به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ابراهیم صادقی فر در پانزدهمین نشست علمی «دوشنبههای فرهنگی و اجتماعی» گفت: هنگامی که سازمان بین المللی کار ILO بحث کار شایسته را مطرح کرد، در کنار حقوق بنیادین کار، اشتغال برای همه و گفت و گوی اجتماعی، یکی از مباحث اصلی اش را حمایت اجتماعی اعلام و ساختار تامین اجتماعی و اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی را ذیل آن تعریف کرد.
وی افزود: باید بپذیریم که امروزه یکی از اصلیترین نیازهای بشر، تامین اجتماعی است چرا که قبل از تولد تا پس از مرگ را در بر میگیرد.
صادقی فر تاکید کرد: امروزه در دنیا به تامین اجتماعی به عنوان شاخص اصلی تحقق عدالت اجتماعی نگریسته میشود، زیرا فلسفه وجودی تامین اجتماعی، گسترش عدالت اجتماعی است و اینکه بتواند از افزایش فقر به ویژه فقر مطلق جلوگیری کند.
معون فرهنگی - اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریج کرد: باید مشارکت ِهمه گیر و عام وجود داشته باشد تا ساختار تامین اجتماعی کارایی خودش را نشان دهد. اهداف توسعه هزاره و پایدار نیز هنگامی به وقوع میپیوندد که ساختار و نظامهای تامین اجتماعی در جایگاه واقعی خودش قرار گیرد و در سطح نظام رفاهی کمک کند.
ده چالش مهم در حوزه تامین اجتماعی سخنران پانزدهمین نشست علمی «دوشنبههای فرهنگی و اجتماعی» اعلام کرد: ۱۰ چالش در حوزه تامین اجتماعی در کشورهای مختلف را میتوان تعیین کرد که بسته به شرایط اقتصادی و اجتماعی، اولویتهای این چالشها برای هر کشوری متفاوت است.
حسام نیکوپور ۱۰ چالش جهانی را پرکردن شکاف پوشش، نابرابریها در طول دوران زندگی، سالمندی جمعیت، اشتغال کارگران جوان، بازار کار و اقتصاد دیجیتال، سلامت و مراقبتهای بلندمدت، ریسکهای جدید، شوکها و رویدادهای جدید، حمایت از کارگران مهاجر، تحولات فناوری و انتظارات عمومی بالاتر برشمرد.
وی اظهار کرد: در اغلب کشورها دسترسی به خدمات سلامت، پیشروترین خدمات تامین اجتماعی بوده است، اما در منطقه آسیا و نیز کشورمان، «تحت پوشش تامین اجتماعی قرار داشتن» در اولویت چالشها به شمار میآید.
وی تاکید کرد: هنگامی که تامین اجتماعی، اشتغال محور است، بنابراین با از بین رفتن اشتغال، تامین اجتماعی دچار مشکل میشود.
نیک پور سپس به یکی دیگر از چالشهای جهانی تامین اجتماعی تحت عنوان نابرابریها در طول زندگی اشاره کرد و گفت: در سده اخیر فقر در حال کاهش بوده، اما نابرابریها در حال افزایش بوده و شکاف دستمزدها و شکاف جنسیتی دستمزد هم بیشتر شده است.
سخنران این نشست فرهنگی تصریح کرد: ۵۰ درصد از جمعیت جهان، یک درصد ثروت را در اختیار دارند.
نیکوپور افزود: پیش بینی میشود در سال ۲۱۰۰ میلادی، جمعیت سالمند جهان به ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر برسد.
وی، نتیجهای از پژوهش دیگر را مطرح کرد و گفت: ۶۵ درصد دانش آموزان کنونی، در آینده مشاغلی خواهند داشت که الان وجود ندارد و این، نشان دهنده سرعت تحولات بازار کار است.
نیکوپور در پایان خاطرنشان کرد: حوداث شغلی در فضای مجازی، کمتر است، اما استرس، افزایش یافته و سلامت روانی، کاهش مییابد، زیرا ماهیت کار، از فیزیکی بودن به سمت روحی و روانی بودن در حال تغییر است.