معاون حقوقی وزیر علوم درباره موسسات غیرمجاز تولید پایان نامه، رساله و مقاله دانشجویی گفت: بر اساس قانون هیچ تبعیضی میان استاد و دانشجوی متخلف وجود ندارد
وی گفت: دانشجویان متخلف به کمیته انضباطی معرفی میشوند و بر اساس تبصره ۶ قانون پیشگیری و مقابله با تقلب علمی، مدرک آنها باطل میشود.
سیمایی صراف اظهار داشت: البته اگر بر اساس آن تخلف (خرید پایان نامه و یا رساله دکتری) مدرکی دریافت کرده باشند و بر اساس آن مدرک، حقوقی دریافت کرده و یا در جایی استخدام شده باشند، حقوق آنها مسترد و از ادامه تحصیل محروم میشوند و حتی محرومیت در برخی موارد تا ۵ سال هم وجود دارد.
وی در خصوص تخلفهای علمی که خارج از فضای دانشگاهی رخ داده است، گفت: در بیرون از دانشگاه، بنگاهها و موسسات و سایتهای متخلف فیلتر و پلمپ میشوند و درآمد این موسسات به عنوان مال نامشروع محسوب میشود و تحت مجازات و تعقیب کیفری قرار میگیرند.
معاون حقوقی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: البته کسانی که به این موسسات و دانشجویان کمک کردند هم به عنوان معاون مجرم قابل تعقیب هستند و برای آنها مجازات در نظر گرفته میشود.
وی افزود: از تعداد ۲۵ موسسه غیرمجاز که اقدام به تهیه پایان نامه، رساله و مقاله میکردند حدود ۴ هزار تقاضا برای انجام دادن پایان نامه، رساله و مقاله دریافت کردیم که برای آنها پرونده تشکیل شد و به زودی به تخلفات آنها رسیدگی میشود.
سیمایی صراف گفت:: این تخلفات از کل کشور بوده و هم شامل دانشگاههای دولتی و هم غیردولتی است.
وی با بیان اینکه قراردادهای این ۲۵ موسسه غیرمجاز هیچ کدام مربوط به اعضای هیات علمی استاد دانشگاه نبوده است افزود: البته نمیتوان انکار کرد و گاهی به ندرت دیده میشود که استاد دانشگاه و یا عضو هیات علمی یک دانشگاه چنین خلافی را انجام دهد که بر اساس قانون هیچ تبعیضی میان استاد و یا دانشجو متخلف محسوب نمیشود.
سیمایی صراف به میزان جرم در نظر گرفته شده برای استاد متخلف اشاره کرد و افزود: براساس تبصره ۶ قانون پیشگیری از تخلفات علمی، اگر استاد دانشگاهی از طریق چنین تخلفاتی به مرتبه علمی بالاتر دست پیدا کرده باشد، مرتبه علمی او ملغی میشود و به مجازاتهایی هم به علت رعایت نکردن شان استادی، محکوم میشود.