سالانه 2 هزار تن غوره از باغ های سه هزار ساله انگور در تیران و کرون برداشت و فرآوری می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اصفهان، رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری تیران و کرون گفت: سابقه استفاده از غوره و آبغوره در تیران و کرون به سابقه باغ های انگور 3000 ساله این شهرستان برمی گردد و در گذشته تا به امروز به عنوان چاشنی در غذاهای سنتی استفاده می شده است.
محسن مظاهری افزود: با توجه به سابقه تاریخی استفاده از غوره به صورت غوره تازه، آب غوره و گرد غوره در این شهرستان، برای ثبت این محصول و روش فرآوری آن به نام تیران و کرون اقدام کرده ایم.
وی افزود: سالانه 10 هزار تن ارقام مختلف انگور در تیران و کرون تولید می شود که 20 درصد آن قبل از رسیدن، به صورت غوره برداشت و برای تهیه آب غوره استفاده می شود.
غوره و مشتقات آن برای تهیه غذاهای سنتی از قبیل گوشت و غوره، آش غوره، انواع حلیم ها و چاشنی خورشت ها و سالاد در تیران و کرون استفاده می شود.