رئیس هیات امنای انجمن مدیریت جهادی گفت : به فرموده رهبر معظم انقلاب؛ اقتضای گفتمان عمومی همه قشرهای جامعه را شامل می شود تا به یک جریان عمومی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،محمدحسین سپهر رئیس هیات امنای انجمن مدیریت جهادی گفت: سازمان بسیج مستضعفین که یک سازمان مردم نهاد و متشکل از لایه های مختلف اجتماعی است، بعد از پیروزی انقلاب در عرصه های جهادی و انقلابی با حضور جوانان و سایر اقشار در فعالیت های امنیتی ، دفاعی، فرهنگی، اجتماعی و محرومیت زدایی فعالیت و تلاش داشته است.
او افزود : امروز، بیش از 12 هزار گروه جهادی در کشور داریم که در 22 قشر تخصصی فعالیت می کنند؛ با حضور این عزیزان قادریم دردستگاه حاکمیتی خلاء ها را پرکنیم و این توانمندی را داریم که در تولید علم و مسائل کشور و نسخه های مورد نیاز در زمینه های مختلف راهبردی گروههای جهادی و بسیج اقشار ما فعالیت داشته باشند.
او افزود: روحیه و عمل جهادی در همه عرصه های فردی و اجتماعی باید ظهور کند بنابراین کار یدی که به مردم می دهیم همانندکاری است که فرماندهان در زمان جنگ انجام میدادند. در این عرصه هم نیاز داریم وقتی پزشکی تولید علم می کند با کارهای یدی در روستاها نیز نقش آفرینی و کمک می کند. گره زدن این دو برای تعالی جهادگر و فعالیت آنها لازم است بنابراین افراد حوزوی و دانشگاهی در عرصه های جهادی کارهای تخصصی و جهادی انجام می دهند.
او افزود: نظام مسائل کشور را در بسیج حدود 800 کانون علمی، با بیش از 50 اندیشکده جهادی و 35 هزار استاد دانشگاهی و هیئت علمی و نخبگان شناسایی و در اختیار مسئولان قرار می دهند.
رئیس هیات امنای انجمن مدیریت جهادی گفت سازمان بسیج مستضعفین صد در صد مردمی و غیر دولتی است که همه اقشار و لایه های مردمی در آن حضور دارند با بیش از 152 هزار، پایگاه، کانون، واحد و مراکز وابسته به دانشگاه ها و مدارس مساجد آماده پذیرش تمام افرادی است که حاضرند در کارهای جهادی شرکت کنند لذا با حضور پایگاه ها در 75 هزار مسجد آماده پشتیبانی و خدمت رسانی در همه عرصه ها هستیم.
محمدحسین سپهر افزود یکی از توصیه های مقام معظم رهبری به جهادگران سازماندهی جوانان و مردم و ایجاد روحیه جهادی است تا خودکفایی به اوج برسد. امروز در صنعت دفاعی، دانش و قدرت دفاعی نیازمندی ها با نگاه درون بومی شده است لذا لازم است مدیران در عرصه های مختلف از مردم استفاده کنند گروههای جهادی بسیج با سبک مردمی شدن و استفاده از گروههای مردمی می توانیم کار جهادی را به خوبی پیش ببریم.
او گفت: قرار است ستادی برای اجرایی کردن فرمان رهبر انقلاب تهیه شود..
مهدی مسکنی جهادگر گفت: حوزه فعالیت های جهادی در حوزه فعالیت های داوطلبانه تعریف می شود. در ایران نیز از سال 58 گروه های مردمی ورود پیدا کردند و همان گروه های جهاد سازندگی بودند که فعالیت هایشان را آغاز کردند. درسال 59 نیز گروههای جهادی در جنگ کمک هایی را داشتند.
این جهاد گر گفت : در سال 79 نیز گروههای جهادی خودجوش و از مدرسه تهران کار را آغاز کردند. رهبر انقلاب نیز به این گروه توصیه هایی را داشتند که ساختارهایی درا ین گروههای جهادی شکل گرفت و ماموریت های محوله در عرصه های بحران، اشتغال، استارتاپ ها و شتاب دهنده ها، پزشکی و دامپزشکی را انجام می دهند. این عرصه ها فقط در داخل کشور نیست و توانسته ایم فرهنگ جهادی را با گفتمان دفاع مقدس در 10 کشور دیگر اجرا و صادر کنند.
او افزود: ظرفیت ها در این گروه ها متفاوت است به طور مثال در گروه جهادی بسیج مستضعفین 500 هزار و در گروههای کوچکتر 20 هزار نفره و .. تشکیل شده است.
اعضای گروه های جهادی همه تحصیل کرده و دارای شغل هستند که تمام عشق و آرمان آنها فقط کمک به مردم است.
او افزود: توصیه رهبر انقلاب که باید به یک حرکت وگفتمان عمومی تبدیل شود نیاز به بسترهای لازم دارد. حکمرانی نوین بسترهای نو برای مدیریت ظرفیت های مردمی را برای خدمت رسانی می طلبد بنابراین امروز باید از روش های نوین برای سازماندهی انرژی های مردمی استفاده کنیم.
او افزود: اقتضای گفتمان عمومی همه قشرهای جامعه را شامل می شود تا به یک جریان عمومی تبدیل شود.
او گفت : لغزش ها در این مسیر منطقی است که می توان با انگیزه بخشیدن به ثبات و خودسازی رسید.
صادق مفرد جهادگر، در ارتباط تلفنی گفت: ما کار جهادی را چندین سال است که در استانهای مختلف شروع کرده ایم و در بحران ها فعالیت می کنیم همچنین گروههایی داریم که در زمینه های اقتصادی فعالیت می کنند یا گروههایی داریم که آموزش و ترویج اشتغال می دهند یا گروههایی که در شهرها و حاشیه شهرها فعالیت می کنند.
او افزود: گروهها در همه عرصه ها فعالیت دارند.
وحید کمر روستا جهادگر در ارتباط تلفنی گفت: بیشتر از اینکه به دیگران خدمت کنیم به خودمان خدمت می کنیم.
در این گروهها بسیاری از افراد نذر خدمت دارند و درهمه عرصه های زندگی این حضور تاثیرگذار بوده و این گونه خدمات تاثیر مثبت در زندگی و کارهای روزمره دارد ضمن اینکه این کار یک تمرین مدیریت است.
او افزود: اگر این فرهنگ در همه خانواده ها شکل بگیرد اثرات تربیتی آن در خانواده و جامعه بیشتر خواهد بود.
علی مهدیانی یکی دیگر از جهادگران در ارتباط تلفنی گفت: گروههای جهادی مردم سالاری با طعم انقلاب اسلامی را چشیده اند. معنویت در عین خدمت و حضور را یک جهادی است که احساس می کند.
مهدیانی درباره تجربه های جهادی خودگفت: یکی از تجربه های من تجربه جملات امام بود که گفتند محرومین ولی نعمت ما هستند.