رئیس دانشگاه تربیت مدرس از افزایش یک و نیم درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه خبر داد
وی افزود: هر سال حدود ۵۰۰ دانشجو از این دانشگاه دانش آموخته میشوند.
آقای احمدی با بیان اینکه دوره صلاحیت تدریس نیز به صورت داوطلبانه به دانشجویان این دانشگاه ارائه میشود گفت: دانش آموختگان میتوانند با گذراندن ۱۳ واحد آموزش مدرک صلاحیت تدریس را که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات فناوری و مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است دریافت کنند.
وی افزود: حدود ۸۰ تا ۱۱۰ دانشجو (۲۰ درصد دانش آموختگان از این دوره استقبال میکنند).
آقای احمدی گفت: تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه نیز از ۱۸۰ نفر امسال به ۳۰۰ نفر افزایش مییابد که آنان تمام هزینههای خود را به صورت شهریه پرداخت میکنند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تأسیس این دانشگاه در سال ۶۲ گفت: در دهههای ۶۰ و ۷۰ وظیفه دانشگاه تربیت مدرس تربیت استاد مورد نیاز برای دانشگاههای کشور بود که هم اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموخته این دانشگاه در دانشگاههای کشور تدریس میکنند.
آقای احمدی با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس در نظر دارد تا ساختار این دانشگاه را از نسل یک و دو تغییر دهد گفت: پیشنهاد اولیه تغییر ساختار که به صورت کارشناسی و مطالعه شده ارائه شده است با تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس همراه بوده که تا پایان سال این تغییر ساختار به صورت جزئی و نهایی تکمیل خواهد شد.
وی درباره اجرای این ساختار گفت: براساس ساختار جدید حدود ۷ دانشکده جامع تخصصی (پردیس) که هر یک دارای چندین دانشکده در زیرمجموعه خودخواهند بود در دانشگاه تربیت مدرس ایجاد میشوند که توجه آنها به فعالیتهای بین رشتهای با همکاری متخصصان رشتههای مختلف است.
آقای احمدی گفت: دانشکده جامع تخصصی علوم پزشکی، دانشکده کشاورزی، منابع طبیعی و دانشکده علوم اجتماعی، مدیریت و اقتصاد همچنین دانشکده هنر، ادبیات معماری و زبانهای خارجی از جمله این دانشکدههای تخصصی خواهد بود.
وی گفت: رشتههایی از ادغام و همکاری علوم زیستی با کار آفرینی و نانو فعال شده است و توجه به تولید انرژیهای تجدید پذیر از جمله سلولهای خورشیدی با همکاری بخشهای تخصصی مرتبط همچون مهندسی برق، شیمی و دیگر زمینههای مرتبط فعال میشود.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: فعالیتهای بین رشتهای نیازهای جامعه کنونی ماست و نباید نیازهای جامعه را منحصر به تحصیلات متعارف (آکادمیک) دانست.
احمدی با اشاره به اجرای طرح راهبردی تحول دانشگاه از ۳ سال گذشته گفت: اهداف چهارگانه این طرح در دوره ده ساله محقق خواهد شد.
وی گفت: توجه به کیفیت و سرآمدی در بخشهای مختلف نخستین هدف این طرح است.
آقای احمدی با بیان اینکه این طرح در زمینههای اداری، مالی، آموزشی، پژوهشی و رفاهی در دانشگاه تربیت مدرس در حال اجراست افزود: پایداری و خود اتکایی در تأمین منابع مالی از بودجه دولتی، کمکهای خیران و سرمایه گذاری بخش خصوصی دومین هدف این طرح است.
وی گفت: توسعه همکاریهای دانشگاهی با دانشگاههای داخلی و بین المللی سومین هدف و فعالیتهای شبکهای بین رشتهای به منظور دسترسی سریع و با کیفیت به اهداف چهارمین هدف اجرای این طرح است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در ادامه با اشاره به بازداشت غیرقانونی آقای مسعود سلیمانی (دانشیار این دانشگاه) از مهر گذشته در فرودگاه آمریکا گفت: روادید این عضو هیأت علمی به صورت قانونی و برای گذراندن یک دوره مطالعاتی در یک مرکز پژوهشی معتبر بوده است، اما آمریکا با رفتاری ناشایست او را در بدو ورود به فرودگاه دستگیر و به زندان آتلانتا منتقل کرد.
وی گفت: متأسفانه اکنون ۹ ماه است که این پژوهشگر برجسته در بند عمومی زندان همراه با مجرمان دیگر بدون برگزاری دادگاه محبوس است و این خلاف قوانین خود آمریکاست.
احمدی گفت: خانواده این استاد دانشگاه پیگیر و نگران شرایط وی هستند، اما به سبب محدودیتهای روز افزون دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا کمک چندانی به وی نشده و تنها در بخش حقوقی کمکهایی صورت گرفته است.
وی افزود: این محقق نیاز به دارو دارد و از آنجا که امکانات پزشکی در اختیار ندارد شرایط جسمانی وی رو به وخیم شدن است.
آقای احمدی در ادامه با اشاره به مبحثی دوستانه بین رؤسای دانشگاه تربیت مدرس و فردوسی مشهد درباره شعار این دانشگاه گفت: شعار «خرد باید دانش و راستی» به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی و امضای رئیس جمهور به عنوان رئیس هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس رسیده است.
وی افزود: این شعار که پیش از انقلاب اسلامی در نشان قدیمی دانشگاه فردوسی مشهد که نام دیگری نیز داشت وجود داشت هیچ گاه در چهل سال اخیر و نشان جدید این دانشگاه نبوده، اما پیشنهاد شده است که به نشان این دانشگاه اضافه شود که ما دوستانه این موضوع را اطلاع داده ایم.