شیر مادر شامل فهرستی چشمگیر از فواید سلامتی و دارای تمام ریزمغذی هایی است که کودک تا شش ماه اول زندگی به آنها نیاز دارد.
دکتر محمدحسن انتظاری افزود: تغذیه با شیرمادر خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را در کودک از جمله عفونت گوش میانی ،روده ودستگاه تنفسی، سرماخوردگی، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، سلیاک، التهاب روده، دیابت و سرطان خون را کاهش می دهدو آثار حفاظتی شیردهی در کل دوران کودکی و حتی در بزرگسالی ادامه دارد.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: شیر مادر، وزن نوزاد را در محدوده سالم نگه می دارد و مدت زمان شیردهی هم مهم است زیرا هرماه شیردهی، خطر چاقی فرزندتان را در آینده چهار درصد کاهش می دهد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی تأکید کرد: همچنین تغذیه با شیر مادر خطر ابتلای مادران به سرطان های سینه و تخمدان، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد،از طرفی زنان شیرده در مقایسه با سایر مادران کمتر دچار افسردگی می شوند.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر، نیاز مادر به دریافت کالری را بیشتر می کند3 تا 6 ماه بعد از زایمان، مادرانی که شیر می دهند، نسبت به مادرانی که شیر نمی دهند، وزن بیشتری از دست خواهند داد..
- در اولین ساعات تولد کودک، سینه مادر مایع غلیظ و زردرنگی به نام آغوز تولید می کند که سرشار از پروتئئین است و قند کمی داردو خوردن آغوز به بهبود سلامت دستگاه گوارش کودک کمک می کند.
- کودکانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند، بیشتر در معرض ذات الریه، اسهال و عفونت ها قرار می گیرند.
- شیردهی برای مدت 1 تا 2 سال، خطر ابتلا به فشار خون بالا، آرتریت، چربی خون بالا و را در مادران کاهش می دهد.
- مطالعات نشان می دهد که تفاوت هایی در مغز کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند و سایر نوزادان وجود دارد و احتمال بروز مشکلات رفتاری و یادگیری این نوزادان در بزرگسالی کمتر می شود.
- کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند باکتری های مفید روده بیشتری دارند. تعداد این باکتری ها بر ذخایر چربی بدن تاثیر می گذارد. همچنین نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند،همچین این کودکان دارای دارای هورمون لپتین بیشتری هستند. لپتین یک هورمون کلیدی برای تنظیم اشتها و ذخیره چربی است
- مطالعات نشان می دهد که میزان ابتلا به چاقی در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند، 15 تا 30 درصد کمتراز سایر نوزادان است.