وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز عملیات احداث 302 کیلومتر فیبر نوری در آذربایجان شرقی خبر داد.
وی افزود: اقدامات دولت برای توسعه ارتباطات در آذربایجان شرقی در 3 مرحله طراحی شده است. مرحله نخست در فروردین امسال به بهره برداری رسید و 528دکل مخابراتی توسط شرکت مخابرات و همراه اول با سرمایه گذاری 24میلیارد تومانی به روز رسانی شد.
وی فاز دوم را راه اندازی 114سایت مخابراتی توسط شرکت ایرانسل، 81 سایت مخابراتی همراه اول و 3 سایت مخابراتی توسط رایتل عنوان کرد و افزود: با این اقدامات تکمیل پوشش مناطق شهری و اتصال 644 روستا به شبکه ملی اطلاعات انجام شد که با سرمایه گذاری بیش از 26 میلیارد تومان توسط دولت و 86 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی صورت گرفت.
آذری جهرمی ادامه داد: با افتتاح این طرح 67درصد روستاهای بالای 20 خانوار به این شبکه متصل می شوند و هدف گذاری مرحله سوم رساندن این عدد تا پایان امسال به 80 درصد است.
وزیر ارتباطات به بخشی از تکالیف این وزارت در قانون برنامه ششم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون، باید اقدامات لازم برای بهرهمندی نود درصد روستاهای بالای بیست خانوار صورت گیرد.
وی توسعه آی تی و آی سی تی در مناطق گردشگری استان را نیز از اولویتهای وزارت ارتباطات دانست و تصریح کرد: روستاهای آذربایجان شرقی از ظرفیتهای بسیار خوب گردشگری بهرهمند هستند و تلاشها برای توسعه خدمات ارتباطی در این استان با محوریت روستاها ادامه خواهد داشت.
آذری جهرمی افزود: برخی مشکلات موجود در شهرستانهای اهر، هریس و کلیبر در طول زمان حل می شود و در صورت تحقق این مهم، وضع استان نسبت به میانگین کشوری، بالاتر خواهد بود.
وی از سرقت کابلهای مسی در برخی روستاهای شهرستان کلیبر انتقاد کرد و گفت: با وجود مشکلات این چنینی، تا پایان شهریورماه ، مشکلات مربوط به قطعی تلفنهای ثابت در روستاهای شهرستان کلیبر رفع می شود.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست به آخرین وضع شاخصهای IDR در استان اشاره کرد و گفت: از این منظر استان چهاردهم کشور هستیم و متاسفانه در چند سال گذشته از جایگاه یازدهم به چهاردهم تنزل پیدا کرده ایم .
محمدرضا پورمحمدی به بیان آماری در ضرایب بهرهمندی از تلفن ثابت، پوشش شبکه تلفن همراه و همچنین بهرهمندی از اینترنت پرداخت و ادامه داد: کوهستانی بودن منطقه در استان آذربایجان شرقی باعث ایجاد موانعی در زمینه توسعه آی تی و آی سی تی در استان شده است.
تعدادی از نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه افزایش سرعت اینترنت در استان، اتخاذ تدابیر مناسب در روستاهای مرزی برای جلوگیری از رومینگ بینالملل و تخصیص اعتبار ویژه برای رفع مشکلات آی تی و آی سی تی را خواستار شدند.