دو تیم لیگ برتری فوتبال و فوتسال بانوان مازندران به دسته پایینتر سقوط کردند.
شايد اين نگاه جامعه كه زنان ورزشكار تعجب بر انگيزند، به مسئولان تزريق شده و يا شايد هم عكس اين قضيه صادق باشد، حالا اهميت چنداني ندارد چون فوتبال بانوان به ويژه در مازندران با چالشي جدي روبرو شده است بطوریکه در سال گذشته دو تيم فوتبال و فوتسال بانوان مازندران به لیگ دسته يك، سقوط کرد.
اما نتايج ضعيف، شكست هاي پي در پي و سنگين و قعر نشيني آن هم از ابتدا تا انتهاي فصل، خود گوياي وضعيت نابسامان سپيدار در فوتبال و استقلال در فوتسال است.
كم تجربگي و جواني، دلايل سقوط
تيم فوتبال سپيدار از بيست و دو بازي انجام شده خود، فقط هفت امتياز كسب كرد و با يازده گل زده و ٩٩گل خورده و ١٩شكست در كل فصل كه بيشترين شكست بوده، از انتهاي جدول تكان نخورد.
سارا آذري سرمربي تيم فوتبال سپيدار قائمشهر با تاكيد بر اينكه شرايط ليگ برتر با ليگ دسته اول كاملا متفاوت بود گفت:اولين سالي بود در ليگ برتر بازي كرديم و به واقع هم با دستاني خالي وارد مسابقات شديم.
وي افزود: نبود اسپانسر مالي و استفاده از بازيكنان نوجوان و جوان كه بيشتر آنها دهه هشتادي بودند، امكان رقابت با تيم هاي قدرتمند را از تيم بي تجربه ما گرفته بود.
آذري با بيان اينكه نبود پخش تلويزيوني به ورزش بانوان ضربه زده است، گفت: بحث اول اسپانسرها ديده شدن و تبليغات است اما وقتي در ورزش بانوان هيچ تصويري به بيرون درز نمي كند، قاعدتا اسپانسر هم رغبتي براي ورود به اين عرصه نخواهد داشت.
وي با اعلام اينكه گاهي مجبور بود براي انجام يك بازي بيش از ٦٠ساعت را در اتوبوس سفر كند افزود: واقعيت تلخ اين است كه متاسفانه پول قراداد يك بازيكن درجه سوم فوتبال آقايان، هزينه يك فصل يك تيم بانوان را پوشش مي دهد و اين نابرابري بايد با مديريت مسئولان رفع شود.
استقلال ساري، تيمي كه در نهايت سقوط كرد
تيم فوتسال استقلال ساري نیز در بيست بازي ليگ برتري فقط ٤ امتياز بدست آورد و با يك پيروزي، يك تساوي و ١٨شكست شرايط بسيار سختي را در فصل ٩٧-٩٨ تحمل كرد.
استقلال ساري فصل قبل تر هم از بيست و دو بازي ٧ امتياز اندوخته بود و يازدهم شد و در نهايت با رايزني هاي انجام شده با فدراسيون توانست در ليگ برتر ماندني شود.
رعنا محمدي سرمربي استقلال ساري با بيان اينكه تيمش در سومين فصل حضور خود نتوانست از سهميه مازندران دفاع كند، گفت: به دليل سقف مالي كه در باشگاه وجود داشت موفق نشديم تيمي قدرتمند براي ليگ آماده كنيم و بسياري از بازيكنان درجه يك ليگ كه مازندراني هم هستند، حاضر نشدند در تيم ما بازي كنند.
وي افزود: تيم در بازي هاي ليگ جنگنده و با كيفيت فوتبال بازي مي كرد و مشكل فني خاصي در تيم نبود كه وجود ملي پوشان متعدد در رده های سني مختلف، گواهي بر اين مدعاست.
محمدي با بيان اينكه نداشتن پول موجب شد در برخي بازي ها حاضر نشويم و باخت فني بدهيم، گفت: از ارگان هاي مختلف استان درخواست كمك كرديم اما كسي به كمك ما نيامد، بايد توجه داشت كه ورزش بانوان نياز به ديده شدن دارد كه متاسفانه تا به حال محقق نشده است.
سرمربي استقلال ساري افزود: در بسياري از استان ها مديران كل ورزش و جوانان، اسپانسرها و خبرنگاران براي ديدن و پوشش بازي بانوان به ورزشگاه مي آمدند اما در مازندران ورود آقايان به سالن ممنوع است و اين امر از انگيزه بچه ها كاسته است.
رسانه ها وارد شوند، بخش اعظمي از مشكلات حل مي شود
محمدحسن محمدي كيادهي مالك استقلال ساري گفت: براي موفقيت تيم سه عامل بازيكنان، باشگاه و ادارات دخيل هستند و در ساختار كنوني ورزش كشور، هركدام از اين سه دچار ضعف شود، مشكلات عديده به سمت تيم ها سرازير مي شود.
وي با بيان اينكه ادارات دولتي پول همه خدمات ارائه شده را بدون گذشت مطالبه مي كنند افزود: براي درخواست كمك از ادارات دولتي دست كسي به سمت قلم نمي رود و با وجود چنين اوضاعي، تنها درخواست ما اين است هزينه خدماتي مثل پزشك، آمبولانس، نيروي انتظامي و غيره را از تيم ها دريافت نكنند تا كمكي به آنها شود.
محمدي كيادهي گفت: اسپانسر به ورزش بانوان ورود نمي كند چون ورزش بانوان ديده نمي شود و حتي با پخش چند ثانيه مسابقات در اخبار، اسپانسرها به طور محسوسي به فعاليت رغبت پيدا مي كنند كه نشان مي دهد تا رسانه نباشد اين مشكلات پابرجا خواهند ماند.
مالك تيم فوتسال استقلال ساري، با بیان اینکه وجود يك تيم ليگ برتري موجب روشن بودن چراغ ورزش بانوان است گفت: اولويت فعالان عرصه ورزش بانوان تنها فرهنگ سازي است و كسي از اين راه درآمدي ندارد كه موجب مي شود بانوان در بالاترين سطح استعداد خود را به نمايش درآورند.
صنعت نيست، پول نيست، پس بايد راه چاره اي يافت
فاطمه بوداغي نايب رييس امور بانوان هيئت فوتبال مازندران گفت: نبود صنعت و شركت هاي توليدي بزرگ به طور كلي ورزش استان را تحت الشعاع قرار داده است و اگر خيرين و شركت هاي كوچك نيكوكار نبودند، شرايط سخت تر مي شد.
وي افزود: بازيكنان با كيفيت از استان كوچ كردند و الان با قراردادي ٥٠-٦٠ ميليون توماني مشغول بازي هستند و اين بي تجربگي بازيكنان به تيم هاي ما ضربه زده است.
بوداغي گفت: براي حل اين مشكل دو راه وجود دارد: اول، فدراسيون و بالاخص هيئت فوتبال راهكاري بيانديشد كه تيم هاي بزرگ ليگ برتري مردان بخشي از هزينه خود را به تيم داري در بانوان اختصاص دهند؛ دوم، درخواست از استاندار براي اينكه شركت هاي ماليات دهنده استان، وجه ماليات خود را در ورزش هزينه كنند تا بدين شكل هم تخفيفي به آنها داده شود و هم ورزش رونقي بيايد.
نايب رييس هيئت فوتبال امور بانوان گفت: بايد پاي رسانه را به ورزش بانوان باز كرد چون كليد حل ماجرا در ورود رسانه است، رسانه نقش بسزايي در معرفي استعداد بانوان دارد.
با توجه به مطالب گفته شده، تنها بودن ورزش بانوان سالهاست که به یک رویه تبدیل شده است اما تلخ تر از آن تنها گذاشتن انان است آن هم در شرایطی که در کمترین فرصتهای داده شده بیشترین افتخارات را به دست آوردند.