مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی: تامین مواد اولیه نوشت افزار با قیمت مناسب وظیفه دولت است
وی با بیان اینکه ما با بند کاغذ ۷۰ هزار تومانی کارمان را آغاز کردیم، اما اکنون هر بند کاغذ به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است، افزود: این افزایش قیمت را با هر قیمت دلاری که حساب کنیم با هیچ منطق اقتصادی جور درنمی آید و نشان از بی مدیریتی و سوء استفادهها و رانتها و فسادهایی دارد که در این میان وجود دارد.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی در پاسخ به این سوال که آیا کاغذ فرهنگی با ارز ۴۲۰۰ تومان به تولید دفتر اختصاص مییابد یا خیر، افزود: قولهایی به ما دادند که کاغذ مورد استفاده بخشی از دفاتر را با کاغذ فرهنگی تامین کنند، اما تاکنون دفتر، مشمول کاغذ فرهنگی نشده است.
حسینی در ادامه افزود: ما به دولت قول داده ایم که اگر به ما مواد اولیه یارانهای اختصاص دهند اتفاقی نظیر دیگر کالاها نیفتد و اگر قرار شد برای تولید محصولی با قیمت پایینتر یارانهای مثل کاغذ فرهنگی اختصاص یابد ما از لحظه تحویل کاغذ، تولید، توزیع و تا رسیدن محصول نهایی به دست مخاطب بایستیم ضمانت و نظارت کنیم تا آن یارانه به دست مصرف کننده واقعی برسد.
وی افزود: ما چند ماه است که مستمرا از دفتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر وزارت صمت پیگیریم و حتی با مسئولان دولتی نامه نگاری میکنیم، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و کاغذ فرهنگی به تولیدکنندگان دفتر اختصاص نیافته است، درعین حال همچنان پیگیر هستیم تا اگر مواد اولیه اختصاص داده شد به رغم زمانبر بودن مرحله تولید، دفاتر را به سرعت تولید کنیم و به دست مخاطب برسانیم.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی، تامین مواد اولیه با قیمت مناسب را وظیفه دولت خواند و افزود: این وظیفه دولت بوده است که باید فارغ از مطالبات ما تامین میشد، زیرا نوشت افزار حوزه مهم و کالایی مصرفی است مخصوصا برای قشرهای پایین جامعه که باید تدبیر میشد تا قیمتش به اینجا نرسد که رسید.
حسینی گفت: آن بخش از قیمتها که به ما برمی گردد همه تلاش مان را میکنیم تا در نمایشگاههایی مانند ایران نوشت تولیدکننده سودش را به حداقل ممکن برساند، واسطه گری حذف و انواع نوشت افزار با قیمت مناسب عرضه شود.
وی با تاکید بر اینکه دیگر اقلام نوشت افزار مانند پاک کن، تراش، خودکار طلق ها، کلاسورها و خط کشها همه از مواد اولیه پتروشیمی، مواد پلیمری و پی وی سی تهیه میشود افزود: عمده محصولات نوشت افزاری با مواد پتروشیمی داخلی تولید میشود، اما متاسفانه مجتمعهای پتروشیمی با این استدلال که ما این مواد را در حوزه بین الملل با قیمت دلار تنظیم میکنیم، از پارسال تا امسال قیمت را دو سه برابر کرده اند که در نتیجه محصول نهایی گران به دست مصرف کننده میرسد.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی افزود: تولیدکننده زمانی که وضع گرانی و قدرت خرید مردم را میبیند مجبور است سود خودش را به صفر یا حداقل برساند مثلا اگر کالایی سه برابر افزایش قیمت داشته است دو برابر روی کالا بکشد که این باعث شده تولیدکنندهها تحت فشار قرار بگیرند.
حسینی گفت: کالاهایی که به کالای داخلی مصطلح شده بخشی از مواد اولیه شان وارداتی است که این موضوع تا حدی طبیعی است به طور مثال ما اگر بخواهیم جوهر خودکار را داخل کشور تولید کنیم باید تولید بسیار زیادی داشته باشیم تا مقرون به صرفه باشد چرا که یک خط تولید جوهر خودکار میتواند در دو هفته جوهر یک کارخانه بزرگ خودکار سازی را تامین کند و برای ادامه کار باید بازار داشته باشد و بتواند به کشورهای اطراف هم صادرات کند.
وی گفت: اینکه بخشی از مواد اولیه از خارج کشور وارد شود اتفاق درستی است مثلا اگر تولید کالایی شش مرحله دارد طبیعی است که پنج مرحله در داخل و یک مرحله در خارج صورت بگیرد و این اتفاق خوبی است که روند تولید ملی بتدریج شکل میگیرد و به ازای هر مرحله تولید که در ایران انجام شود سهم ایرانی بودن یک کالا اتفاق میافتد و به همان میزان شغل ایجاد میشود.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی افزود: در کنار کالاهایی که بخشی از مواد اولیه آنها خارجی است و به مرور خط تولید آن در ایران راه میافتد، ما کالاهایی هم داریم که از تامین مواد اولیه گرفته تا قالب سازی و اجرا، صفر تا صدشان در داخل تولید میشود مانند خط کشها، ظروف غذا و... و در عین حال کالاهایی هم هست که هنوز در داخل تولید نداریم و مشابه داخلی ندارد که کالاهایی از این درست بسیار است.
حسینی با بیان اینکه هم قیمت نوشت افزار ایرانی و هم وارداتی افزایش یافته است گفت: دلیل افزایش قیمت کالاهای خارجی نوسانات قیمت ارز است و علت افزایش تولیدات داخلی هم گرانی مواد اولیهای است که از خارج وارد میشود، اما افزایش قیمت کالاهای وطنی نسبت به کالاهای خارجی به مراتب کمتر است و با وجود برابری کیفیت بسیاری از این اقلام با مشابه خارجی خریدش برای متقاضیان به صرفهتر است.
وی در پاسخ به این سوال که سهم تولیدکنندههای داخلی از بازار نوشت افزار ایران چقدر است؟ گفت: سال گذشته ۳۰ درصد از بازار نوشت افزار در اختیار تولیدکنندگان ایرانی بود، اما برای امسال حتما یک اتفاق بهتری افتاده است و شواهد نشان میدهد سهم داخلی به ۴۰ درصد میرسد.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی با اشاره به رشد حجم تولیدات ملی در بازار نوشت افزار گفت: این رشد تولید ملی نوشت افزار بخاطر سختتر شدن شرایط واردات و سختکوشی تولیدکنندگان ایرانی است که باید رشدی پایدار باشد.
وی با بیان اینکه شاید کمتر شدن واردات تصمیمی مقطعی باشد گفت: این شرایط برای ما یک فرصت است و دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کند تا در مواردی که تولید نداریم زیرساختها را ایجاد کند تا تولید رقابتی شکل بگیرد، اما اکنون این حمایت وجود ندارد، اگر دولت حمایت کند میتوانیم به سرعت این حجم تولید داخلی را افزایش دهیم.