دبیر عملی شبکه هپاتیت : مردم فکر میکنند که داروهای گیاهی و عرقیات مانند گل گاو زبان، کاسنی و چای سبز عوارضی ندارد در حالی که مصرف آنها کبد را خراب میکند
وی ادامه داد: اکنون ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا به یکی از هپاتیتهای B و C مبتلا هستند و در کشورمان نیز ۱۸۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C هستند.
انوشیروانی گفت: اکنون بیش از ۹۵ درصد این بیماران با مصرف یک قرص در روز و در یک دوره سه ماهه بیماریشان برطرف میشود.
وی ادامه داد: هپاتیت C موجب ایجاد سیروز کبدی و سرطان کبد میشود و در گذشته شایعترین علت پیوند کلیه، هپاتیت ویروسی بود. در مورد هپاتیت B نیز اکنون با واکسیناسیون شدن افراد، این نوع هپاتیت مشکلی ایجاد نمیکند.
انوشیروانی تأکید کرد: امروزه درمان هپاتیت C با داروهای جدید امکان پذیر است و شعار روز جهانی هپاتیت پیدا کردن میلیونها مبتلا به هپاتیت ویروسی و کسانی هستند که از این بیماری خود اطلاع ندارند.
وی با بیان اینکه در ایران ۳۲ درصد هپاتیتهای ویروسی شناسایی شدهاند، افزود: تنها ۳ درصد این افراد درمان لازم را دریافت کردهاند.
*هپاتیت B شایعترین علت بیماریهای کبدی
مهدی صابری فیروزی عضو کمیته علمی شبکه هپاتیت نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود و گفت: هپاتیت B مهمترین علت بیماری کبدی در کشور است.
وی افزود: در دنیا حدود ۸۰۰ هزار نفر در سال به علت ابتلا به هپاتیت B و بروز سرطان کبد و نارسایی کبدی جان خود را از دست میدهند در حالی که اغلب این افراد نمیدانند که دچار چنین عفونتی شدهاند و این بیماری بدون علامت است.
صابری ادامه داد: ابتلا به بیماری هپاتیت B از طریق سوزن آلوده در آرایشگاهها و مطبهای دندانپزشکی نیز انتقال پیدا میکند و افرادی که ایمنی در بدنشان وجود نداشته باشد عفونت را میگیرند.
وی، مهمترین راه برای مقابله با این ویروس را واکسیناسیون دانست و گفت: واکسیناسیون تا ۹۸ درصد در درمان مؤثر است به شکلی که اگر ۳ دوز واکسن به افراد تزریق کنیم فرد ایمنی لازم را به طور کامل پیدا میکند.
وی با بیان اینکه از سال ۷۲ تمام نوزادان، واکسینه شدهاند، افزود: اکنون میزان شیوع هپاتیت B بسیار کم شده است، اما در سنین بیش از ۳۵ سال ممکن است ۳ درصد این سنین عفونت مربوطه را داشته باشند.
شاهین مرآت عضو دیگر کمیته ملی شبکه هپاتیت نیز گفت: اکنون وضعیت بهداشتی کشور در زمینه هپاتیت خوب شده است.