رئیس سازمان جنگلها ومراتع: حفاظت از ۲میلیون و۷۰ هزار هکتار عرصه جنگلی بدون حمایت مردم امکانپذیر نیست
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما؛ خلیل آقایی در حاشیه همایش روز جهانی جنگل بان در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به وسعت عرصههای جنگلی و منابع طبیعی کشور هر میزان که امکانات و نیرو داشته باشیم تا همراهی مردم نباشد حفاظت از این عرصه ها غیر ممکن است.
آقایی گفت: با توجه به حساسیتهای ایجاد شده و توجه سران قوا و رهبری امیدواریم بتوانیم حفاظت از منابع طبیعی را با سرعت بیشتر و به یک فرهنگ تبدیل کنیم.
وی افزود: ۷۰۰ میلیارد تومان در حوزه منابع طبیعی در ۳۵۰ حوزه و ۶ هزار نقطه در کشور هزینه شده و در سال ۹۸ بدلیل حمایت ها این میزان به هزار حوزه آبخیز و هزار حوزه اجرایی در سراسر کشور گسترش پیدا کرده که ۹۰ درصد در شهرستانها فعالیتهای خاصی در این قسمتها انجام شد.
آقایی اضافه کرد: بنده ب ماده ۲۹ در قانون اقتصادی کردن و محلی کردن عرصه های منابع طبیعی در سالجاری به عنوان یک پروژه اساسی مد نظر است.
آقایی در خصوص حفاظت از جنگلها در کشور گفت: حفاظت از عرصههای جنگلی به ویژه در جنگلهای زاگرس و هیرکانی در دستور کار است و ۱۱ استان زاگرس نشین را در بر میگیرد تا بتوانیم عرصه را بر قاچاقچیان چوب تنگ کنیم.
وی گفت: طرح واگذاری حفاظت از جنگلها به شرکتهای حفاظتی را در دستور کار قرار داریم تا بتوانیم از قطع درختان جلوگیری شود.
رئیس سازمان جنگلها ومراتع کشور افزود: طرح تنفس و طرح جایگزین برای جنگهای شمال است که اجرای آن اجازه برداشت از جنگل را به هیچ کس نمیدهد.
وی در خصوص لایحه حمایت ازجنگل بانان و محیط بانان گفت: خوشبختانه این طرح در مجلس تصویب شد و با سه ایراد جزئی به شورای نگهبان ارسال شد که امیدواریم بعد از تعطیلات مجلس این طرح دوباره مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم در شهریور ماه عملاً مورد بهره برداری قرار دهیم.
اقایی در خصوص کمبود نیرو برای حفاظت از عرصههای جنگلی نیز گفت: کمبود نیرو را میپذیرم و باید بگویم که برای هر ۴۰ هزار هکتار از عرصههای جنگلی فقط یک نیروی حفاظتی داریم این درحالیست که در اکثر کشورهای دنیا این عدد سه هزار هکتار است.
آقایی گفت: در تلاش هستیم تا در جنگلهای هیرکانی این عدد را به هزار هکتار یک مأمور حفاظتی برسانیم.
وی گفت: در سالجاری از سازمان اداره استخدامی تعداد ۵۴۴ نفر مجوز جذب در یگان حفاظت سازمان جنگلها را گرفتیم، ولی باید به این سمت بریم که در مناطق روستایی و عشایری حفاظت را به خود مردم بسپاریم.
آقایی در خصوص تامین بالگرد برای اتفاع حریق در عرصههای جنگل گفت: طبق قانون و مصوبه بنا نیست ما بالگرد داشته باشیم بلکه باید درخواست کنیم و وزارت کشور باید هزینه آن را بدهد و وزارت دفاع تأمین بالگرد کند، اما این روند کند پیش میرود و لازم به توجه بیشتری است.
فرمانده پلیس پیشگیری ناجا هم در حاشیه همایش روز جهانی جنگل بانان گفت: ناجا هر گونه آمادگی و حمایت از جنگل بانان را در عرصههای جنگلی و منابع طبیعی در سراسر کشور پذیرا است.
محمد شرفی افزود: طبق دستورالعمل صادره از سلسله مراتب ناجا تمام فرماندهان و مدیران ارشد یگانهای حفاظت منابع طبیعی در کشور از پرسنل ناجا هستند.
وی گفت: آنچه که در ارزیابیها به دست آمده هر کجا که فرماندهی به دست ناجا بوده بهتر از گذشته اداره شده است.
شرفی افزود: در امر آموزش جنگل بانان به صورت ویژه درحال همکاری هستیم و این امر قابلیت توسعه دارد.
وی در ادامه گفت: در بحث تأمین تجهیزات تخصصی آمادگی همکاری داریم و در عرصه عمل و میدان هم هر جا نیاز به نیرو باشد ناجا در سطح کلانتریها و پاسگاهها مکلف شده که با یگان حفاظت سازمان جنگل و مراتع همکاری لازم را انجام دهد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر تمامی فرماندهان استانی یگان از نیروهای ناجا هستند و اگر این زیر ساختها آماده باشد این آمادگی وجود دارد تا فرماندهی شهرستانهای را ناجا در دست بگیرد.