رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی :صادرات گل و گیاه از استان مرکزی سالانه بیش از 30 میلیون دلار ارز داخل کشور می کند.
وی ادامه داد: با اینکه 90 درصد ماهیان زینتی کشور از استان مرکزی به بازارهای برون مرزی صادر میشود، اما حجم صادرات با توجه به ظرفیت این بخش در استان بسیار ناچیز است و بیش از این امکان صادرات وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به ظرفیت مطلوب تولید استان در بخش مصولات باغی اظهار کرد: مجموع صادرات استان در بخش محصولات باغی نیم میلیون تن که از این حجم 300 تن مربوط به پسته است در صورتی که چه در خصوص پسته و چه در رابطه با سایر محصولات باغی ظرفیت صادرات استان بیش از این ها است.
آنجفی شرایط کنونی صادرات بخش های مذکور در استان را نشان دهنده ضعف استان در بخش صادرات این محصولات عنوان کرد و افزود: باید زمینه توانمندسازی صادرکنندگان فراهم شود که این ضعف استان جبران شود و اقدامی مانند میزبانی پویش ملی صادرات می تواند بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه ضعف در صادرات بخش کشاورزی باعث متضرر شدن تولیدکنندگان این بخش هم میشود، تصریح کرد: هزینه های تولیدکننده از جمله تامین بذر، علوفه، وسایل مورد نیاز مانند تراکتور و... به ارز محاسبه و تامین می شود، اما در مقابل تولید در بازار داخلی عرضه به ریال، و این نبود توازن باعث ضرر تولید کننده خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی راه برون رفت از این شرایط را توسعه صادرات بخش کشاورزی استان دانست و گفت: تربیت صادرکنندگان ماهر می تواند بازارهای برون مرزی را شناسایی و محصول تولید کننده در این بازارها عرضه شود.
آنجفی در رابطه با مسئله وجود نیترات در بخشی از محصولات در استان های مختلف کشور اظهار کرد: در خصوص این ادعا مستندی وجود ندارد و باید توجه داشت مرجعی که باقیمانده سم و مواد غیر مجاز را اعلام می کند معاونت غدا و دارو وزارت بهداشت است.
وی خاطر نشان کرد: اگر در محصولات صادراتی مشکلی وجود داشته باشد این معاونت طبق استانداردهای تعریف شده در خصوص سم یا مواد غیر مجاز بررسی و اعلام می کند، که تاکنون حتی یک مورد گزارش هم اعلام نشده است.
استان مرکزی با سه هزار واحد صنعتی و اشتغال بالغ بر 106هزار نفر از نظر تنوع تولید رتبه اول، توسعه یافتگی رتبه چهارم، اشتغال در بخش صنعت رتبه ششم،را در کشور داراست.