پروانه های سی و دومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان با نگاه به همه کودکان به ویژه کودکان سیل زده، فردا در اصفهان شهر دوستدار کودک به پرواز در می آیند.
تماشای برنامه های کودکانه می تواند گاهی تداعی گر دوران خوش کودکی و هیجان نوجوانی باشد که با دیدنش به آن دوران کوچ کنیم، کودکان و نوجوانان نیز با دیدن فیلم های مناسب و برنامه های متناسب با سن خود،علاوه بر شادی آفرینی بسیاری از آموزش ها و مهارت های آینده خود را دریافت می کنند.
جشنواره فیلم های کودک و نوجوان فرصتی است تا فیلم سازان و فعالان سینما در حوزه کودک با هم به رقابت بپردازند.
این رویداد بزرگ فرهنگی از یک سو در اعتلای تولید محتواهای مناسب برای کودکان و نوجوانان تاثیر گذار است و از سوی دیگر در رقابت با تولید محتواهای پوچ کشورهای بیگانه که سعی دارد فرهنگ غربی را به کودکان و نوجوانان غالب کند،فائق آید.
جشنواره کودکان ونوجوانان در سطح ملی و بین المللی با نمایش 185 فیلم سینمایی بلند وکوتاه ، پویانمایی آثار سینمایی ایران و جهان در شهر دوستدار کودک اصفهان برگزار می شود و بخش بین المللی جشنواره امسال پررنگ تر از گذشته ظاهر شده است؛به گونه ای که این ویژگی در پوستر امسال جشنواره نمود روشن تری یافته است.
هم دردی با کودکان سیل زده سرمشق شعار جشنواره امسال
مسعود تابش دبیر جشنواره فیلم های کودک و نوجوان چندی پیش در مراسم رونمایی از پوستر جشنواره که در عمارت قیصریهی میدان نقش جهان برگزار شد، عنوان می کند: این رویداد امسال با شعار "رویای کودکان سیل زده را بسازیم" برگزار می شود.
او ادامه داد: سینمای ایران به خصوص سینمای کودک و نوجوان همواره با رنج ها و سختی های مردم ایران همراه بوده و به همین دلیل جشنواره شعار اصلی خود را بر مبنای هم دردی با کودکان سیل زده کشور اختصاص داده است.
تابش در خصوص طراحی پوسترجشنواره اضافه می کند: امسال با دعوت از استاد فرشید مثقالی هنرمند نامدار اصفهان در زمینه تصویرگری و ساخت فیلم کودک به همراه هنرمندان گرافیک، 4 طرح برتر انتخاب و نهایتا طرح حمید رضا بیرقی برای جشنواره برگزیده شد.
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان بیان می کند: در پوستر جشنواره فیلم کودک و نوجوان سعی شده از نمادهای ایرانی اسلامی و رنگ های نقاشی و معماری اصفهان به کار گرفته شود.
او ادامه داد: در این پوستر، تصویر پنج کودک که نماینده ی پنج قاره هستند نمایش داده شده است؛ چراکه از هر پنج قاره آثاری از هنرمندان به جشنواره ارسال شده است.
تابش در خصوص پوستر دومین المپیاد فیلم سازی نوجوان می گوید: طراح این پوستر فرشید مثقالی، نوجوانی در حال تماشای فیلم سینمایی را به تصویرکشیده که ذوق تماشا در چهره نوجوان موج می زند.
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم های کودک و نوجوان با اشاره به افزایش ارسال فیلم های کودک و نوجوان به جشنواره اظهار می کند: در جشنواره امسال فیلم هایی از 44 کشور جهان ازجمله روسیه ، ایتالیا، کره جنوبی ، هند ، مالزی ،ارمنستان و پاکستان نمایش داده می شود و در این دوره توجه ویژه ای به کشورهای اسلامی، آسیایی و اروپایی شده است.
تابش می افزاید: از شهرهای خواهر خوانده اصفهان داوران، سخنران، کارگردان فیلم و مسئول آموزش در کارگاه های تخصصی، مهمان شهر تاریخی اصفهان شده اند.
او از برگزاری اولین جلسات ارزیابی اقتصادی فیلم ها در جشنواره سی و دوم خبر داد و گفت: دلیل تشکیل چنین جلساتی این است که معتقدیم جشنواره باید محیطی برای شناساندن بیشتر فیلم ها به مردم و فراهم کردن زمینه برای اکران موفق فیلم در سینماهای کشور باشد.
فیلم های جشنواره میهمان نگاه کودکان مناطق سیل زده
دبیر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان ونوجوانان می گوید: فیلم های جشنواره بین المللی فیلم های کودکان ونوجوانان از 28 مرداد در 30 استان کشور به طور همزمان اکران می شود.
تابش به راه اندازی سینما سیار در جشنواره امسال اشاره واعلام می کند: کودکان مستقر در کمپ های مناطق سیل زده و محروم میتوانند از طریق سینما سیار به تماشای رایگان فیلم های جشنواره بپردازند.
