رئیس جمهور بر بهرهبرداری از سامانه جامع کنترل کالا و ارز تا پایان سال ۹۸ تاکید کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تلاش مضاعف در مسیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در سال رونق تولید، برای بهبود شرایط تولید در کشور ضروری و بسیار با اهمیت خواند و تاکید کرد که باید از همه ابزارهای فنی لازم بویژه فناوریهای جدید از جمله استارتاپها برای کنترل و مقابله با قاچاق کالا و ارز بهره گرفت.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: در شرایط تحریم، باید مراقبت فراوانی در هزینه و مصرف دقیق ارزی داشته باشیم که با زحمت بسیار بدست میآید.
رئیس جمهور همچنین از نیروهای نظامی و انتظامی، بانک مرکزی، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و گمرکات به عنوان مبارزان خط مقدم مبارزه با قاچاق کالا و ارز نام برد و با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه درباره ردیابی و کنترل واردات و صادارت کالا در کشور، افزود: امروز ابزار فنی لازم برای نظارت و کنترل در همه زمینهها وجود دارد، البته ممکن است هنوز برخی نواقص و یا ناهماهنگیها در این زمینه وجود داشته باشد که برای رفع آنها باید تلاش شود.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی تکمیل و راه اندازی سامانه کنترلی تا پایان سال ۹۸ را مورد تاکید قرار داد و افزود: کار مبارزه با قاچاق باید به صورت سیستمی از مبداء تا مقصد باشد.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع مطرح شده در جلسه درمورد بدست آوردن قیمت واقعی کالاهای خارجی وارداتی، تاکید کرد: امروز قیمت کالاهای خارجی حتی با مراجعه به سایت تولید کننده آن کالاها قابل دسترسی است.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی همچنین رتبه بندی تجار و فعالان اقتصادی را موضوعی بسیار مهم دانست و افزود: کسانی که سابقه خوبی در فعالیتهای اقتصادی دارند و مقررات را رعایت میکنند باید حمایت شوند و افراد دارای سوابق خوب در اولویت وزارت صمت قرار گیرند و به همین نسبت، فعالیت افراد ناسالم در این حوزه باید محدود شود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده درمورد دامهای وارداتی به کشور طی ماههای گذشته، گفت: در مقطعی و بیشتر براساس شایعات مربوط به صادرات دام زنده از کشور، قیمت گوشت افزایش یافت، اما باوجود اقدامات خوبی که در زمینه واردات دام انجام شده، قیمت گوشت هنوز متعادل نیست.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه درحال حاضر حداقل ۳۰ درصد قیمت گوشت اضافه است، افزود: مشخص است که اینجا با مشکلی مواجه هستیم که باید آن را حل کنیم، زیرا اگر اجحافی صورت گیرد از دامدار گرفته تا مردم، همه متضرر خواهند شد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت مسئله سوخت برای کشور گفت: استانهای مرزی باید بتوانند سوخت را با مقداری تخفیف به کشورهای همسایه بفروشند تا مردم مناطق مرزنشین کشور که مهمترین محافظان مرزهای ما هستند از امتیازات آن برخوردار شوند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه با اقدامات خوب انجام شده از قاچاق ۸ میلیون لیتر گازوئیل روزانه از کشور جلوگیری شده، افزود: در زمینه مقابله با قاچاق میتوان با استفاده از ظرفیت استارتاپها در زمینه ردیابی، کنترل و هماهنگی گامهای خوبی برداشت.
رئیس جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کسانی که ارز دولتی دریافت کرده، ولی کالایی وارد نکرده اند اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی و کمیته مربوطه باید این موضوع را با دقت بررسی کنند، اگر دریافت کننده ارز، کالای مورد نیاز را وارد نکرده باشد، تخلف صورت گرفته و در واقع ارز را قاچاق کرده است که باید موارد روشن شده و برخورد قانونی با متخلفان انجام گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی تاکید کرد: باید کمک کنیم پروندههایی که در زمینه قاچاق در قوه قضائیه مطرح است به سرعت حل و فصل شده و پولها سریعتر به خزانه بازگردد.
رئیس جمهور گفت: مهمترین موضوع جلسه امروز درواقع ایجاد هماهنگی بیشتر و اتصال سامانههای کنترل و مقابله با قاچاق در کشور است که تکمیل آن میتواند کمک بسیار خوبی برای ما باشد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در پایان با اشاره به اهمیت مسئله دستگاههای ایکس ری در گمرکات کشور، بر پیگیری رفع کمبود این دستگاه در گمرکات تاکید کرد.
اعضای ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز در این جلسه، ضمن مروری بر عملکرد این ستاد متشکل از ۲۶ دستگاه در سال ۹۷، اهداف آتی ستاد در جهت مقابله با قاچاق کالا و ارز را بررسی و نهایی کردند.
مهمترین بحث و مصوبه این جلسه موضوع سامانههای کنترلی به منظور رسیدن به یک راهکار موثر در جهت کاهش قاچاق و ضرورت عبور از انجام کار به صورت دستی و استفاده از نیروی انسانی ورسیدن به مرحله سیستماتیک و مکانیزه کردن مبارزه بود که با توجه به طراحی و آماده شدن زیرساخت آن با همکاری دستگاههای مربوط، با دستور رئیس جمهور مقرر شد تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
دراین نشست وزرای نفت، کشور، امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس دفتر رئیس جمهور، رئیس اتاق بازرگانی و مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حضور داشتند.
بررسی آخرین وضعیت قاچاق سوخت از کشور، بررسی وضعیت مرزنشینان و بازارچههای مرزی، موصوع کولبران و اقدامات حمایت دولت از این بخش و اخرین تصمیم گیریها برای مقابله با قاچاق کالا با هدف حمایت از تولید ملی محورهای مهم این نشست بود.
براساس اخرین آمار اعلام شده از سوی ستادمبارزه با قاچاق کالا و ارز، حجم واردات قاچاق به ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است رقمی که تا چند سال پیش به ۲۰ میلیارد دلار میرسید، صنایع پوشاک، کیف و کفش، لواز م خانگی و صوتی و تصویری حجم اصلی این واردات را به خود اختصاص میدهد شرایطی که تولید را غیراقتصادی کرده بود فرصتهای شغلی کشور را در اختیار بیگانگان قرار میدهد، امارها حاکی از ان است که به ازای هر یک میلیارد دلار واردات قاچاق یکصد هزار فرصت شغلی در اختیار نیروی کار خارجی قرار میگیرد.
ایجاد سامانه جامع تجارت یکی از اقدامات دولت طی سالهای اخیر برای ساماندهی واردات کالا از مرحله ثبت سفارش تا توزیع در خرده فروشی به یکی از اقدامات شاخص دولت برای کنترل واردات بی رویه بوده است که نمونه بارز خروجی این اقدام راه اندازی سیستم ریجستری برای کنترل واردات قاچاق گوشی تلفن همراه بوده است از سوی دیگر شرایط خاص اقتصادی کشور طی سالهای اخیر و وجود محدویتهای ارزی شرایط مناسبی را برای محدودیت قاچاق کالا و واردات کالاهای مشابه ایجاد کرده است به گونهای که فعالیت بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده باردیگر توجیه اقتصادی پیدار کرده است و این روزها شاهد رونق مجدد صنعت پوشاک و لوازم خانگی هستیم.