به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، داراب بیرنوندی که شب گذشته در برنامه گفت: وگوی ویژه خبری شبکه مینودری حضور
یافته بود گفت: تابستان امسال به علت افت سطحی چاهها و یا از مدار خارج شدن آنها، دو حلقه چاه جدید در استان حفر شد تا مشکل کمبود آب حل شود. همچنین بیش از ۱۳ حلقه چاه کف شکنی و ۲۰ پمپ آب نیز تعویض شد که مشکلات تابستان امسال به حداقل ممکن برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: ما در شهر قزوین کمبود آب داریم و به علت محدودیت منابع اعتباری، نتوانستیم آبرسانی به این مناطق را انجام دهیم، اما سعی کردیم که مردم علیرغم کمبود فشار آب، قطعی آب نداشته باشند.
پایین آمدن راندمان پمپهای آب استان در تابستانبیرنوندی با بیان اینکه راندمان پمپهای آب استان در تابستان پایین میآید، خاطرنشان کرد: هفته پیش به دلیل قطعی برق و از مدار خارج شدن دو حلقه چاه در تاکستان، مشکلاتی برای شهروندان به وجود آمد که با مدیریت فشار، کمبودهای سطح شهر را مدیریت کردیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ابراز امیدواری که با پشت سر گذاشتن ۲۲ روز باقیمانده مرداد و کاهش دمای هوا، مصرف آب هم مدیریت میشود.
بیرنوندی گفت: سال گذشته ۱۵۰ روستا را با تانکر آبرسانی میکردیم، اما امسال به خاطر بارشهای خوب بهاری، تنها به ۴۳ روستا آبرسانی سیار انجام میدهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با تأکید بر اینکه نیازمند کمک و مساعدت مردم برای استفاده صحیح از انشعابات و آب مصرفی در استان هستیم، گفت: امسال اگر چه وضعیت بارندگیها حدود ۳۷ درصد نسبت به بلند مدت افزایش یافت، اما روند افت آبهای زیرزمینی از ۱۲۰ سانتی متر به حدود ۸۰ سانتی متر رسیده است و به همین خاطر وزارت نیرو، پروژه سد طالقان را به عنوان پروژه بلند مدت تعریف کرده است تا آب شرب، به تاکستان و حتی به شهرها و حدود ۱۹۴ روستای استان برسد.
بیرنوندی با بیان اینکه اداره کل آب و فاضلاب استان تلاش میکند تا در سه برنامه کوتاه مدت با تأمین، انتقال و توزیع آب، مشکلات مردم استان را به حداقل برساند، تصریح کرد: روزانه حدود ۱۱۴ میلیون متر مکعب مصرف آب در شهرها و روستاهای استان، مصرف میشود که قسمتی از آن به دلیل فرسودگی شبکه، هدر میرود و با توجه به اینکه برای تأمین آب شرب شهروندان استان به استفاده از منابع زیرزمینی متکی هستیم، نیازمند تعامل شهروندان در مدیریت مصرف هستیم تا بتوانیم تابستان امسال را با حداقل مشکل برای مردم، پشت سر بگذاریم.
رعایت نکردن الگوی مصرف آب در استانمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اینکه سرانه تعریف شده مصرف آب برای هر خانوار در استان قزوین ۱۵ متر مکعب است، گفت: خوشبختانه حدود ۶۴ درصد مشترکین ما این موضوع را رعایت کرده و زیر الگو، مصرف میکنند و سیاستهای تشویقی هم در این باره اعمال میکنیم، اما ۳۶ درصد مشترکین هم بالاتر از الگو مصرف میکنند.
وی افزود: مشترکین ما بالاتر از نیازی که برایشان تعریف شده است استفاده میکنند و امیدواریم به سمت الگوی مصرفی که برایشان تعریف شده است حرکت کنند تا برای تأمین آب شرب، کمتر هزینه کنیم.
بیرنوندی به برنامههای توسعه شبکه آبرسانی استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۸۰ میلیارد تومان برای آب و فاضلاب شهری و روستایی استان هزینه شده و بیش از ۱۲۰ کیلومتر شبکه انتقال روستاها، اصلاح و بازسازی شده است.
وی افزود: حدود ۲۵ کیلومتر شبکه و خط انتقال آب شهری، تأسیس و ۱۷ کیلومتر از شبکه آبرسانی بافت قدیمی شهر نیز اصلاح و بازسازی شد. همچنین برای تابستان امسال ۱۹ حلقه چاه جدید حفر و ۹ حلقه چاه هم تجهیز شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه ۴۸ کیلومتر شبکه فاضلاب در استان اجرا شده است، گفت: تصفیه خانههای ما حدود ۵۸ هزار متر مکعب بر ثانیه ظرفیت دارند که بهترین عملکرد، مربوط به تصفیه خانه محمودآباد است که با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد استان افتتاح شد و آب با کیفیت آن، در بخش کشاورزی استفاده میشود.
جریمه ۱۶ درصدی مشترکان پرمصرفبیرنوندی در بخش دیگری از سخنانش به سیاستهای تشویقی و تعقیبی دولت برای مشترکان آب شرب اشاره کرد و گفت: بر اساس بخشنامه شورای اقتصاد، کسانی که از اول خرداد تا پایان شهریور مصرفشان زیر الگو باشد، به ازای هر متر مکعب ۱۶۲ تومان پرداخت میکنند، اما برای کسانی که بالاتر از الگوی مصرف، آب شرب استفاده میکنند، تا ۱۶ درصد جریمه در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: به ازای هر هزار لیتر آب شربی که به مشترکان مسکونی تحویل داده میشود، حدود ۳۲۰ تومان دریافت میشود، این در حالی است که هر هزار لیتر آب معدنی، حدود یک و نیم میلیون تومان قیمت دارد.
وی افزود: در کشورهای توسعه یافته اصلاً منطقی نیست که آب به قیمت کمتر از تمام شده به مشترک داده شود و تا مردم باور نکنند و خودکنترلی نداشته باشند، نمیتوانیم بر مصرف آب نظارت کنیم.
کشف بیش از ۲۰۰ انشعاب غیرمجاز آب در استانبیرنوندی با بیان اینکه سامانه ۱۲۲ به صورت شبانه روز آماده دریافت گزارش انشعابهای غیرمجاز در استان است، گفت: با همکاری دستگاه قضایی، بیش از ۲۰۰ انشعاب غیرمجاز در استان کشف و با آنها به شدت برخورد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در پایان تأکید کرد: ۶۴ درصد مشترکین، الگوی مصرف را رعایت میکنند و از مشترکین روستایی نیز انتطار داریم که در اوج گرما از آب شرب برای مصارف کشاورزی استفاده نکنند.