همایش آینده کار و کارآفرینی جوانان در ایران به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در تهران برگزار شد.
وزیر کار : اصلاح و بازنگری در نظام حاکم بر بازار کسب و کارهای نوین
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در این همایش از اصلاح نظام بیمه ، قانون کار، قانون دستمزد وبازنگری درنظام حاکم بر بازار کار متناسب با کسب وکارهای نوین و استارتاپ ها در کشور خبر داد.
محمد شریعتمداری بابیان اینکه قوانین فعلی پاسخگوی نیاز کسب و کارهای نوین و استارتاپ ها نیست افزود: به همین منظور کارگروهی در وزات تعاون کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده تا در روابط حاکم بر بازارکسب و کار های نوین بازنگری کند.
وی با اشاره به تغییر مفاهیم کار و روابط کاری در اقتصاد دانشبنیان و استارتاپها، گفت: امروز با ظهور شرکتهایی که به صورت تایمشیرینگ فعالیت میکنند شاهدیم که نظام تامین اجتماعی، نظام دستمزد و سایر نظامات گذشته جوابگوی این شرایط نیست و باید تطابق کسب و کارهای جدید با این شرایط در حوزه ساعات کار، دستمزد و... حتما اتفاق بیفتد.
این عضو دولت دوازدهم بابیان اینکه در سالهای گذشته شاهد تحولات عمیقی در جهان و به تبع آن در ایران بودیم، که آینده کار و کارآفرینی را تحت تاثیر قرار میدهد افزود: برای همگام کردن بستر اقتصاد دانشبنیان با این تحولات عمیق، ضرورت دارد تا حرکتمان را سریعتر کنیم.
وی با ابراز تاسف از اینکه فرزندانمان برای دنیای آینده تربیت نمیشوند و مهارتهای لازم را فرا نمیگیرند افزود: باید بین نظام آموزش و پرورش، و وزارت کار و تعاون و بازار کار، هماهنگی ایجاد شود و آموزشها متناسب نیاز روز جامعه باشد.
شریعتمداری با بیان اینکه هم اکنون نیروی جوان در دانشگاهها متناسب نیاز کشور تربیت نمیشوندگفت: برخی شرکتهای دانش بنیان که در کشور ایجاد میشوند، افراد آنها در دانشگاههای خارجی تربیت شدهاند بنابراین باید تحرک در مدیران و نظام آموزشی ما ایجاد شود، وگرنه این حرکت میرا میشود.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید بر مهارتآموزیها و آموزش حرفهای جوانان تمرکز کنیم و به همین منظور شورای عالی فنی حرفه ای و مهارت آموزی راه اندازی شده است تا بتوانیم نیروی کار متناسب با فضای کسب وکار تربیت کنیم.
شریعتمداری با اشاره به افزایش تعداد دانشآموختگان بیکار در سالهای ۹۵ تا ۹۷ ،گفت: در خلال این سالها اگرچه نرخ بیکاری دانشآموختگان کاهش یافته ولی تعداد دانشآموختگان بیکار از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است و این موضوع نشان میدهد که دانشآموختگان تربیت شده در سیستم آموزشی ما متناسب با نیازهای کشور آموزش ندیدهاند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: برای داشتن یک اقتصاد دانش بنیان و متکی بر کسب وکارهای نوین ، باید یک دولت استارتاپی ، دانش بنیان و جوانگرا داشته باشیم گفت : اگر این اتفاق نیفتد ابتکار، خلاقیت ، نوآوری و شکوفایی شکل نمی گیرد.
ستاری : فروش ۹۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم در این همایش از فروش ۹۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانشبنیان در کشور خبر داد .
سورنا ستاری گفت: در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانشبنیان داریم که فروش آنها سال گذشته بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است .
وی با اشاره به شاخصهای مختلف گفت : سیستم آموزش عالی آدمهایی تربیت میکند که به درد اقتصاد نمی خورند. ما در پژوهش کم هزینه نمیکنیم، بلکه اشتباه هزینه میکنیم .
ستاری با بیان اینکه اکوسیستم باعث رشد فناوری می شود، افزود: رشد اقتصادی از جیب کارآفرینی بیرون میآید که پول خودش را در کسبوکار سرمایهگذاری میکند، نه دولتی که پول مردم را در اقتصاد هزینه میکند.
معاون رئیس جمهور با انتقاد از سیستم اشتغال افرینی دولتی گفت: شغل در اقتصاد نفتی یعنی مدرکی بگیریم و استخدام شویم،و وقتی اشتغال در جامعه ما برابر با استخدام میشود، دولت مجبور است هر سال تحت فشار یک تعدادی را استخدام کند؛ در حالی که استخدام یعنی پایان نوآوری و خلاقیت. پایه اقتصاد آینده روی نیروی انسانی است و باید به این فکر کنیم که چطور روی ایده افراد سرمایهگذاری کنیم.
