دبیر علمی همایش چشم پزشکی ایران، با اشاره به جایگزین ساختن لیزر با عینک طبی: یکی از بیماریهای بسیار مهم چشمی که فرد نمیتواند لیزر انجام دهد، قوز قرنیه است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدرضا صداقت استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: چشم پزشکی ایران از نظر علمی، انجام کارهای تحقیقاتی و تشخیص و جراحی با کشورهای همسایه فاصله زیادی دارد و میتواند از این ظرفیت در مسیر توسعه گردشگری سلامت و تبادل تجربیات خود استفاده کنیم.
وی گفت: ظرفیت چشم پزشکی ما بسیار بالاست و ما میتوانیم درمانهایی در ایران انجام دهیم که همین درمانها در اروپا و امریکا انجام میشود.
صداقت افزود: یکی از بیماریهای شایع چشم که اغلب افراد جامعه را درگیر ساخته است، عیوب انکساری است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: کسانی که عینک طبی دارند، اما نمیتواند با آن زندگی کند، شاید جراحی رفع عیوب انکساری و انجام لیزر برای جایگزینی عینک، مناسب باشد.
وی با عنوان این مطلب که بیش از حدود ۲۵ تا ۵۰ درصد افراد جامعه عینک نیاز دارند، افزود: اگر بخواهیم عارضه پیرچشمی که بعد از ۴۰ سالگی افراد را درگیر میکند، به آن اضافه کنیم، میتوان گفت: تمام جامعه ایران از سن ۴۰ سالگی عینکی خواهند بود.
صداقت با اشاره به مشکلاتی که افراد عینکی با آنها مواجه هستند، گفت: برخی افراد عینکی هنگام کار و سایر امور روزانه خود با مشکلاتی در استفاده از عینک مواجه هستند که برای رفع این مشکل، میتوان از لیزر استفاده کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: افراد عینکی میتوانند بعد از سن بلوغ یعنی از ۱۸ تا ۲۰ سالگی، لیزر چشم انجام دهند.
وی افزود: البته نباید این نکته را فراموش کرد که قبل از انجام لیزر چشم، وضعیت بیمار مورد ارزیابی چشم پزشک قرار گرفته و سپس برای استفاده از لیزر اقدام شود.
صداقت گفت: معاینات چشم پزشکی و عکسهای قرنیه نامزد لیزر باید به طور کامل نرمال باشد و شماره عینک او نیز ثبات پیدا کرده باشد. ضمن اینکه هیچ گونه بیماری چشمی نداشته و جراحی او با ریسک خطر همراه نباشد.