آمریکاییها خواستند با فشار اقتصادی و ایجاد تنش میان مردم اختلاف ایجاد کنند، اما وحدت مردم بیشتر شد
وی افزود: اکنون روابط بین المللی در جهان بر اساس دین و شریعت نیست و اگر هم برخی بگویند بر مبنای دین عمل میکنند بر مبنای دین حقیقی نیست بلکه دین را با تفسیر خودشان تحلیل میکنند که این درست نیست.
وی با بیان اینکه تفکری که اکنون جهان را اداره میکند عقل بشری مبتنی بر تجربه و دریافتهای علمی است گفت: عقل بشری در عالیترین حالت هم عقل کامل نیست و اگر با وحدانیت توأم و هدایت نشود نمیتوان اتفاقات خوبی را متصور بود.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه ما با جهانی مواجه هستیم که با چالشهای فراوانی رو به رو است گفت: ۱۵ هزار کلاهک هستهای در جهان وجود دارد که حاکم آن کشورها میتوانند هر لحظه علیه دیگر جوامع بکار ببرند و فاجعه به بار بیاورند. چالش دیگر، قهر محیط زیست در سطح جهانی است که این موضوع دغدغه همه علما و اندیشمندان جهان شده است.
رحمانی فضلی با اشاره به فروپاشی اخلاق در خانوادهها به عنوان یکی دیگر از چالشهای جهانی گفت: شکاف طبقاتی و تبعیضی که در دنیا با آن مواجه هستیم که آثار این نابرابریها را در موضوعات سیاسی و امنیتی میبینیم و بسیاری از آشوبها و نا امنیها ریشه در همین بی عدالتیها دارد.
وی با طرح این پرسش که چه کسی میتواند ادعا کند که قدرت آرام کردن این دریای متلاطم چالشها را دارد؛ گفت: ثابت شده که هیچ کس، گروه و سازمانی نمیتواند مدیریت کند مگر حاکمیت الهی را مبنای عمل قرار دهیم و بررسیهای جهانی نشان میدهد ذات و فطرت و تمنا و خواست همه مردم جهان رسیدن به یک زندگی توأم با صلح و آرامش است که تنها در پرتو حاکمیت الهی میسر است، اما افسوس که در رأس مدیریتهای بین المللی افرادی هستند که بویی از تمدن و وحدانیت نبرده اند.
وزیر کشور افزود: ایران از اندک ملتهایی است که پس از انقلاب، ۴۰ سال است با جنگ و خونریزی و دخالت و تحریم به بهانههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حقوق بشری مواجه بوده است، اما واقعیت این است که ایران حکومتی است که میخواهد کشور را بر اساس آموزههای دینی هدایت کند و آنها این را نمیخواهند.
رحمانی فضلی با اشاره به تنشها و اعتراضهای خیابانی دی ۹۶ که با حضور خود مردم پایان یافت گفت: آمریکاییها یک ماه بعد از دی ۹۶ قرار گذاشتند با یک حجم انبوه سازماندهی این موضوع را در سطح بزرگتری ادامه دهند و شاهد بودیم که موضوع اعتصابات کامیون داران، بازاریان و دراویش را داشتیم و با این تحلیل که اگر ما تحریمها را افزایش دهیم اعتراضات ادامه مییابد و حکومت توان آرام کردن اوضاع را نخواهند داشت.
وی افزود: موعد مرداد یا به تعبیر آنها تابستان داغ گذشت و ۱۳ آبان تحریمهای جدید را اعلام کردند، بعد گفتند ۱۶ آذر و آن هم گذشت و بعد وزیر خارجه آنها به طور رسمی ادعا کرد که ایرانیان سالگرد چهلمین سال انقلابشان را نخواهند دید که این هم ناکام ماند و میبینیم که مسیر عمومی جامعه به سمتی میرود که امروز با چه شرایطی مواجه هستیم.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه تحریمها آنگونه که آنها میخواستند پیش نرفت، گفت: اکنون نفتمان را در حدی که مورد نیاز کشور است میفروشیم؛ گفتند ما با قحطی مواجه میشویم، اما اکنون با فراوانی کالا رو به رو هستیم، خواستند با ایجاد تنش و اختلافات انشقاق و اختلاف ایجاد کنند، اما دیدیم که وحدت مردم بیشتر شد، در حالی که فراخوانها و دعوتهای دشمنان برای نا آرامی در کشور صد برابر افزایش داشت، اما تجمعها و اعتراضات حدود ۳۸ درصد کم شد.
رحمانی فضلی با تأکید بر قدرت ایران در عرصه منطقهای گفت: وقتی بحث برجام را شروع کردیم، اینها میخواستند ایران را در بحث موشکی و منطقهای هم کنترل کنند و اکنون هم همین را دنبال میکنند، اما دیدید که ایران با کمکهای سیاسی، امنیتی، نظامی و دیپلماتیک چگونه داعش را متوقف کرد و تحلیلهای غرب را با اختلال مواجه کردیم، خواستند یمن را شکست دهند، اما امروز صدای آژیرها در عربستان دائم به گوش میرسد.
وی با اشاره به ناکامی آمریکا در عرصه جهانی گفت: در موضوع برجام آیا امریکا توانست روسیه و چین و حتی اروپا را با خود همراه کند؟ آمریکا موضوع ایران را ۳ بار به شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی برد، اما یک مورد هم رأی نیاورد! این نشان دهنده این است که ترامپ و آمریکا توان بسیج هم پیمانان خود را علیه ایران ندارد.
وزیر کشور با اشاره به مقابله به مثل ایران در موضوع راهزنی دریایی انگلیس افزود: این خواست همه کشورهاست که خلیج فارس و تنگه هرمز برای همه کشورها امن باشد، اما در مقابل اقدام انگلیسی ها، اقدام متقابل خواست همه بود و این اقدام ایران نشان داد که هیچ قدرتی توان فروپاشی و تغییر ساختار ایران را ندارد و اکنون شرایط به جایی رسیده است که با پیغام و پسغام میخواهند این موضوع حل و فصل شود.
رحمانی فضلی گفت: این برای آنها سؤال و ابهام است که مردم ایران چگونه با این تنوعات جغرافیایی نژادی مذهبی و زبانی چگونه اینقدر منسجم است؛ پاسخ این است که با عنصر دین و ایرانیت چنان پیوند وثیقی میان ملت وجود دارد که شکاف پذیر نیست و تکیه اش بر دین خدا و رهبری حاکم بر جامعه است.
وی افزود: در این شرایط مسؤولیت پیروان ادیان نه سکوت و انفعال و نه بی توجهی است بلکه وظیفه هر کدام از ما این است که به هر اندازهای که میتوانیم مؤثر باشیم.