ذهن و مغز انسان به تحلیل گران کمک میکند که بتوانند با پرهیز از خطاها، اطلاعات را تحلیل کنند همچنین بر این موضوع تاکید کردم؛ همچنان که مغز ماهیت اجتماعی دارد و کارکرد آن ناشی از اتصالات بسیار زیاد میان سلولهای عصبی است در تحلیل اطلاعات نیز نباید به تحلیلهای فردی اکتفا کرد بلکه باید به تحلیل اطلاعات گروهی پرداخت و با دسترسی به اطلاعات کامل و متقن، تحلیل راهگشا ارائه کرد نه مخل روابط.
وی در پاسخ به این پرسش که تحلیل علمی اطلاعات چقدر در کارکردها و عملکرد وزارت اطلاعات استفاده شده است تاکید کرد: طبعاً وزارت و دانشگاه اطلاعات به طور تخصصی فعالیت میکنند و باید با این مباحث آشنا باشند تا با استفاده از فناوریهای نوین بتوانند تحلیل اطلاعات را تسهیل کنند و تحلیلهای واقع بینانه و منطبق بر واقعیات اجتماعی داشته باشند.