پس از نخست وزیری جانسون؛
تلاش سران ولز برای استقلال خواهی
در پی انتخاب بوریس جانسون بعنوان نخست وزیر انگلیس، مردم در منطقه ولز اعلام کردند با راهپیمایی و تظاهرات، جدایی این منطقه را از بریتانیا خواستار خواهند شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن،
روزنامه مترو نوشت: حزب ملی منطقه ولز، پلاید کومری (Plaid Cymru)، اعلام کرد: در پی انتخاب بوریس جانسون به عنوان رهبر جدید حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس، مردم در منطقه ولز اعلام کردند با راهپیمایی و تظاهرات، جدایی این منطقه را از بریتانیا خواستار خواهند شد.
به نوشته این روزنامه، زمانی که " دلقکی" همچون "بوریس جانسون" نخست وزیر کشور شود، مردم منطقه ولز حق دارند برای استقلال خودشان بجنگند.
این حزب اعلام کرد: نخست وزیر شدن "بوریس جانسون"، هدیه ای برای جنبش استقلال خواهی ولز است و اکنون جدایی ولز از بریتانیا، حتمی است.
مترو به نقل از "لیز ساویل رابرتس" (Liz Saville Roberts)، رهبر نمایندگان حزب ملی ولز در مجلس عوام انگلیس نوشت: حزب محافظه کار، اکنون کشور را از ماهی تابه داغ بر روی آتش انداخته است و در زمانی که بریتانیا با مهم ترین بحران سیاسی چند دهه اخیر روبروست، دلقکی به عنوان نخست وزیر معرفی می شود.
رهبر نمایندگان حزب ملی ولز در مجلس بریتانیا افزود: اکنون استقلال ولز، با "اگر" همراه نیست بلکه "زمان" آن مطرح است.
جنبش جدایی طلبی از بریتانیا و استقلال خواهی در شمال منطقه ولز، قوی است و روز شنبه قرار است در منطقه کارئرنارفون (Caernarfon)، استقلال خواهان ولزی، راهپیمایی کنند.
دو ماه پیش نیز در راهپیمایی جدایی طلبان ولزی در شهر کاردیف، دستکم 3 هزار نفر شرکت کردند. در نظرسنجی ها صورت گرفته، 10 تا 25 درصد از مرد ولز، جدایی از بریتانیا و استقلال این منطقه را خواستار شده اند.
بریتانیا از چهار بخش تشکیل شدهاست. سه بخش آن را کشورهای انگلستان، اسکاتلند و ولز تشکیل می دهند که روی هم بریتانیا را تشکیل میدهند. بخش چهارم ایرلند شمالی است که در جزیره ایرلند قرار دارد که در ایران ، بریتانیا را انگلیس و گهگاه انگلستان خوانده می شود.
پارلمان انگلیس بالاترین مرجع قانونگذاری در بریتانیاست؛ این پارلمان از دو بخش مجلس عوام و مجلس اعیان تشکیل شده است که هر یک در کاخ وستمینستر تشکیل جلسه میدهند. مجلس عوام مهم ترین مجلس در پارلمان است اما هر دو مجلس مسئول وضع قوانین و مباحثه در مورد سیاستهایند.
به علت تقسیمبندی سیاسی در داخل انگلیس و همچنین عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، بررسی برخی از سیاستها و قوانین به مجالس محلی در اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی واگذار میشود و برخی از قوانین هم در پارلمان اروپا بررسی و تصویب میشود.