سموم باقیمانده در انگور، دلیل کاهش صادرات این محصول
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین اعلام کرد: کشاورزان از سم پنبه، لاروین و کنه استفاده میکنند و باقیمانده این سموم هم به مردم و هم به صادرات صدمه میزند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، بخشنده در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: سموم مضر استفاده شده در
محصول انگور باقیمانده دارد و برای سلامتی بسیار مضر است.
وی با اشاره به اینکه ٢سال پیش صادرات انگور رشد چشمگیری داشت گفت: کشاورزان از سم پنبه، لاروین و کنه استفاده میکنند و باقیمانده این سموم هم به مردم و هم به صادرات صدمه میزند.
رئیس اتاق بازرگانی استان از صدا و سیما خواست: با ورود واطلاع رسانی در این موضوع موجب فرهنگسازی برای کاهش مصرف سم در محصولات کشاورزی شود.
بخشنده تاکید کرد: مسئولان باید با این موضوع به شدت برخورد کنند.
استاندار هم گفت: سموم مجاز و غیر مجاز شناسایی و جهاد کشاورزی آنها را به دستگاههای متولی اعلام کند.
زاهدی ادامه داد: کلیه محصولاتی که صادر میشود قبل از تشریفات صادرات آزمایش و نتایج آن به اداره استاندارد اعلام شود تا محموله ارسال نشود که بعد برگشت داده شود.
وی گفت: جهاد کشاورزی باید این موضوع را کنترل کند و سمهای غیر مجاز اطلاع داده شود و کارهای ترویجی نیز صورت گیرد.
استاندار با بیان اینکه از سموم مورد ارزیابی جهادکشاورزی لیست تهیه شود گفت: رسانهای نمودن عدم استفاده از سموم مضر و تدوین برنامههای آموزشی نحوه استفاده صحیح از سموم کشاورزی با همکاری سازمانهای جهاد کشاورزی و صدا و سیما برای کشاورزان انجام شود.
مدیرکل استاندارد هم گفت: کشورهای مختلف حدمجاز استفاده از سموم در محصول کشمش را به طور مجزا رعایت می کنند اما درباره آفت کشها، میزان استفاده و میزان مصرف در سبد غذایی کشورها مطرح است؛ از آنجا که تعداد خریداران خارجی کشمش بسیار بالاست، استفاده از سم برای آنها در حد بسیار کم، طبیعی است.
صارمی با بیان اینکه مصرف سموم باید به طور تخصصی و در حد مجاز باشد افزود: مجهزترین آزمایشگاهها در کشور جهت تعیین نوع سموم انگور وجود دارد که نزدیکترین آزمایشگاه به قزوین، در استان تهران است که ۱۵۰ نوع سم را تشخیص میدهد.
وی گفت: در بحث استاندارد مشکلی وجود ندارد، و این امکان به واحدهای تولیدی دارای پروانه استاندارد داده شده که محصول خود را با نظارت استاندارد صادر کنند.