مدیر بخش مبارزه با دخانیات سازمان بهداشت جهانی گفت هیچ تفاوتی بین سیگارهای معمولی با سیگارهای الکترونیکی وجود ندارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی رویترز، وینایاک پراساد (VINAYAK PRASAD) مدیر بخش مبارزه با دخانیات سازمان بهداشت جهانی در ژنو گفت: موضوع مهمی که باید یادآوری کنم این است که صنعت دخانیات تلاش کرده است که خود را بار دیگر بازسازی کند و به دنبال ایجاد مشروعیت در بخش های مختلف است. کشورها مختلف جهان باید جلوی این اقدام را بگیرند و از پیشرفت آن جلوگیری کنند. شرکت های فعال در این بخش به دنبال تولید محصولات جدید هستند و تلاش می کنند دولت ها قوانین کمتری ضد این محصولات وضع کنند.
وی افزود: صنعت دخانیات مدعی است به دنبال کاهش فعالیت های خود است اما شواهد این موضوع را نشان نمی دهد. شواهد نشان می دهند که برای مثال در آمریکا در 7 یا 8 سال اخیر شرکت های تولید کننده مواد دخانی در ارائه سیگارهای الکترونیکی به بازار از آزادی عمل قابل توجهی برخوردارند. این موضوع سبب شده است که نسل جوان به طرف استفاده از این نوع سیگارها ترغیب شوند. تصور نسل جوان این است که این سیگارها سالم تر هستند.
این مقام سازمان بهداشت جهانی در ادامه گفت: پاسخ این است که باید همه چیز قانونی شود. سازمان بهداشت جهانی راهکارهایی برای مقابله با سیگارهای الکترونیکی و قانونمند کردن استفاده از آن دارد. اگر این سیگارها ممنوع شوند موضوع خوبی روی می دهد. اگر شما آنها را ممنوع نمی کنید پس آنها را قانونمند کنید. اجازه ندهید که این سیگارها آزادانه در بازارها ارائه شوند زیرا جوانان علاقه زیادی به استفاده از این سیگارها از خود نشان می دهند.
او گفت: اجازه بدهید شفاف باشیم. شرکت های تولید کننده سیگار هیچ اقدامی برای اصلاح وضعیت موجود انجام نمی دهند. آنها روز به روز بازار خود را گسترش می دهند.
پراساد در ادامه افزود: بنیاد فیلیپ موریس (Philip Morris) یک میلیارد دلار در زمینه گسترش تولید محصولات جدید خود سرمایه گذاری کرده است. این شرکت فن آوری لازم برای تولید محصولات جدید خود را از ژاپن وارد کرده است. برخی از محصولات جدید صنایع دخانیات در همه کشورها تولید نمی شوند و این کشورها محصولات سنتی خود را تولید می کنند. هیچ تفاوتی بین سیگارهای معمولی با سیگارهای الکترونیکی وجود ندارد. دود آنها کمتر است اما همان خطر و ضرر را به دنبال دارند.
گفتنی است در سیگارهای الکترونیکی به جای توتون از نیکوتین استفاده می شود. شرکت های آمریکایی مدعی هستند که خطر این نوع سیگارها از خطر سیگارهای معمولی کمتر است و در مواردی معتقدند که بی خطر هستند. این موضوع سبب ترغیب جوانان به طرف استفاده روز افزون از این نوع سیگار شده است.