رئیس اتاق بازرگانی ایران: اگرچه نباید از تشکلها استفاده ابزاری کرد، اما بر خلاف قانون، برخی وزارتخانهها و دستگاههای دولتی به ایجاد تشکلهای اقتصادی اقدام میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، غلامحسین شافعی در دومین همایش ملی «تشکلهای اقتصادی، راهبران توسعه» که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد افزود: باید توجه کرد سازمانهایی که خود اقدام به تشکیل تشکل کرده اند و تشکلهای «به فرموده» تشکیل میدهند جایگاه مناسبی در کشور نداشته اند و فعالیت مثمر ثمری انجام نمیدهند، زیرا تشکیل تشکل ها، کار دولت نیست و این کار باید خودجوش و با ظرفیت فعالان بخش غیردولتی انجام شود، در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی گفت: ماده ۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، اتاق بازرگانی را موظف کرده است تا به حذف تشکلهای موازی اقدام کند. زیرا اگر این تشکلها به حیات خود ادامه دهند فعالیتهای اقتصادی را دچار مشکل میکنند.
شافعی افزود: قانون، اتاق را مکلف کرده است تا این اقدام را انجام دهد و اگر لازم میداند تشکل جدیدی ایجاد کند، اما تشکیل تشکل از سوی دولت و وزارتخانهها مغایر با تکالیف قانونی است به نحوی که ما در اتاق، یک تشکل موازی را از بین میبریم، ولی بعضا دولتیها سه تشکل موازی تشکیل میدهند و از آنها متاسفانه استفاده ابزاری میشود.
وی خطاب به دولتمردان گفت: همانطور که ماده ۲ و۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار تاکید دارد دولت، هرگونه تصمیم گیری در خصوص لغو یا ایجاد تشکلها را به اتاق بازرگانی واگذار و زمینه استفاده مناسب از نظرات تشکلها را فراهم کند.
شافعی حضور معاون اول رئیس جمهور را در جمع فعالان اقتصادی نشانگر اعتقاد به بخش خصوصی دانست و گفت: یکی از کارهای ماندگاری که گرفتاری بسیار بزرگ و کهنه فعالان اقتصادی را حل کرد موضوع تامین اجتماعی و بازرسیهای مرتبط با آن بود که بر این اساس بازرسی ۱۰ ساله از واحدهای تولیدی به یک سال تغییر داده شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: ما باید در شرایط سخت کنونی اقتصاد ایران بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک شده و کشور را محلی بدانیم که متعلق به همه بخشها و نظرات است به نحوی که با این روش میتوان نیروهایی که از پشت به اقتصاد ایران حمله میکنند را خنثی کرده و به خوبی به مشکلات غلبه نماییم.