وزیر ارتباطات:
مسئولان فرهنگ ازدواج ساده را از خانوادههای خود آغاز کنند
آذری جهرمی: مسئولان فقط شعار ازدواج ساده ندهند و باید این فرهنگ را از خانواده خود آغاز کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدجواد آذری جهرمی امروز در همایش روز ملی ازدواج گفت: سالهاست شعار ازدواج ساده در کشور داده میشود، اما کافی نیست.
وزیر ارتباطات افزود: نمیشود مسئولان شعار ازدواج آسان بدهند، اما فرزندان آنها در بهترین تالارها مراسم خود را برگزار کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: برای ترویج فرهنگ ازدواج آسان، مسئولان در همه سطوح باید از خود شروع کنند و نباید شاهد ازدواجهایی با تشریفات مفصل در خانوادههای آنها باشیم.
وی گفت: بهتر است مسئولان از پشت قابها خارج شوند و نحوه زندگی شخصی آنها به تصویر کشیده شود تا زندگی مسئولان نیز مانند مردم ساده شود.
وی افزود: متاسفانه امروزه نگاه رقابتی برای هزینه ازدواج و جهیزیه ایجاد شده است و همه با این تفکر که "یک شب است و دیگر تکرار نمیشود"، در مسیر ازدواج به مشکل برمیخورند و این امر موجب کاهش تمایل به ازدواج میشود.
آذری جهرمی درباره فضای مجازی هم گفت: فضای مجازی وسیلهای برای اصلاح الگوی رفتاری و عملی جامعه و خانواده است.
وزیر ارتباطات گفت: باید مسئولان را تشویق کنیم برای اصلاح آسیبهای اجتماعی در جامعه و فضای مجازی، تعامل موفق زندگی خود را به اشتراک گذارند تا به عنوان الگویی در حوزه خانواده موفق محسوب شوند.
ابتکار: تقویت گفتگو در خانوادهها ضروری است
معاون امور زنان و خانواده، منشا مشکلات خانوادهها را فقر فرصت گفتگو میان اعضای خانواده و کمبود درک عاطفی دانست.
معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور امروز در مراسم روز ملی ازدواج اظهار داشت: در گذشته گفتگوی خانوادهها حداقل ۲ ساعت در روز با حداقل ۱۵۰۰ کلمه بوده، اما امروز به حدود ۲۰ دقیقه و کمتر از ۴۰۰ کلمه رسیده است.
وی با اشاره به طرح گفتگوی ملی خانواده اظهار داشت: از دو سال گذشته نیز طرحی با عنوان گفتگوی ملی خانواده با همکاری تشکلها و دانشگاهها تهیه و مرحله اول آن در ۳۱ استان اجرا شده است. بر اساس این طرح وضع خانوادهها و مشکلات آنها با مشارکت دانشگاهیان و تشکلها ارزیابی میشود و با توجه به فرهنگ مناطق مختلف برای رفع آن برنامه ریزی میشود.
ابتکار گفت:: موضوع دیگر مشارکت با آموزش و پرورش برای آموزش مهارتهای زندگی برای مربیان، اولیا و ردههای دانش آموزان است. در این آموزشها نحوه تفکر خلاق، قدرت حل و فصل مشکلات، قدرت تعامل بین نسلی آموزش داده میشود.
ابتکار افزود: موضوع دیگر هم فضای مجازی است که تاثیر مثبتی در جامعه دارد، اما باید آموزشهای لازم برای استفاده نوجوانان و جوانان داده شود.
وی گفت::مرحله دوم طرح ملی گفتگوی خانواده را نیز به همراه انجمنهای تخصصی تشکلهای دانشجویی و جوانان پیش خواهیم برد، این مهارتهای ارتباطی برای کاهش خشونت و خلاءهای ارتباطی در خانوادهها ضروری است.
ابتکار تاکید کرد: ازدواج، سلامت آحاد جامعه و سلامت کلان را در پی دارد و باید بهترین رویکرد را در جامعه برای ازدواج پایه گذاری کنیم.
وی افزود: باید با توجه به دانش روز، فرهنگ کشور، تجارب گذشتگان و دیگر ملتها در حوزه ازدواج برای ترویج این سنت در کشور تلاش کنیم. مسئولیت اصلی دستگاههای دولتی، مسئولان و موسسههای خیریه تلاش برای فراهم کردن انتخابهای درست و آگاهانه و پاک کردن فرهنگ تجمل گرایانه در این امر است.
ابتکار خاطر نشان کرد: معاونت زنان و خانواده با توجه به مسئولیتهای خود در حوزه خانواده اقدامات مختلفی ازجمله تشکیل ستاد ملی زن و خانواده را انجام داده است، در این ستاد مصوبههای مهمی با موضوع ازدواج اجرا و برای آموزشهای قبل و حین ازدواج به دستگاهها ابلاغ شده است.