پس از تصویب لغو خودمختاری ایالت جامو و کشمیر در مجلس هند؛
کشمیر سه روز پس از لغو خودمختاری
سرینگر مرکز ایالت جامو و کشمیر زیر سایه تدابیر شدید امنیتی قرار گرفته است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از دهلي نو؛ آخرین تصاویر و خبرها از سرینگر مرکز ایالت جامو و کشمیر تحت کنترل هند حاکی از تعطیلی شهر، زیر سایه تدابیر شدید امنیتی در سومین روز پس از تصویب لغو خودمختاری اين ايالت در مجلس هند است. مغازه ها بسته، خیابان ها و کوچه ها خلوت و حکومت نظامی برقرار است، راه های ارتباطی در این ایالت مسدود شده است و امکان برقراری ارتباط تلفنی و اینترنتی وجود ندارد. همچنین حضور نظامیان هند در معابر عمومی بسیار افزایش یافته است و از تجمع بیش از دو نفر جلوگیری می شود.
به گفته منابع اطلاعاتی، در دو درگیری در سه روز گذشته دو غیرنظامی کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند.این اتفاقات دو روز پس از تصویب لغو خودمختاری ایالت جامو و کشمیر در مجلس لوک سابا یا همان پارلمان هند به وقوع پیوسته است. این مصوبه، اعتراض پاکستان را در پی داشته است. دولت پاکستان ضمن فراخوان سفیر خود از دهلی نو، سفیر هند در اسلام آباد را اخراج کرد و از لغو مبادلات تجاری بین دو کشور خبر داد.
نخست وزیر پاکستان اعلام کرد: موضوع منطقه کشمیر را در نهادهای بین المللی پیگیری می کند.
بند ۳۵ ای قانون هند فروش هرگونه دارایی غیرقابل منقول (زمین، خانه و غیره) به افرادی که متعلق به ایالت جامو و کشمیر نیست را ممنوع می کند. این بند در سال ۱۹۵۴ به دستور رییس جمهوری وقت هند در قانون اساسی این کشور قرار گرفت.بند ۳۵ ای قانون اساسی هند به پارلمان ایالت جامو و کشمیر این اجازه را می دهد تا "ساکنین دایمی کشمیر" را تعریف و آنها را مشخص کند. ماده ۳۷۰ برای رسمی شدن این رویداد در قانون اساسی هند وارد شد.
این ماده دولت جامو و کشمیر را موظف می کند تا فقط مردم محلی کشمیر را برای مشاغل دولتی استخدام کند.بر اساس این قانون یک ساکن دایمی جامو و کشمیر فردی است که در پیش از سال ۱۹۵۴ ساکن این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال به صورت دائم در آن زندگی کرده باشد و به صورت قانونی دارایی های ثابت خریداری کرده باشد. کشمیر در دوره استعمار هند از سوی انگلیس، به عنوان یک منطقه مستقل شناخته و این منطقه به صورت پادشاهی اداره می شد. اما در سال ۱۹۴۷، مهاراجه جامو و کشمیر با الحاق این ایالت به هند موافقت کرد.