دندانهای آهکی یا گچی به علت اینکه مواد معدنی بیشتری نسبت به مواد عالی دارند بیشتر دچار پوسیدگی میشوند
وی ادامه داد: اگر چه داشتن دندانهای آهکی شایع نیست، اما میزان بروز آن در نژادهای مختلف متفاوت است و علاوه بر عوامل ژنتیکی به عوامل محیطی از جمله تغذیه مادر در دوران بارداری، داروهائی که در دوران بارداری استفاده کرده و میزان فلوراید آب آشامیدنی بستگی دارد.
فاضل با بیان اینکه پوسیدگی دندانهای آهکی بیش از سایر دندانهاست ادامه داد: مینای این دندانها به علت تشکیل نقاط زیر و کوچک سفید رنگ (روشنتر از رنگ دندان) دچار منفذ شده که همین منافذ پوسیدگی دندان را شدت میبخشد.
این جراح دندانپزشک افزود: ظاهر این دندانها چندان تفاوتی با دندانهای افراد دیگر ندارد، ولی والدین با دقت در آن میتوانند پی به این منافذ سفید رنگ ببرند. همچنین پوسیدگی در دندان کودکی که دندان آهکی دارد به سادگی بروز میکند و نیاز است والدین تا سنینی که کودک قادر به استفاده صحیح از نخ دندان و مسواک باشد مسواک زدن دندان کودک را برای او انجام دهند.
فاضل با اشاره به اینکه با رعایت نکات تغذیهای از جمله بهره گیری از رژیم غذایی حاوی مواد کلسیم دار میتوان مقاومت دندانهای آهکی را تا حدی بهبود بخشید، ادامه داد: در هر حال کودکی که دندان آهکی دارد باید ضمن مشورت با پزشک متخصص دقت بیشتری در نگهداری از دندان خود داشته باشد، زیرا این دندانها به سادگی دچار شکستگی نیز میشوند.