طرح کلان ملی فناوری تولید ماهی قزل آلا اس- پی- اف امروز با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری بهره بردای شد.
با اجرای این طرح کلان ملی برای نخستین بار در کشور پایلوت نیمه صنعتی الگویی تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان به راه افتاده است.
در این پایلوت اصول زیستمحیطی و ایمنی زیستی به طور کامل رعایت شده است.
طرح ملی تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماری زا، سال ۹۴ در سه مرحله میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و استانداری مازندران منعقد شد و در مرحله نخست آن گلهای متشکل از ۲ هزار مولد که از ۸ مزرعه استانهای مازندران، تهران، آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شده بود ایجاد و در مرحله دوم ۱۵۰ هزار بچه ماهی با مقاوت بالا (های هلس) تولید شد.
در مرحله سوم و نهایی این طرح هم ماهیان قزل آلای رنگین کمان عاری از بیماریهای خاص (اس _ پی - اف) تولیدشد.
با تولید این نوع از ماهیان میزان ابتلا ماهیان قزل آلای رنگین کمان به بیماریهای شایع ویروسی و باکتریایی مزارع پرورشی از قبیل وی اچ اس، آی پی ان، آی اچ ان به حداقل میرسد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در نخستین بخش از سفر یک روزه به استان مازندران، به مرکز رشد واحدهای فناور نوشهر» رفت و با فعالان فناور مستقر در این مرکز به گفتگو نشست.
در مرکز رشد واحدهای فناور نوشهر، بیش از ۳۰ واحد فناور استقرار دارند.
بازدید از خط تولید شرکت دانشبنیان بیبافت نواطب که پودر استخوان را برای استفاده در دندانپزشکی و پزشکی ترمیمی تولید میکند بخش دیگری از سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به استان مازندران است.