استادیار پژوهشکده زبان شناسی، متون و کتیبهها : اهداف و برنامه ریزیهای سیاسی، گسترش ارتباطات و شهر نشینی، ازدواجهای بین فرهنگی و فقر و مهاجرت از جمله علتهای در خطر قرار گرفتن زبانها است.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد زبانهای کنونی جهان در خطر هستند و شمار زیادی از آنها تا پایان سده کنونی میلادی ناپدید خواهند شد تصریح کرد: تنها شمار اندکی از زبانهای جهان همچون انگلیسی، چینی، اسپانیایی و فرانسوی در حال رشد و شکوفایی شتابان هستند و بیش از ۳ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ به زبان انگلیسی گویش میکنند.
او خاطرنشان کرد: یونسکو سطوح در خطر بودن زبانها را به ۶ موضوع تقسیم کرده که شامل زبان محفوظ از خطر، زبان آسیب پذیر، زبان آشکارا در خطر، زبان به شدت در خطر، زبان دارای وضعیت وخیم، زبان منقرض شده است.
امینی گفت: استعمار، مسائل فرهنگی، اهداف و برنامه ریزیهای سیاسی، گسترش ارتباطات و شهر نشینی، ازدواجهای بین فرهنگی و فقر و مهاجرت از جمله برخی علتهای در خطر قرار گرفتن زبانها است.
وی در پایان به تفاوت توصیف و مستندسازی زبان اشاره کرد و بیان داشت که توصیف در زبان امری فردی و محدود به دادههای زبانی است در حالی که مستندسازی به طور معمول کار گروهی و چند سویه است و محدود به ثبت و ضبط دادههای زبانی نیست.