در صورت جنگ، خلیج فارس گورستان غرب خواهد شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما یک روزنامه عربزبان با اشاره به اینکه غربی ها با درک واقعیت های منطقه و پی بردن به قدرت موشکی ایران تمایلی به درگیری ندارند گزارش داد که در صورت هرگونه رویارویی نظامی، خلیج فارس گورستان نیروهای غربی ها خواهد بود.
روزنامه القدس العربی در مقاله ای نوشت کشورهای اروپایی از برنامه خود برای تشکیل قدرت نظامی برای حمایت از تردد نفتکشها در خلیج [فارس] و دریای عمان صرف نظر میکنند که مهمترین عاملی که آنها را به این کار واداشته و تقریبا این موضوع را فیصله داده است، این بود که ایران و روسیه اعلام کردند که قصد دارند در دریای عرب و شمال اقیانوس هند رزمایش نظامی برگزار کنند.
از زمانی که تهران نفتکش انگلیس را در واکنش به اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق، توقیف کرد، گمانه زنی ها درباره احتمال تشکیل نیروی بینالمللی برای حمایت از ناوبری دریایی در خلیج [فارس] و دریای عرب بالا گرفت، اما پیشنهادها و طراحی های مختلف در این باره، به فرجامی نیست و آن به این علت بود که کشورهای بزرگ مانند چین و هند تصمیم گرفتند از سیاست غرب دوری کنند. پس از آن اتحادیه اروپا نیز تصمیم گرفت با سیاست انگلیس و آمریکا همراهی نکند و سرانجام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که باید از انگلیس دفاع کند، در این باره، موضع بی طرفی اتخاذ کرد.
به جز انگلیس که ناوشکن جدیدی به آبهای منطقه اعزام کرد، همه کشورهای اروپایی از اعزام کشتی های جنگی، به جز کشتی هایی که از مدت ها پیش در منطقه حضور داشتند، پرهیز کردند و حتی برخی از این کشورها مانند اسپانیا ناوشکن های خود را از منطقه خارج کردند. جالب توجه آنکه با وجود سخنانی که درباره تنش و احتمال بروز جنگ گفته میشود، منطقه کم ترین میزان از حضور کشتی های جنگی از جمله کشتی های آمریکایی شاهد است و اولین بار است ناوهای هواپیمابر آمریکایی در منطقه حضور ندارند و ناو آبراهام لینکولن نیز در آبهای دریای عرب توقف و آمریکا به حضور ناوشکن باکسر در منطقه بسنده کرد.
پرهیز کشورهای اروپایی از تشکیل نیروی نظامی دریایی برای حمایت از کشتیرانی چند علت دارد که در صدر آنها این است که اروپاییها تمایلی به آتشافروزی و بروز جنگ ندارند به ویژه اینکه بخش عمده نیازهای نفتی آنها از منطقه وارد میشود، در حالی که آمریکا دیگر به نفت کشورهای اروپایی متکی نیست. از این رو، کشورهای اروپایی بیشترین ضرر را خواهند دید. از سوی دیگر اروپاییها می دانند که تهران تمایلی به هیچگونه جنگی ندارد بلکه ایران پس از پایبند بودن به همه شروط توافقنامه هستهای، خواهان این است که غرب به حاکمیت آن، از جمله موضوع خرید نفت و نادیده انگاشتن تحریمها، احترام بگذارد. از سوی دیگر، اروپاییها بر این نکته واقفاند که کشتی های جنگی آنها توان مقابله با قدرت موشکی ایران و کماندوهای انتحاری آنها با قایق های تندرو را ندارند در نتیجه خلیج [فارس] به گورستان نیروهای اروپایی تبدیل خواهد شد. در این باره، اشاره به این نکته شایان اهمیت است که پنتاگون در اقدامی محتاطانه ناو هواپیمابر آبراهام لینکولن را از منطقه دور و به آبهای بینالمللی بین دریای عرب و اقیانوس هند منتقل کرد.
مسئله ای که این روزها سبب افزایش نگرانی اروپاییها شد، اعلام خبر برگزاری رزمایش نظامی بین ناوگان دریایی ایران و روسیه در دریای عرب و شمال اقیانوس هند بود. این رزمایش پس از رزمایشی که در دریای خزر انجام شد، در واقع، سومین رزمایش خواهد بود. این رزمایش های نظامی نیز پیامی سیاسی به آمریکا و اروپاست با این درونمایه که مسکو در تنش کنونی در کنار تهران است. از زمان تصمیم کرملین برای ملحق کردن جزیره کریمه به خاک روسیه و افزایش فشار بر اتحادیه اروپا، اروپاییها نیز تلاش میکنند از هرگونه رویارویی با روسیه درباره مسائل ژئوپلیتیک دوری کنند.