معاون رئیس جمهوری بابیان اینکه کسب و کارهای نوین با مخالفت هایی ، چه در بخش دولتی و چه از سمت کسب و کارهای سنتی روبروهستند گفت : البته سعی کردیم در چند سال گذشته ثابت کنیم دراین مبارزه اقتصاد سنتی بازنده است .
وی اعلام کرد: در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانشبنیان داریم که فروش آنها سال گذشته بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده، ۳۵۰ هزار تحصیل کرده در این حوزه کار می کنند. این موضوع نشان میدهد فرهنگ حمایت از جوانان در حال رشد است و در دولت میدانیم که دیگر با فروش ماده خام دیگر نمیتوان کشور را اداره کرد.
نایب رئیس مجلس: برای اقتصاد بدون نفت باید ۲۲ هزار هزار میلیارد تومان کالا تولید کنیم
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای اینکه اقتصاد کشور وابسته به نفت نباشد باید ۲۲ هزار هزار میلیارد تومان کالا تولید کنیم و بفروشیم و با فروش آن مالیات اخذ کنیم و به خزانه واریز کنیم تا نیازی به صادرات نفت نداشته باشیم.
عبدالرضا مصری هم در همایش آینده کار و کارآفرینی جوانان که در محل اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: اگر صادرات نفتی کشور را ۲.۵ میلیون بشکه با نرخ ۶۰ دلار در نظر بگیریم ۵۵ میلیون دلار درآمد کسب می کنیم که با ارز ۱۰ هزار تومانی، ۵۵۰ هزار میلیارد تومان می شود.
وی افزود: اگر بخواهیم این هزینه را از مالیات به دست بیاوریم با توجه به اینکه ۱۰ درصد مالیات از فروش گرفته میشود. باید ۲۲ هزار هزار میلیارد تومان کالا تولید کنیم و بفروشیم تا با این درآمد هزینه های خود را تامین کنیم.
نایب رئیس مجلس گفت: کشور ما در مبانی تئوری مشکلی ندارد و مسأله ما در بخش اجراست.
وی در ادامه به جلسه مجلس با یکی از صنایع کشور اشاره کرد و گفت: این صنعت ۳ هزار میلیارد تومان مالیات می پردازد. ۱۰ هزار نفر شاغل مستقیم دارد و سالی ۵۶۰ هزار میلیارد تومان حقوق و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان حق بیمه می دهد.اما تولید داخل را بدون توجه به استانداردهای آن صنعت و صرفا به سفارش یک وزیر وارد بازار میکند که مشکلاتی را به دنبال داشته است و هیچ قانونی برای برخورد با آن وجود ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران : احساس امنیت اقتصادی برای فعالان بخش خصوصی نیست
رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در همایش آینده کار و کارآفرینی گفت : فعالان بخش خصوصی احساس امنیت اقتصادی ندارند و حتی یک ماه آینده را نمیتوانند پیشبینی کنند و این وضعیت تبعات منفی دارد.
غلامحسین شافعی با بیان اینکه امروز حرکت در مسیر رشد و توسعه برای کشورها یک انتخاب نیست بلکه الزام حتمی است افزود:کشورهای مختلف دنیا با برنامهریزی، هدفگذاری و انتخاب مسیر متناسب با مقتضیات خودشان قدم در راه توسعه گذاشتهاند واین در حالی است که تناسب با مقتضیات عملا در کشور ما غایب است و عدم حرکت در این مسیر به معنای جا ماندن از رقبا و افتادن در دام فلاکت است.
وی با تاکید بر اینکه کارآفرینی به دلیل آثار گسترده، نقش ویژهای در تحقق اهداف اقتصادی جوامع دارد، به اهمیت آموزش کارآفرینان خصوصا در کسبوکارهای نوین، اشاره کرد و افزود: در نظام اقتصادی توسعهیافتهتر، نوآوران سرمایههای اصلی توسعه محسوب میشوند. خصوصا در اقتصاد ایران که متکی به منابع طبیعی است و با اقتصاد کارایی محور فاصله دارد، توجه جدی به این موضوع باید بیشتر باشد.
رئیس پارلمان خصوصی کشور ادامه داد: شاخصهای جهانی نشان میدهد رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ ، به میزان ۱۳ پله صعود کرده است؛ ولی به رغم این حرکت مثبت هنوز جایگاه مناسبی نداریم و وضعیت مان مطابق با داشتههایمان نیست.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه مسیر حرکت برای جوانان در کشور هنوز مهیا نیست،از موانع موجود بر سر راه کسبوکارها انتقاد کرد و افزود: فعالان اقتصادی، امنیت اقتصادی ندارند. ما فعالان اقتصادی حتی یک ماه آینده را نمیتوانیم پیشبینی کنیم و وقتی امکان پیش بینی مسائل اقتصادی وجود نداشته باشد، همه برای سرمایهگذاری در حالت صبر و انتظار میمانند که این موضوع تبعات منفی دارد.