استاندار مرکزی: کارگروهی برای تسهیل و تسریع روند انتقال صنوف به شهرک خودرو تشکیل شود.
وی تصریح کرد: انتقال تنها ۳۰ واحد قابل قبول نیست چرا که میلیاردها تومان برای شهرک هزینه شده است و بیم آن می رود که این فضای ایجاد شده از هدف اصلی خود دور شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: باید کمیته ای تشکیل شود و هر جلسه گزارشی کمی از روند انتقال واحدها به کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک ارائه شود و امروز که همه ارکان استان از شهرداری برای انتقال، حمایت می کنند باید کار به سرعت انجام شود.
آقازاده در خصوص وضعیت آلودگی پالایشگاه شازند نیز گفت: این صنعت بزرگ باید مسئولانه تر رفتار کند و شاید بهتر بود در این جلسه به جای مسئول محیط زیست شرکت، شخص مدیرعامل حاضر می شد و پاسخگوی مطالب مطرح شده می بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز گفت: در خصوص روند انتقال واحدها و صنوف به شهرک خودروی اراک بیان کرد: براساس اعلام شهرداری اراک در واقع اقدام خاصی از جلسه قبل کارگروه در ۲۲ اردیبهشت ماه تاکنون انجام نگرفته است و حتی واحدهای منتقل شده به شهرک، در واقع نمایشگاه های خودرو هستند.
زندیه وکیلی اضافه کرد: شهرداری اراک در ابتدای امر باید واحدها و صنوف معوض (دارای عقب نشینی در خیابان شریعتی و دیگر خیابان ها) را منتقل کند.
وی تصریح کرد: شهرداری باید به موضوع با جدیت بیشتر ورود کند حتی دادستان اراک رسما اعلام کرده است که می توان در بحث انتقال، از ظرفیت قانونی استفاده کرد و حتی به صراحت بیان شده است که مشکل حقوقی و قانونی شهرک مانع انتقال صنوف نیست و باید کار به جدیت اجرایی شود.
فرخی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز گفت: حتی اگر دادستانی برای انتقال واحدها ورود کند در ابتدای امر باید رای کمیسیون ماده ۲۲ برای آلودگی واحدها و صنوف صادر شده باشد که ظاهرا تاکنون این کمیسیون در شهرداری تشکیل نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با اشاره به روند آلودگی هوای اراک در روزهای اخیر که ناشی از گردوغبار است، افزود: در حال حاضر آلاینده های موجود در هوای شهر اراک ذرات کمتر از 2.5 میکرون است و طی 15 روز وزش باد از سمت قم به اراک در روزهای پایانی تابستان این وضعیت گردوغبار را تشدید می کند.
میرزایی بیان کرد: از ابتدای سال 98 تاکنون تعداد روزهای ناسالم اراک برای گروه های حساس 13 روز بوده است و روزهای پاک شامل 15 روز و روزهای سالم نیز 101 روز بوده است.
وی بیشترین روزهای ناسالم شهر اراک با 9 روز را مربوط به تیرماه دانست و گفت: فروردین ماه هیچ روز ناسالمی برای شهر اراک به ثبت نرسیده است و در واقع نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد کاهش روزهای ناسالم در اراک گزارش شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه در سال گذشته اراک ۴۶ روز ناسالم را پشت سر گذاشت، گفت: براساس مطالعات انجام شده اراک در بین مراکز استان های دارای مشکل آلودگی هوا جایگاه پنجم را به خود اختصاص داد و در این راستا جایگاه های اول تا سوم به شهرهای اهواز، بوشهر و تهران اختصاص یافت.
میرزایی در ادامه به طرح خوداظهاری پالایشگاه شازند اشاره کرد و با بیان اینکه متاسفانه وضعیت آلایندگی پالایشگاه در بحث هوا، فاضلاب و خاک نامطلوب است، افزود: میزان گوگرد این صنعت ۳۱ هزار میلیگرم بر مترمکعب است و همچنین ترکیبات آلاینده خروجی تا هزار برابر استاندارد نیز رفته است که این شرایط خطر جدی برای منطقه به شمار می رود.
وی اضافه کرد: خاک منطقه و پساب هم آلوده شده است و از زمانی که فاز دوم این مجموعه راه اندازی شده در واقع آلایندگی روند صعودی و مشهود به خود گرفته است و باید اقدام جدی دراین راستا در قبال پالایشگاه به انجام رساند.
شهرک خودرو اراک بزرگترین شهرک صنفی خودرویی کشور با سرمایهگذاری 420 میلیارد ریال و در قالب یک هزار و 500 واحد است.