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان در خصوص محتوای فیلم ها بیان می کند: در این دوره آثار مورد توجه مبتنی بر آموزههای اعتقادی، اخلاق نیکو، سبک زندگی، احترام به نهاد خانواده و همنوعان، نشاط و شادی، امید و اعتماد به نفس، تلاش برای پیشرفت، مسئولیت پذیری اجتماعی، دوستی با طبیعت و آمادگی مخاطب برای مواجهه با چالشهای دنیای آینده است.
جشنواره سی و دوم برنامه ها و ویژه برنامه هایی متفاوت تر از گذشته دارد که در گفت و گو با دبیر اجرایی جشنواره این موضوع را بررسی کردیم.
گره زدن فیلم های جشنواره با بازارهای منطقه ای رویکرد ویژه جشنواره امسال
ایمان حجتی دبیر اجرایی جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان با اشاره به ویژگی های جشنواره امسال عنوان می کند: درسی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان به صورت ویژه تلاش کردیم تا بازار های داخلی و منطقه ای را به فیلم ها نزدیک کنیم تا آثار راه یافته در دیگر کشورها اکران شود.
او در خصوص ویژگی دیگر جشنواره ادامه می دهد : با توجه به علاقه کودکان و نوجوانان به وب سری(محتواهای کوتاه اینترنتی) این بخش به جشنواره امسال اضافه شده است.
حجتی به جایزه های ویژه ی جشنواره فیلم کودک و نوجوان اشاره می کند و می گوید: جایزه ی شهید بهنام محمدی در حوزه ی فیلم های ایثار و شهادت و جایزه ی زاون قوکاسیان که از سال گذشته به جشنواره اضافه شده بود، در جشنواره امسال فعال است.
سومین المپیاد فیلم سازی نوجوان نیز همزمان با جشنواره فیلم های کودک و نوجوان امروز در سالن حوزه هنری کلید خورد؛جزییات برگزاری ین المپیاد را از مدیر سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان جویا می شویم.
ایل بیگی مدیر سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان می گوید: المپیاد فیلم سازی نوجوان با حضور 530 متقاضی سنین 12 تا 16 سال در بخش های فیلم و ایده برگزار می شود.
او ادامه داد: در بخش فیلم 16 کار در بخش های مختلف شامل 6 فیلم داستانی،3 مستند، 1 فیلم تجربی و 6 پویانمایی به جشنواره ارسال شده است.
ایل بیگی با بیان اینکه در بخش ایده 25 پسر و 30 دختر شرکت می کنند، اظهار کرد: 8 نفر از نوجوانان که در دوره قبل ایده های برتر داشتند، میهمان ویژه المپیاد امسال هستند.
او با اشاره به جهت دهی ایده های نوجوانان در قالب فیلم نامه عنوان کرد: نوجوانان شرکت کننده عضو فعال باشگاه المپیاد می شوند و می توانند در انجمن سینمای جوان هر استان به فعالیت خود ادامه دهند.
مدیر سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان ادامه داد: هدف از برگزاری چنین المپیاد هایی شناسایی استعدادهای برتر در حوزه سینمای کودک و نوجوانان است تا این هنرمندان در عرصه سینما راه خود را ادامه دهند.
ایل بیگی با اشاره به دیگر اهداف برگزاری المپیاد بیان می کند: برگزاری المپیاد فرصتی است تا نوجوانان در سراسر نقاط کشور و مناطق محروم استعدادها و علایق خود را دنبال کنند و از طرف دیگر هنرمندان با فضا ذهنی و دنیای درونی نوجوانان آشنامی شوند.
او به شرکت کنندگان این المپیاد اشاره و تصریح می کند: نوجوانانی از استان های اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی،همدان، خراسان، گیلان، خوزستان،کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، یزد و اصفهان در المپیاد ضور دارند.
مدیر سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان در خصوص روال المپیاد و برگزاری کارگاه ها بیان می کند: در 5 روز برگزاری این المپیاد، نوجوانان در حضور اساتید به طرح ایده ها پرداخته تا به فیلم نامه تبدیل شوند.
ایل بیگی از حضور اساتید برتر کشوری خبر می دهد و می گوید: ایرج طهماسب، پوران درخشنده،رسول صدر عاملی، مرضیه برومند، علی اکبر قاضی نظام،کامبوزیا پرتویی، عبدالله علیمراد، وحید نیک خواه آزاد،ابوالفضل جلیلی از اساتید و داوران المپیاد هستند.
مدیر سومین المپیاد فیلم سازی نوجوانان با اشاره به سایر برنامه های المپیاد می گوید: نمایش آثار برگزیده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آثار برگزیدهی جشنواره دانش آموزی، کارگاه سواد رسانه ای از دیگر برنامه های دومین المپیاد نوجوانان است.
مخاطبان این جشنواره بین المللی در اصل کودکان و نوجوانان هستند؛جشنواره فرصتی است مغتنم که با نمایش فیلم های پر محتوا، در ذهن و قلب آماده این مخاطبان بذری پاک افشانده شود تا با فرهنگی اصیل پرورش یابند.
از آن گذشته با نمایش و اکران فیلم ها در سایر کشور ها، کودکان و نوجوانان جهان با این فرهنگ و رسوم آشنا می شوند و مانند همیشه نام و آوازه ای خوش از فرهنگ ایران و نام اصفهان به عنوان شهر دوستدار کودک در ذهن مردم دنیا جای گیرد.