به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ الخلیج آنلاین نوشت توسعه مسجد الحرام پیشتر با پرونده های فساد در دستگاه حاکمیت آل سعود همراه بود و معلوم نیست برنامه جدید توسعه این مکان از فساد در امان بماند.
پایگاه خبری الخلیج آنلاین در گزارشی به قلم البیر ادیب نوشت: شرکت های پیمانکاری برای برنده شدن در مناقصه طرح های توسعه حرم مکی که تمامی ندارد, باهم مسابقه گذاشته اند. طرح هایی که زائران بیت الله الحرام را اذیت می کند و با انتقادها و اتهام هایی همراه است مبنی بر اینکه به قدسیت و معنویت این مکان خدشه وارد می کند.
عربستان اخیرا اعلام کرده است طرح جدید توسعه حرم مکی, 100 میلیارد دلار هزینه دارد. فاتن حسین, مشاور وزیر حج و عمره عربستان بیستم ژوئیه در بیانیه ای اعلام کرد عربستان 100 میلیارد دلار برای برنامه سوم توسعه مسجد الحرام که شامل پنج طرح می باشد, هزینه کرده است. توسعه مسجد الحرام که گنجایش آن را به بیش از یک میلیون و 600 هزار نمازگزار رساند, انتقادهای زیادی به همراه داشت زیرا به تخریب بسیاری از آثار اسلامی منجر شد, آثاری که جای آنها را قصر بزرگ پادشاهی سعودی گرفت. البته شیخ عبدالعزیز آل الشیخ, مفتی عام عربستان پیشتر اجازه داده بود برای توسعه مسجد الحرام, آثار تاریخی مکه خراب شود.
هدف طرح توسعه جدید مسجد الحرام بنا بر اعلام وزارت حج عربستان, این است که ظرفیت این مکان با حلول سال 2030 به 30 میلیون زائر برسد. این هدف در راستای چشم انداز 2030 قرار دارد. در سایه نبود منبعی مستقل برای تحقیق در خصوص صحت این مسئله, مبلغی که برای طرح جدید توسعه مسجد الحرام اعلام شده, جنجال گسترده و سئوال های زیادی مطرح کرده است. مکه شهری کوچک است و در نتیجه هرگونه طرح عمرانی در آن هرقدر هم بزرگ باشد, نیاز به این مبلغ سنگین ندارد, مبلغی که معادل بودجه کل کشور است.
شاید فساد, در اعلام این مبلغ ایفای نقش می کند به خصوص به این علت که در گذشته نیز مقامات ارشد عربستان مانند ابراهیم العساف, به فساد متهم شده بودند. خبرگزاری رویترز ژانویه 2018 به نقل از یک مسئول سعودی اعلام کرد, العساف با کسب درآمد از طرح توسعه حرم مکی و سوء استفاده از سمت خود برای خرید اراضی بعد از اطلاع از طرح توسعه حرم, متهم است.
عبدالرحمان السدیس, رئیس کل امور مسجد الحرام و مسجد نبوی نیز ژانویه 2018 به اسراف و تبذیر و سوء مدیریت در هزینه ها متهم شد.