جنگلکاری و حفاظت از درختان در مسیر جاده های استان همدان از برنامه های مهم اداره کل منابع طبیعی در سالهای گذشته بوده است،اگرچه حفاظت از آنها مهمتر است.
آقای خزائی ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان می گوید : کاشت درخت در حاشیه جاده های ورودی و خروجی استان از 10 سال پیش آغاز شد و در این راستا 500 هکتار از جاده های استان ( در هر شهرستان بیش از 50 هکتار ) انواع گونه های اقاقیا ، زبان گنجشک ، سرو خمره ای ، سرو نقره ای ، کاج سیاه و گونه های دیگر کاشته شد.
کاشت درخت در مسیر جاده ها علاوه بر چشم اندازی زیبا مزیتهایی هم برای رانندگان و مسافران دارد .
سرهنگ عزیزی رئیس پلیس راه استان می گوید : در صورت کاشت این درختان در محدوده مجاز و رعایت حریم جاده ها می توانند علاوه بر ایجاد سایه بان برای استراحت رانندگان و مسافران ، موجب تعدیل هوای گرم و کاهش خستگی و خواب آلودگی رانندگان شوند و درعین حال شبها هم از افتادن نور خودروهای مقابل به چشم رانندگان جلوگیری می کنند و به این صورت می توانند در کاهش حوادث رانندگی موثر باشند.
اما برخی از این درختان در مسیر جاده همدان ، تهران در طول این سالها به عال مختلف از جمله حریق در اثر پرتاب سیگار روشن از سوی رانندگان و شکسته شدن در اثر حوادث راننگی آسیب دیده اند .
به گفته خزائی، مدیرکل منابع طبیعی استان برخی از این درختان قابلیت جستن و احیاء دوباره دارند و برخی دیگر را باید دوباره احیا کنیم..