مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان: قانون تجارت بعد از نیم قرن و ثبت شرکتها بعد از ۸۸سال نیازمند بازنگری و بروزرسانی است.
وی با اشاره به اینکه در زمان کنونی ثبت شرکت ها اعلامی است نه تحقیقی، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا قوانین جدیدی تدوین و وضع کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان با اشاره به تصویب قانون کاداستر در سال93 گفت: همه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند اطلاعات ملک خود را به ثبت اسناد ارائه دهند.
علی اصغر اسدی با اشاره به روند کند اجرای این قانون افزود: به علت اینکه درصد زیادی از املاک در تولیت دستگاه های دولتی است اجرای قانون کاداستر نیاز به همراهی اشخاص حقوقی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه برای توسعه کشور به 3 اطلاعات هویتی، مالکیتی و مالی نیاز است گفت: اطلاعات مالکیتی و مکانی همان حد نگاری و کاداستر است که ثبت آن موجب شفافیت و کم شدن اختلافات ملکی می شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان با اشاره به اینکه کاداستر، اطلاعات بروز مکانی و حقوقی یک ملک است افزود: بیش از 400هزار هکتار از اراضی گیلان جانمایی شده و تا کنون برای 870هکتار آن سند صادر و ثبت شده است.
علی اصغر اسدی در بخش دیگری از گفتگوی خبری ساعت20 صداوسیمای مرکز گیلان را استانی پیشگام در الکترونیکی شدن فرآیند ثبت اسناد در کشور اعلام کرد و گفت: ارائه خدمات الکترونیکی موجب حذف دخالت های انسانی، ایجاد شفافیت و امنیت اجتماعی، افزایش سرعت و کیفیت کار و حذف بروکراسی شده است.
وی با اشاره به روند بروزرسانی پرونده های مالکیت در استان افزود: یک میلیون و 200هزار پرونده ثبتی در گیلان وجود دارد که برای بروزرسانی و تبدیل آن از سنتی به الکترونیکی به فراهم شدن زیرساخت ها نیاز است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک گیلان بزرگترین مشکل در حوزه الکترونیکی کردن اسناد را نبود زیرساخت های لازم اعلام و تاکید کرد: ثبت اسناد نیازمند تحقیق میدانی و تطبیق آن با قوانین است.