توصیه دامپزشکی استان همدان
نگهداری گوشتهای قربانی حداقل تا ۲۴ ساعت در یخچال
مدیر کل دامپزشکی استان همدان گفت: گوشتهای قربانی پیش از استفاده، به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، دکتر محمود رضا رسولی افزود: در صورت نگهداری گوشتها بعد از ذبح در یخچال احتمال انتقال بیماریهای مشترک دام و انسان به شدت کاهش می یابد.
او از اختصاص ۴۳ گروه اداره کل دامپزشکی استان برای نظارت بر ذبح گوسفند در روز عید قربان خبر داد و افزود: ۱۸ گروه ثابت و ۲۵ گروه سیار این اداره شامل، ۳۳ پزشک، ۴۳ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۲ ناظر ذبح اسلامی بر کشتارهای روز عید فطر نظارت میکنند.
دکتر رسولی با اشاره به استقرار کارشناسان اداره کل دامپزشکی در ۵ کشتارگاه صنعتی استان همدان نیز گفت: مردم میتوانند ذبح قربانی خود را در کشتارگاهها انجام دهند و برای یک شبانه روز لاشهها را در یخچال کشتارگاهها قرار دهند تا بیماریها از دام به مصرف کنندگان منتقل نشود.
۵ کشتارگاه صنعتی در شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، کبودرآهنگ و بهار وجود دارد و ذبح قربانی در آنها انجام میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به ضرورت توجه به مسائل بهداشتی و کنترل نبود کنه روی بدن دامها، افزود: اگر افراد کنه را روی بدن دام مشاهده کردند به هیچ وجه به آن دست نزنند و دام را برای معاینه از نظر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو به کارشناسان اداره کل دامپزشکی نشان دهند.
آقای رسولی افزود: افرادی که تمایل دارند دام خود را در منزل ذبح کنند میتوانند با شماره گیری تلفن ۱۵۱۲ به کارشناسان ما اطلاع دهند تا در منزل آنها برای معاینه دام و نظارت بر کشتار حاضر شوند.