وزیر بهداشت: امروزه، اندیشهها و تفکرات است که ساختار سرمایه گذاری جهان را تغییر داده و آن را شکل میدهد
نمکی افزود: به طور مثال، در قانون ارث نیز باید تجدیدنظر کنیم؛ ارث، در و دیوار و زمین نیست که برای فرزندانمان به یادگار میگذاریم، بلکه ارث، در واقع، ژن، هوش، ذکاوت، اندیشه و افکاری است که میتوان به فرزندان منتقل کرد. در آینده، در و دیوار و ملک و زمین نیست که عامل سرمایه محسوب میشود، بلکه تفکر و اندیشه ناب است که میتواند فرزندان این سرزمین را ثروتمندتر کند.
وی افزود: میان تعداد مقالات ثبت شده در نانو و ثبت اختراعات تفاوت وجود دارد. در تعداد مقالات ثبت شده در جهان رتبه چهارم را داریم که دستاوردی عظیم است، اما در مورد ثبت اختراع (پتنت) در جهان در رتبه ۲۵ قرار داریم، از این رو ضرورت دارد، گامهایی برداریم تا ببینیم چگونه میتوان این اندیشهها را تبدیل به تولید و تولید را تبدیل به خلق ثروت ملی کرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه، همکاران ما در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در زمینه تعداد مقالات، توسعه شرکتهای دانش بنیان و همچنین، کمک به تولید ملی، گامهای موثری برداشته اند و تردیدی نیست در سالهای آینده، بخش سلامت کشور از این مجموعه بهره زیادی خواهد برد.
نمکی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که اندیشمندان، مخترعین و صاحبات اندیشه نو برای آسودگی خاطر و دلگرمی، نیاز داشتند، این بود که ساختاری را برای ثبت فکری و معنوی اندیشه هایشان دایر کنیم تا با این روش، اختراعات آنها از گزند دست اندازیهای آتی محفوظ نگه داشته شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: این اقدام بزرگ با همکاری و همت همکاران ما در ستاد وزارت بهداشت از جمله معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاههای علوم پزشکی و همکاری سایر دستگاهها ها از جمله وزارت دادگستری و دفتر ثبت اسناد، به خوبی پیش میرود.
نمکی با اشاره به آیین راه اندازی همزمان دفاتر و واحدهای مالکیت فکری دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: این روز مبارک را به عنوان آغاز یک حرکت جدید تبریک میگویم و اطمینان دارم، برای تمامی دست اندرکاران عرصه پژوهش و مخترعین به خصوص در حوزه علوم پزشکی، یک حرکت آغازین موثر خواهد بود و به حول قوه الهی، این حرکت بزرگ را آغاز میکنیم.
کاهش چشمگیر سرطان اولیه کبد در کشور با کنترل بیماری هپاتیت B
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم حذف هپاتیت C در کشور، گفت: گرچه معضل امروز حوزه سلامت، بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود، اما به این معنی نیست که در عرصه کنترل و حذف بیماریهای واگیردار به توفیق صددرصد رسیده ایم.
نمکی تصریح کرد: سالها قبل، موفق به کنترل و حذف کزاز، سرخک و فلج اطفال و چند بیماری واگیردار دیگر شدیم، امروز نیز در تلاشیم تا مالاریا را ریشه کن کنیم.
وی ادامه داد: در زمینه هپاتیت، ۲۹ سال قبل، با همت ملک زاده، واکسن هپاتیت B به پروتکل واکسیناسیون کشور افزوده شد و ساختن آن نیز در انستیتو پاستور آغاز شد. خوشبختانه امروز، سرطان اولیه کبد که یکی از عوامل اصلی آن ابتلا به هپاتیت B است، در کشور وجود ندارد یا اینکه موارد آن بسیار کم است و این موضوع، حاصل واکسیناسیون سنجیده هپاتیت B برای گروههای هدف است. امیداست، حذف بیماری هپاتیت C نیز با موفقیت اجرا شود تا در مرحله بعدی به ریشه کنی این بیماری بپردازیم.
نمکی با اشاره به طرح حذف بیماری هپاتیت C در کشور، بیان کرد: امیدوارم بتوانیم این طرح را در دانشگاههای علوم پزشکی به صورت یک اقدام بین بخشی ادامه دهیم و به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنیم.