تشکیلات سیاسی آلمان به طور کلی نخست وزیر جدید انگلیس را دوست ندارد و به او اعتماد ندارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی؛ بوریس جانسون، ظرف یک روز پس از تصدی سمت نخست وزیری انگلیس بر سر آنچه که مقامات اروپایی ”مواضع رقابتی“ بر سر برگزیت دانسته اند، خشم این مقامات را برانگیخته است. تشکیلات سیاسی آلمان از بابت جانسون که تا همین حالا با انتقاد و حمله گسترده مطبوعات ملی رو به رو شده است، نگران است.
جنی هیل، خبرنگار بی بی سی در گزارشی از بایرویت آلمان گفت: اروپا در حال آماده کردن خود برای اقدام بعدی است. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هنوز به طور رسمی با نخست وزیر جدید انگلیس دیدار نکرده است. اما وی با این نخست وزیر جدید (بوریس جانسون) که سابقه از کاه کوه ساختن دارد، چه برخوردی خواهد داشت؟
کاتیا لیکرت، معاون رهبر حزب دموکرات مسیح در پارلمان آلمان گفت: ”همه ما آنگلا مرکل را می شناسیم. او شخصیتی قوی و آرام است. فکر می کنم او می تواند با بوریس جانسون کنار بیاید و این چالش چندان بزرگی برای او نخواهد بود.“ وی در پاسخ درباره این عقیده بوریس جانسون که می تواند توافق برگزیت را تغییر دهد، هم گفت در واقع این هم (چالش بزرگی برای مرکل) نیست.
شاید بوریس جانسون این روزها در صفحه نخست روزنامه ها و صدر اخبار باشد. این گزارش ها بسیار جالب است. مطبوعات آلمان در هوش وی تردید نمی کنند، اما وی در این روزنامه ها، دلقک و مسخره، متقلب، پوپولیست و قمارباز نامیده شده است. اما تعدادی از این دوستداران موسیقی (در جشنواره موسیقی بایرویت در آلمان) باور دارند که جانسون قادر به توافق و سازش باشد.
یکی از این افراد گفت: ”وی عنصری التهاب آفرین در سیاست خواهد بود، چرا که می گوید می خواهد بدون توافق برگزیت را انجام دهد و فکر می کنم هم برای اتحادیه اروپا و هم انگلیس، و البته به ویژه انگلیس بد خواهد بود.“
یکی از دیگر از این افراد گفت: ”فکر می کنم دیدگاه کلی در آلمان این است که انگلیس اگر در اتحادیه اروپا بماند بهتر است تا اینکه از آن خارج شود.“
تشکیلات سیاسی آلمان به طور کلی نخست وزیر جدید انگلیس را دوست ندارد و به او اعتماد ندارد. برای این کشور که برای ثبات و نظم ارزش و اهمیت قائل است، بوریس جانسون با شیوه بی نظم و غیرقابل پیش بینی بودن ظاهری، بسیار نگران کننده است. هر چند، از نظر بعضی ها در کشوری (آلمان) که امیدوار است انگلیس همچنان در اتحادیه اروپا باقی بماند، این غیرقابل پیش بینی بودن جانسون، مایه امیدواری است.
نوربرت روتگن، رئیس کمیته امور خارجی گفت: ”به نظر من، برگزیت برای او هرگز موضوع متقاعدکننده ای نبوده است و به آن باور و اعتقاد نداشته است، بلکه موضوعی ملموس برای نخست وزیر شدن بوده است. شاید غیرقابل پیش بینی بودن او، پیامدهای غیرمنتظره مثبتی برای کسانی داشته باشند که حامی برگزیت نیستند.“