20 میلیارد ریال اعتبار امسال برای اجرای طرح بهبود زنجیره تولید گوشت به عشایر استان مرکزی اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: این میزان اعتبار در قالب تسهیلات ارزان قیمت و در راستای حمایت مستقیم دولت از زنجیره تولید گوشت قرمز و ایجاد اشتغال پایدار به عشایر این استان پرداخت می شود.
منصوری افزود: میزان تسهیلات اعطایی به هر متقاضی عشایری بر اساس تعداد دام و برآورد خسارت خشکسالی برای تهیه علوفه پرداخت می شود.
وی گفت: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای هر متقاضی از 100 تا 200 میلیون ریال از محل اعتبارات خشکسالی و 250 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در تامین کنسانتره یارانه دار جیره نویسی شده از بسته های حمایتی دولت به عشایر است.
مدیر امور عشایر استان مرکزی با بیان اینکه بسته های حمایتی دولت تاثیر به سزایی در ضریب تولید و تبدیل علوفه به گوشت و افزایش سودآوری این بخش دارد گفت: به طوری که نقدینگی عشایر با دریافت این تسهیلات افزایش یافته و به سهولت می توانند علوفه را در فصل تابستان تهیه کنند و علاوه بر آن با کنسانتره جیره نویسی شده توسط شرکت تعاونی وزن هر بره در طول سه ماه تا 60 کیلو گرم را نیز افزایش دهند.
منصوری افزود: این فرآیند ضریب تبدیل علوفه به گوشت را افزایش داده و در بازه زمانی کمتر از سه ماه برای عشایر سودآوری می کند.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت : 17هزار و 227 تن محصولات زراعی و دامی مازاد بر نیاز پارسال توسط عشایر استان تولید و روانه بازار مصرف شد.
منصوری افزود: هر سال ۲۰ درصد تولیدات دام سبک استان مرکزی توسط جامعه عشایری است.
وی تعداد دام سبک عشایر استان مرکزی را 350 هزار راس عنوان کرد و گفت : عشایر استان مرکزی علاوه بر تولید محصولات زراعی، باغی و دامی در صنایع دستی نیز فعالیت می کند به طوری که پارسال 290 متر قالی و قالیچه پشمی ، 13 متر قالی و قالیچه ابریشمی و هزار و 800 سبد توسط عشایر بافته و به بازار مصرف عرضه شده است.
عشایر استان مرکزی شامل ایل شاهسون ، مغان، سنگسری، زند راویه ای، کرد کلهر، ذلکی، کله کوهی و عرب خراسانی است.
جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب هزار خانوار است که بیشتر در مناطق مختلف ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.