سخنگوی سازمان انتقال خون ایران: ایرانیان دارای خونی با بالاترین ضریب سلامت و امنیت در منطقه و دارای رتبه سلامتی بالایی در دنیا هستند
وی ضمن اشاره به فعالیتهای بین المللی سازمان انتقال خون افزود: اکنون همکار سازمان جهانی بهداشت در امر آموزش و پژوهش هستیم که این همکاری از سال ۱۳۹۶ تا کنون تمدید شده است.
سخنگوی سازمان همچنین به اجرای طرح غربالگری اهدا کنندگان بار اول و واکسیناسیون هپاتیت B برای اهدا کنندگان مستمر اشاره کرد و گفت: این طرح پارسال ۴۵ درصد پیشرفت داشت و مهر امسال مرحله دوم آن آغاز میشود و امیدواریم تمامی این عزیزان در این طرح واکسینه شوند.
وی تأکید کرد: این طرح ضریب امنیت و سلامت خون را در اهدا کنندگان مستمر خون افزایش میدهد.
حاجی بیگی در بخش دیگری از سخنانش ضمن با اهمیت شمردن اهدای خون مسؤولانه و آگاهانه، بهره برداری از مراکز جامع را گام مهمی در تکریم اهدا کنندگان و امکان اهدای اجزای خون به روش فرزیس دانست.
وی گفت: هم اکنون در دنیا مصرف خون کامل در حال منسوخ شدن است و در ۳۱ استان ایران امکان اهدای پلاکت به روش فرزیس وجود دارد و ۱۸ استان کشور میتوانند پلاسما را به روش یاد شده انجام دهند.
حاجی بیگی آمار اهدای خون در کشور را ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دانست و افزود: پارسال ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد خون و فرآورده در کشور در ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی توزیع شده است.
وی گفت: هم اکنون ۴ هزار نمونه خون بند ناف از اهدا کنندگان ذخیره و ۱۷ پیوند موفق سلول بنیادی از این بانک در بیمارستان شریعتی انجام شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون همچنین به برنامه ملی خونهای نادر ایران اشاره کرد و افزود: ۲۳ کشور عضو انجمن بین المللی خونهای نادر هستند که ایران عضو شانزدهم این بانک است که از سال ۸۹ به عضویت در آمده است و اکنون در این زمینه حرف اول رادر منطقه مدیترانه شرقی میزند و تنها کشور اسلامی عضو انجمن بین المللی خونهای نادر هستیم.
وی تأکید کرد درمنطقه مدیترانه شرقی ۲۰ درصد خون منطقه در ایران اهدا میشود و نرخ پایین شیوع عفونتهای منتقله از راه خون در ایران مثال زدنی و رتبه اول در منطقه است.
حاجی بیگی با اشاره به میانگین ۶۰ درصدی اهدای مستمر خون در ایران گفت: اکنون برخی از استانها شاخص بالا تری دارند و مثلا استان سمنان به اهدای مستمر ۸۰ درصدی رسیده است.
سخنگوی سازمان از پاکی خون اهدایی ۱۶ استان کشوراز HIV و ۵ استان کشور از هپاتیت C خبر داد و افزود: رسیدن به ریسک صفر هپاتیت B نیز در دستور کار سازمان قرار دارد که امیدواریم به زودی محقق شود.
حاجی بیگی خبر از عضویت ۸۰ درصد بیمارستانهای کشور در طرح مراقبت از خون (هموویژلانس) خبر داد و گفت: هم اکنون برای همه بیماران خاص کیسه فیلتر دار خون در این سازمان تامین میشود.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به ترکیب جمعیتی گروههای خونی در کشور و جشنواره فرهنگی هنری انتقال خون به مناسبت ۹ مرداد افزود: به زودی به همین مناسبت مراسم رونمایی از تمبر ۵۰ میلیون اهدای خون و تابلوی یادبود آن برگزار میشود و سازمان برای روز هوای پاک نیز برنامه ویژهای با همکاری شهرداری تهران خواهد داشت.
وی با قدردانی از همکاران روابط عمومی در کل کشور گفت: این نیروهای زحمتکش کارهای بزرگی انجام داده اند و علاوه بر این مسؤولیت خطیر مسؤولیتهای دیگری نیز بر عهده دارند.
حاجی بیگی افزود: در سال ۲۰۰۷ میلادی ایرانیان با اهدای خون پولی و جایگزین خدا حافظی کرده اند و سالها است اهدای خون به همت اهدا کنندگان در سراسر کشورصد درصد داوطلبانه و بدون چشمداشت انجام میشود.
در بخش دیگری از این نشست فریبا صیقلی مدیر روابط بین الملل سازمان انتقال خون با مروری بر عملکرد این دفتر طی سالهای اخیر آموزشهای لازم را برای مستند سازی فعالیتها و نحوه برقراری ارتباطات بین الملل مطرح و از همکاران استانی که در طرحهای بین المللی همکاری داشتند تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه این نشست دکتر لیلا نیرومند استاد ارتباطات مباحثی در خصوص ارتباطات تصویری و اهمیت آن در روابط عمومی مطرح کرد و به سؤالات حاضران در خصوص این مباحث پاسخ گفت.