مدیر امور بینالملل پژوهشگاه میراثفرهنگی: ۸ نشان جغرافیایی در حوزه صنایعدستی کشور در سطح بینالمللی به ثبت رسیده است
وی با اشاره به اینکه یکی از این ۸ مورد مربوط به ورنی مغان است، افزود: ثبت نشان جغرافیایی فرصتی جهت معرفی یک اثر در سطح بین الملل فراهم ساخته و منجر به صیانت آن میشود.
مدیر امور بین الملل پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: ابعاد بین المللی حمایتها بسیار تشویق کننده است و دولتها را واجد تکلیف در این حوزه میکند که برای صاحبان نشان جغرافیایی مفید است.
خلقی افزود: تعاریف مختلفی برای مالکیت فکری ارائه شده است که محوریت آن احترام به آفرینش فکری و پدیدآوری یک ایده تجاری است.
۱۵ هزار اختراع در کشور به ثبت رسید
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز در این نشست گفت: پارسال بیش از ۱۵ هزار اختراع در کشور و بیش از ۲ و نیم میلیون اختراع در سطح جهان به ثبت رسیده است.
محمود حکمت نیا در نشست تخصصی مالکیت فکری آشنایی با مبانی و اصول ثبت نشانههای جغرافیایی و علائم تجاری با اشاره به اهمیت مالکیت فکری در حوزههای مختلف به ویژه میراث فرهنگی، گفت: میراث فرهنگی باید ابزاری برای تحصیل ثروت در جامعه باشد.
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری افزود: ما در کشور ایدهها و خلق ثروت بسیاری داریم، اما تاکنون بسیاری از آنها ثبت اختراع نشده اند و مالکیت فکری آنها مشخص نیست.
حکمت نیا گفت: بهترین روش برای پیاده سازی ایدههای اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی در کشور حمایت از تجاری سازی این ایده هاست که قدم اول برای آن ثبت مالکیت فکری برای آنها است.
وی افزود: در این حوزه قوانینی در گذشته وجود داشت، اما این قوانین نیازمند اصلاحات اساسی بود که این کار در ماههای اخیر انجام شده است که اتفاق بسیار مبارکی برای کشور خواهد بود.
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری گفت: اردبیل ظرفیتهای ویژهای در این حوزه دارد و لازم است مسؤولان استانی برای حمایت از اقتصاد استان نسبت به رسمیت بخشیدن به این موارد اقدامات لازم را انجام دهند.